Cumhuriyet Bizi Aydınlatan Hiç Bir Zaman Sönmeyecek Bir Meşaledir

Gündem 28.10.2020 - 22:05, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2284+ kez okundu.
 

Cumhuriyet Bizi Aydınlatan Hiç Bir Zaman Sönmeyecek Bir Meşaledir

Cumhuriyet, yüce milletimizin sarsılmaz bir iradeyle elde ettiği zaferin ardından yükselen değer olarak bizleri kucaklamıştır.
Cumhuriyet, yüce milletimizin sarsılmaz bir iradeyle elde ettiği zaferin ardından yükselen değer olarak bizleri kucaklamıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının güçlükleri bir bir aşarak yükselttiği bu değer, bugün milletimizin her bireyinin benimsediği ortak bir irade olmuştur. Bu gün ülkemizde özgür, bağımsız, hür bir şekilde yaşıyorsak, bu Cumhuriyetin sayesindedir. Cumhuriyet varoluş nedenimizdir ve vazgeçilmezimizdir. Bugün tek bir şeye ihtiyacımız vardır. O da Cumhuriyet ruhuna sahip olmak, ona sımsıkı tutunmaktır. Cumhuriyet ruhunda, umut, inanç, mücadele, vatan sevgisi, hoşgörü ve aydınlanma vardır. Cumhuriyet Ruhu, karanlığa yakılmış bir meşale, kara bahtımıza tutulmuş bir ışıktır. Yolunu kaybedenlere yol haritası, yönünü kaybedenlere kutup yıldızıdır. Cumhuriyet bir başlangıçtır, inanmaktır. Yaşama şekil vermektir, geleceğe umutla bakmaktır. Cumhuriyet varsa zorluk yoktur, Cumhuriyet’e ve Atatürk’e bağlı olan bizler için imkansız yoktur. Eğer bir yürek varsa, o yüreğin içinde vatan ve Cumhuriyet sevgisi varsa her türlü zorluğa göğüs gerilir. Bu anlamlı gün, milletçe el ele kenetlenmemize, demokrasimize, bölünmez bütünlüğümüze, Cumhuriyetimizin bizlere kazandırdığı değerlere sahip çıkmamıza, vesile olmalıdır. Cumhuriyet, 97 yıldır hiç sönmeyen bir meşale gibi ülkemizi aydınlatmaya devam etmektedir ve BU MEŞALE HİÇ BİR ZAMAN SÖNMEYECEKTİR. "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün "Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir" sözüyle felsefesini belirlediği Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97’inci yıldönümü kutlu olsun. Bu duygu ve düşüncelerimle Cumhuriyetimizi bize emanet eden Ulu Önder Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, başta Antalya ve Manavgat halkımız olmak üzere tüm ulusumuzun, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı yürekten kutluyorum. Şükrü Sözen Manavgat Belediye Başkanı
Cumhuriyet, yüce milletimizin sarsılmaz bir iradeyle elde ettiği zaferin ardından yükselen değer olarak bizleri kucaklamıştır.

Cumhuriyet, yüce milletimizin sarsılmaz bir iradeyle elde ettiği zaferin ardından yükselen değer olarak bizleri kucaklamıştır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının güçlükleri bir bir aşarak yükselttiği bu değer, bugün milletimizin her bireyinin benimsediği ortak bir irade olmuştur. Bu gün ülkemizde özgür, bağımsız, hür bir şekilde yaşıyorsak, bu Cumhuriyetin sayesindedir.

Cumhuriyet varoluş nedenimizdir ve vazgeçilmezimizdir. Bugün tek bir şeye ihtiyacımız vardır. O da Cumhuriyet ruhuna sahip olmak, ona sımsıkı tutunmaktır.

Cumhuriyet ruhunda, umut, inanç, mücadele, vatan sevgisi, hoşgörü ve aydınlanma vardır. Cumhuriyet Ruhu, karanlığa yakılmış bir meşale, kara bahtımıza tutulmuş bir ışıktır. Yolunu kaybedenlere yol haritası, yönünü kaybedenlere kutup yıldızıdır. Cumhuriyet bir başlangıçtır, inanmaktır. Yaşama şekil vermektir, geleceğe umutla bakmaktır. Cumhuriyet varsa zorluk yoktur, Cumhuriyet’e ve Atatürk’e bağlı olan bizler için imkansız yoktur. Eğer bir yürek varsa, o yüreğin içinde vatan ve Cumhuriyet sevgisi varsa her türlü zorluğa göğüs gerilir.

Bu anlamlı gün, milletçe el ele kenetlenmemize, demokrasimize, bölünmez bütünlüğümüze, Cumhuriyetimizin bizlere kazandırdığı değerlere sahip çıkmamıza, vesile olmalıdır.

Cumhuriyet, 97 yıldır hiç sönmeyen bir meşale gibi ülkemizi aydınlatmaya devam etmektedir ve BU MEŞALE HİÇ BİR ZAMAN SÖNMEYECEKTİR.

"Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün "Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir" sözüyle felsefesini belirlediği Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97’inci yıldönümü kutlu olsun.

Bu duygu ve düşüncelerimle Cumhuriyetimizi bize emanet eden Ulu Önder Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, başta Antalya ve Manavgat halkımız olmak üzere tüm ulusumuzun, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı yürekten kutluyorum.

Şükrü Sözen Manavgat Belediye Başkanı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.