Danimarka Büyükelçisi Danny Annan Başkan Muhittin Böcek’i Ziyaret Etti

Gündem 26.05.2021 - 20:54, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 1886+ kez okundu.
 

Danimarka Büyükelçisi Danny Annan Başkan Muhittin Böcek’i Ziyaret Etti

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Danimarka’nın Ankara Büyükelçisi Danny Annan’ı makamında kabul etti. Ziyarette, Antalya ve Danimarka arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi konusunda neler yapılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.   Danimarka'nın Ankara Büyükelçisi Danny Annan, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i ziyaret etti.Danimarka Fahri Konsolosu Ozan Ünal’ın da bulunduğu ziyarette, Antalya ve Danimarka arasında ticari, turizm, kültürel ve sosyal ilişkilerin geliştirilmesi konularında görüş alışverişinde bulunuldu. Büyükelçi Danny Annan 5 ay önce ailesi ile birlikte Antalya’ya geldiğini ve kentin güzelliğinin tadını çıkardığını ifade etti. Büyükelçi, Türkiye’de aşılamanın hızlanmasıyla yakın zamanda Danimarkalı turistlerin Antalya'ya gelmesinin önünün açılacağını düşündüğünü belirterek, “ Türkiye Danimarkalı turistler için en önemli duraklardan biri. Buraya hem Türk kültürü, Türk misafirperverliği, yemekleri, deniz, kum ve güneşin tadını çıkarmak için geliyorlar. İki ülke arasındaki ticari işleri de güçlendirebileceğimizi düşünüyorum” dedi. DANİMARKALI TURİSTLERİ ANTALYADA GÖRMEK İSTERİZ Başkan Böcek de Büyükelçi Danny Annan’ın ziyaretinden duyduğu mutluluğu dile getirdi. Antalya’ya 2019 yılında 15 milyon 860 bin turist geldiğini hatırlatan Başkan Böcek, “Yerli turistlerle birlikte 23 milyon 100 ziyaretçisi olan bir şehir. Atatürk’ün dediği gibi hiç şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel yeridir. Sizlerin de destekleriyle Danimarkalı turistleri Antalya’mızda görmek istiyoruz” dedi. İŞBİRLİĞİ YAPILABİLİR Antalya’nın tüm ilçelerinin de içinde bulunduğu Antalya Turizm Birliği’ni kurduklarını ve birliğin başkanlığını yürüttüğünü anlatan Başkan Böcek, “Antalya’mıza en iyi hizmetleri gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Danimarka ile iş birliği içerisinde sosyal ve kültürel anlamda çalışmalar yapabiliriz. Altın Portakal Film Festivalimiz, Piyano Festivalimiz var. Danimarka Kraliyet Flarmoni Orkestrası Piyano Festivalimize katılabilir” diye konuştu. Ziyaretin sonunda Başkan Böcek ve Büyükelçi Annan birbirlerine karşılıklı hediyeler verdi. Büyükelçiye Başkan Böcek, Patara yılı için özel olarak yaptırılan üzerinde Patara sikkesinin işlendiği kahve fincanı hediye etti.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Danimarka’nın Ankara Büyükelçisi Danny Annan’ı makamında kabul etti. Ziyarette, Antalya ve Danimarka arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi konusunda neler yapılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

 

Danimarka'nın Ankara Büyükelçisi Danny Annan, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i ziyaret etti.Danimarka Fahri Konsolosu Ozan Ünal’ın da bulunduğu ziyarette, Antalya ve Danimarka arasında ticari, turizm, kültürel ve sosyal ilişkilerin geliştirilmesi konularında görüş alışverişinde bulunuldu. Büyükelçi Danny Annan 5 ay önce ailesi ile birlikte Antalya’ya geldiğini ve kentin güzelliğinin tadını çıkardığını ifade etti.

Büyükelçi, Türkiye’de aşılamanın hızlanmasıyla yakın zamanda Danimarkalı turistlerin Antalya'ya gelmesinin önünün açılacağını düşündüğünü belirterek, “ Türkiye Danimarkalı turistler için en önemli duraklardan biri. Buraya hem Türk kültürü, Türk misafirperverliği, yemekleri, deniz, kum ve güneşin tadını çıkarmak için geliyorlar. İki ülke arasındaki ticari işleri de güçlendirebileceğimizi düşünüyorum” dedi.

DANİMARKALI TURİSTLERİ ANTALYADA GÖRMEK İSTERİZ

Başkan Böcek de Büyükelçi Danny Annan’ın ziyaretinden duyduğu mutluluğu dile getirdi. Antalya’ya 2019 yılında 15 milyon 860 bin turist geldiğini hatırlatan Başkan Böcek, “Yerli turistlerle birlikte 23 milyon 100 ziyaretçisi olan bir şehir. Atatürk’ün dediği gibi hiç şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel yeridir. Sizlerin de destekleriyle Danimarkalı turistleri Antalya’mızda görmek istiyoruz” dedi.

İŞBİRLİĞİ YAPILABİLİR

Antalya’nın tüm ilçelerinin de içinde bulunduğu Antalya Turizm Birliği’ni kurduklarını ve birliğin başkanlığını yürüttüğünü anlatan Başkan Böcek, “Antalya’mıza en iyi hizmetleri gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Danimarka ile iş birliği içerisinde sosyal ve kültürel anlamda çalışmalar yapabiliriz. Altın Portakal Film Festivalimiz, Piyano Festivalimiz var. Danimarka Kraliyet Flarmoni Orkestrası Piyano Festivalimize katılabilir” diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Başkan Böcek ve Büyükelçi Annan birbirlerine karşılıklı hediyeler verdi. Büyükelçiye Başkan Böcek, Patara yılı için özel olarak yaptırılan üzerinde Patara sikkesinin işlendiği kahve fincanı hediye etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.