Darbecilerin Eliyle Kurulan Yök Kapatılmalıdır

Politika 06.11.2020 - 19:12, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 1679+ kez okundu.
 

Darbecilerin Eliyle Kurulan Yök Kapatılmalıdır

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) kuruluş tarihi olan 6 Kasım’da yaptığı yazılı basın açıklamasıyla, üniversitelerin akıl ve bilim yuvası olmaktan uzaklaşarak gericiliğe mahkum edildiğini ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, “Ü
Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) kuruluş tarihi olan 6 Kasım’da yaptığı yazılı basın açıklamasıyla, üniversitelerin akıl ve bilim yuvası olmaktan uzaklaşarak gericiliğe mahkum edildiğini ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, “Üniversitelerin bilimi rehber edinen bir yapıya kavuşmaları için 12 Eylül darbecilerinin eliyle kurulan YÖK kapatılmalıdır” dedi Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) 39. Kuruluş yıl dönümünde, üniversitelerin değişen yapısını ele alan ve özellikle AKP iktidarı döneminde uygulanan politikaları eleştiren yazılı bir basın açıklamasında bulundu. YÖK’ün darbecilerin eliyle kurulduğunun altını çizen Başkan Bayar basınla ve kamuoyuyla paylaştığı açıklamada, “39 yıl önce bugün, 6 Kasım 1981’de 12 Eylül darbecilerinin eliyle kurulan YÖK; bugün de kayyum rektörleri, yandaş akademisyenleri, anti-demokratik uygulamalarıyla bir vesayet kurumu olarak varlığını sürdürmektedir. Gün geçtikçe yükselen öğrenci harçları ve sınav ücretlerine gelen zamların yanı sıra eğitimin özelleşmesi ve sektör haline gelmesine çanak tutarak eşit eğitim imkanlarını yok eden YÖK, 18 yıllık AKP iktidarında gericiliği felsefe haline getirmiş ve akıl, bilim, düşünce, başarı gibi kavramlardan giderek uzaklaşmıştır” ifadelerine yer verdi. “Üniversiteler Gericiliğe Mahkum Edildi” Açıklamasının devamında üniversitelerin gericiliğe mahkum edilmesine ve saray rejiminin yönetimine bırakılmasına sessiz kalmayacaklarını ifade eden CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, “Kuruluş amacı üniversitelerin bilimsel ve örgütsel özgürlüğünü ortadan kaldırmak olan YÖK; yükseköğretimi TEK ADAM’ın iki dudağı arasına hapsetmiş ve bugün geldiğimiz noktada işsizlik ve umutsuzluğa bulanmış kuşakların var olmasında büyük rol oynamıştır. Öğrencilerin kendi görüşlerini rahatlıkla ifade edebilecekleri, bilim ve aklın ışığında çağdaş bir eğitim birimi olması gereken üniversitelerin, YÖK tarafından; akademinin içi boşaltılarak gericiliğe mahkum edilmesine ve sermaye piyasalarına açılarak SARAY REJİMİNİN yönetimine bırakılmasına dün olduğu gibi bugün de sessiz kalmayacağız! Üniversiteler parası olana hizmet eden, işsizler ordusu doğuran umutsuzluk kapısı olmaktan çıkarılmalı; eşit, özgür, insanca ve hakça bir yapıya kavuşturulmalıdır. Bunların mümkün olması içinse darbe ortamında kurulan YÖK kapatılmalıdır!” şeklinde sözlerini noktaladı.  
Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) kuruluş tarihi olan 6 Kasım’da yaptığı yazılı basın açıklamasıyla, üniversitelerin akıl ve bilim yuvası olmaktan uzaklaşarak gericiliğe mahkum edildiğini ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, “Ü

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) kuruluş tarihi olan 6 Kasım’da yaptığı yazılı basın açıklamasıyla, üniversitelerin akıl ve bilim yuvası olmaktan uzaklaşarak gericiliğe mahkum edildiğini ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, “Üniversitelerin bilimi rehber edinen bir yapıya kavuşmaları için 12 Eylül darbecilerinin eliyle kurulan YÖK kapatılmalıdır” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) 39. Kuruluş yıl dönümünde, üniversitelerin değişen yapısını ele alan ve özellikle AKP iktidarı döneminde uygulanan politikaları eleştiren yazılı bir basın açıklamasında bulundu. YÖK’ün darbecilerin eliyle kurulduğunun altını çizen Başkan Bayar basınla ve kamuoyuyla paylaştığı açıklamada, “39 yıl önce bugün, 6 Kasım 1981’de 12 Eylül darbecilerinin eliyle kurulan YÖK; bugün de kayyum rektörleri, yandaş akademisyenleri, anti-demokratik uygulamalarıyla bir vesayet kurumu olarak varlığını sürdürmektedir. Gün geçtikçe yükselen öğrenci harçları ve sınav ücretlerine gelen zamların yanı sıra eğitimin özelleşmesi ve sektör haline gelmesine çanak tutarak eşit eğitim imkanlarını yok eden YÖK, 18 yıllık AKP iktidarında gericiliği felsefe haline getirmiş ve akıl, bilim, düşünce, başarı gibi kavramlardan giderek uzaklaşmıştır” ifadelerine yer verdi.

“Üniversiteler Gericiliğe Mahkum Edildi”

Açıklamasının devamında üniversitelerin gericiliğe mahkum edilmesine ve saray rejiminin yönetimine bırakılmasına sessiz kalmayacaklarını ifade eden CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, “Kuruluş amacı üniversitelerin bilimsel ve örgütsel özgürlüğünü ortadan kaldırmak olan YÖK; yükseköğretimi TEK ADAM’ın iki dudağı arasına hapsetmiş ve bugün geldiğimiz noktada işsizlik ve umutsuzluğa bulanmış kuşakların var olmasında büyük rol oynamıştır. Öğrencilerin kendi görüşlerini rahatlıkla ifade edebilecekleri, bilim ve aklın ışığında çağdaş bir eğitim birimi olması gereken üniversitelerin, YÖK tarafından; akademinin içi boşaltılarak gericiliğe mahkum edilmesine ve sermaye piyasalarına açılarak SARAY REJİMİNİN yönetimine bırakılmasına dün olduğu gibi bugün de sessiz kalmayacağız! Üniversiteler parası olana hizmet eden, işsizler ordusu doğuran umutsuzluk kapısı olmaktan çıkarılmalı; eşit, özgür, insanca ve hakça bir yapıya kavuşturulmalıdır. Bunların mümkün olması içinse darbe ortamında kurulan YÖK kapatılmalıdır!” şeklinde sözlerini noktaladı.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.