Dağ Fare Doğurdu; Çözüm Bu Değil

Politika 05.05.2021 - 19:22, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 1644+ kez okundu.
 

Dağ Fare Doğurdu; Çözüm Bu Değil

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, kapanma sürecinde pazar yerlerinin yalnızca Cumartesi günleri açılacak olması kararına tepki gösterdi.
Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, kapanma sürecinde pazar yerlerinin yalnızca Cumartesi günleri açılacak olması kararına tepki gösterdi. Başkan Cengiz, “Geriye kalan zarar ne olacak? Hiçbir şekilde çözüm bu değil!” dedi 17 Mayıs’a kadar sürecek olan tam kapanma sürecinde pazar yerlerinin kapalı kalacak olması dolayısıyla üreticiler, hal esnafları ve pazarcıların yanı sıra; ucuz, sağlıklı ve taze sebze meyve tüketmek isteyen vatandaşlar da mağdur olmuş vaziyetteydi. CHP’li milletvekilleri ile birlikte önceki gün Antalya toptancı halini, dün ise Serik halini ziyaret eden CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, buradaki mağdur üreticinin ve tüccarın sorunlarını dile getirmiş, hükümete çağrıda bulunmuştu. Bu çağrılar üzerine dün İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgede; pazar yerlerinin 8 ve 15 Mayıs  Cumartesi günleri açılacağı duyuruldu. Bunun bir çözüm olmadığını gerekçeleriyle sıralayan CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz’in basınla ve kamuoyuyla paylaştığı açıklamada şu ifadeler yer aldı; “Üreticilerin, çiftçilerin halini anlatmaya ne kelimeler yeter ne de sayfalar... Sosyal medyaya düşen, mallarını satamadığı için dökmek zorunda kalan üreticilerin isyan çığlıklarına kulaklarını tıkayanların, tam kapanmanın onuncu gününde sadece Cumartesi günüyle kısıtlı kalmak şartıyla pazarların açılmasına izin vermesi bir utançtır! Bir de bunu bir lütufmuş gibi sunuyorlar! Ee geriye kalan günler ne olacak? Bugüne kadar oluşan zararı kim tazmin edecek? 128 MİLYAR DOLARI hiç eden SARAY REJİMİ mi? Üretimin en verimli olduğu bu dönemde haftada sadece 1 gün pazar kurulması o 1 günün de kapanmanın 10. gününe alınması demek, an itibariyle toptancı hallerinde alıcı bekleyen tonlarca ürünün, raf ömrü oldukça kısa olan sebze-meyvenin yine harap olması demektir. Pazarların kapalı olması nedeniyle vatandaşın zincir marketlere esir olması, zincir marketlerdeki fiyatları da arttırdı. Dolayısıyla sağlıklı, taze ve ucuz ürün tüketmek isteyen vatandaş, haftada yalnızca 1 gün açılacak olan pazarda izdiham yaratabilir. Pazarların haftada 1 gün açılması hiçbir şekilde çözüm değildir!” “TAM KAPANMA DEĞİL BİLİNMEZLİK SÜRECİ” Diğer bir açıdan bakıldığında hallerde çürümeye mahkum edilen, alıcısı olmadığı için tarlalardan toplanmayan tarımsal ürünler, önümüzdeki süreçte direkt olarak üretimdeki verimliliğe olumsuz etki edecektir. Bu da yaklaşan bir kıtlığın bir işaretidir! İçerisinde bulunduğumuz tam kapanma adı altındaki bilinmezlik süreci, her geçen gün izahı olmayan kararlarla süslenerek toplumun algısında karışıklık yaratmaktadır. 17 Mayıs'a kadar sürecek olan bu bilinmezlik süreci, virüs ile etkin mücadeleden oldukça uzak, toplumun birçok kesimi için kelimenin tam anlamıyla mağduriyet sürecidir! Bir an önce akıl ve bilimin öncülüğünde mantığa uygun bir karar geliştirilmeli ve toplumda soru işaretlerine yol açan mağduriyetler giderilmelidir.“
Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, kapanma sürecinde pazar yerlerinin yalnızca Cumartesi günleri açılacak olması kararına tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, kapanma sürecinde pazar yerlerinin yalnızca Cumartesi günleri açılacak olması kararına tepki gösterdi. Başkan Cengiz, “Geriye kalan zarar ne olacak? Hiçbir şekilde çözüm bu değil!” dedi

17 Mayıs’a kadar sürecek olan tam kapanma sürecinde pazar yerlerinin kapalı kalacak olması dolayısıyla üreticiler, hal esnafları ve pazarcıların yanı sıra; ucuz, sağlıklı ve taze sebze meyve tüketmek isteyen vatandaşlar da mağdur olmuş vaziyetteydi. CHP’li milletvekilleri ile birlikte önceki gün Antalya toptancı halini, dün ise Serik halini ziyaret eden CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, buradaki mağdur üreticinin ve tüccarın sorunlarını dile getirmiş, hükümete çağrıda bulunmuştu. Bu çağrılar üzerine dün İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgede; pazar yerlerinin 8 ve 15 Mayıs  Cumartesi günleri açılacağı duyuruldu. Bunun bir çözüm olmadığını gerekçeleriyle sıralayan CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz’in basınla ve kamuoyuyla paylaştığı açıklamada şu ifadeler yer aldı;

“Üreticilerin, çiftçilerin halini anlatmaya ne kelimeler yeter ne de sayfalar...

Sosyal medyaya düşen, mallarını satamadığı için dökmek zorunda kalan üreticilerin isyan çığlıklarına kulaklarını tıkayanların, tam kapanmanın onuncu gününde sadece Cumartesi günüyle kısıtlı kalmak şartıyla pazarların açılmasına izin vermesi bir utançtır!

Bir de bunu bir lütufmuş gibi sunuyorlar! Ee geriye kalan günler ne olacak?

Bugüne kadar oluşan zararı kim tazmin edecek? 128 MİLYAR DOLARI hiç eden SARAY REJİMİ mi?

Üretimin en verimli olduğu bu dönemde haftada sadece 1 gün pazar kurulması o 1 günün de kapanmanın 10. gününe alınması demek, an itibariyle toptancı hallerinde alıcı bekleyen tonlarca ürünün, raf ömrü oldukça kısa olan sebze-meyvenin yine harap olması demektir.

Pazarların kapalı olması nedeniyle vatandaşın zincir marketlere esir olması, zincir marketlerdeki fiyatları da arttırdı. Dolayısıyla sağlıklı, taze ve ucuz ürün tüketmek isteyen vatandaş, haftada yalnızca 1 gün açılacak olan pazarda izdiham yaratabilir.

Pazarların haftada 1 gün açılması hiçbir şekilde çözüm değildir!”

“TAM KAPANMA DEĞİL BİLİNMEZLİK SÜRECİ”

Diğer bir açıdan bakıldığında hallerde çürümeye mahkum edilen, alıcısı olmadığı için tarlalardan toplanmayan tarımsal ürünler, önümüzdeki süreçte direkt olarak üretimdeki verimliliğe olumsuz etki edecektir. Bu da yaklaşan bir kıtlığın bir işaretidir!

İçerisinde bulunduğumuz tam kapanma adı altındaki bilinmezlik süreci, her geçen gün izahı olmayan kararlarla süslenerek toplumun algısında karışıklık yaratmaktadır.

17 Mayıs'a kadar sürecek olan bu bilinmezlik süreci, virüs ile etkin mücadeleden oldukça uzak, toplumun birçok kesimi için kelimenin tam anlamıyla mağduriyet sürecidir!

Bir an önce akıl ve bilimin öncülüğünde mantığa uygun bir karar geliştirilmeli ve toplumda soru işaretlerine yol açan mağduriyetler giderilmelidir.“

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.