Dünya Seyahat Acentaları Birlikleri Federasyonu (UFTAA) Genel Kurulu İstanbul’da Yapıldı

Ekonomi 26.03.2019 - 21:56, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2412+ kez okundu.
 

Dünya Seyahat Acentaları Birlikleri Federasyonu (UFTAA) Genel Kurulu İstanbul’da Yapıldı

Dünya Seyahat Acentaları Birlikleri Federasyonu (UFTAA) Genel Kurulu ve Turizm Forumu Toplantısı İstanbul’da; TÜRSAB Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, UFTAA Başkanı Sunil Kumar, UFTAA Başkan Yardımcısı Yossi Fatael, UFTAA Başkan Yardımcısı Çetin Gürcün, UFTAA Genel Sekreteri Ramesh Marwah ve TÜRSAB Havayolu Bilet Satış IATA İhtisas Başkanı Numan Olcar’ın katılımlarıyla yapıldı.   Firuz Bağlıkaya Genel Kurul’un açılışında yaptığı konuşmada; “50 yılı aşkın süredir dünya turizm sektörünün gelişimine yönelik kayda değer çalışmalar yürüten UFTAA, sektörün kilit kuruluşları arasında yer alıyor. Global bir organizasyon olan ve dünyanın önde gelen seyahat ve turizm örgütleriyle uzun yıllardır süren ortaklıklar yürüten UFTAA, Birlik olarak bizim de çok önemsediğimiz ve değer verdiğimiz bir kurum. Aralık 2017’de açılan UFTAA’nın İstanbul Global Turizm Ofisi de TÜRSAB Merkezi’nde bulunuyor. Günümüzün rekabetçi dünyasında UFTAA, dünyanın farklı ülkelerinden seyahat acentaları için ortak bir platform işlevi görerek sektörün gelişimine katkı sağlıyor” dedi. 2019 YILINDA DÜNYADA 1,5 MİLYAR KİŞİNİN SEYAHAT ETMESİ BEKLENİYOR Konuşmasında 2018 yılında dünyada seyahat eden kişi sayısının 1,4 milyarı aştığını belirten Firuz Bağlıkaya, 2019 yılında uluslararası seyahat sayısının 1,5 milyar seviyesine ulaşmasını beklediklerini ifade etti. TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, 2018 yılında aldığı ziyaretçi sayısı %22 oranında artan Türkiye’nin dünya turizmine oranla 3 kat daha fazla büyüme gösterdiğine dikkat çekti. Konuşmasının bir bölümünü Türkiye’deki UNESCO eserlerine ayıran Firuz Bağlıkaya, 2019’un “Göbeklitepe Yılı” ilan edilmesinin turizm sektörü için önemine değindi. TÜRSAB’ın Göbeklitepe’yi katıldığı her platformda tanıttığını vurgulayan Bağlıkaya, amaçlarının turizmi ülkemizde 12 aya yaymak ve turizmde sağlıklı sürdürebilir bir büyüme ortamına katkı sağlamak olduğunu kaydetti. HEDEF 50 MİLYON YABANCI ZİYARETÇİ 40 MİLYAR DOLAR GELİR Türkiye’nin 2019 yılını rekor kırarak kapatmayı hedeflediklerini söyleyen TÜRSAB Başkanı Firuz B. Bağlıkaya; “Avrupa pazarlarından gelen veriler bu yöndeki beklentilerimizi artırıyor. 2019 yılı hedefimiz 2018’e göre yüzde 25 artışla 50 milyon yabancı ziyaretçi sayısına, 40 milyar dolar turizm gelirine ulaşmak. Cumhuriyetimizin 100’üncü kuruluş yıldönümü olan 2023 yılında ise 70 milyon ziyaretçi, 70 milyar dolar gelire ulaşmak” dedi. Dünya Seyahat Acentaları Birlikleri Federasyonu UFTAA Genel Kurulu ve Turizm Forumu Toplantısı 27 Mart günü  sona erecek.

Dünya Seyahat Acentaları Birlikleri Federasyonu (UFTAA) Genel Kurulu ve Turizm Forumu Toplantısı İstanbul’da; TÜRSAB Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, UFTAA Başkanı Sunil Kumar, UFTAA Başkan Yardımcısı Yossi Fatael, UFTAA Başkan Yardımcısı Çetin Gürcün, UFTAA Genel Sekreteri Ramesh Marwah ve TÜRSAB Havayolu Bilet Satış IATA İhtisas Başkanı Numan Olcar’ın katılımlarıyla yapıldı.  

Firuz Bağlıkaya Genel Kurul’un açılışında yaptığı konuşmada; “50 yılı aşkın süredir dünya turizm sektörünün gelişimine yönelik kayda değer çalışmalar yürüten UFTAA, sektörün kilit kuruluşları arasında yer alıyor. Global bir organizasyon olan ve dünyanın önde gelen seyahat ve turizm örgütleriyle uzun yıllardır süren ortaklıklar yürüten UFTAA, Birlik olarak bizim de çok önemsediğimiz ve değer verdiğimiz bir kurum. Aralık 2017’de açılan UFTAA’nın İstanbul Global Turizm Ofisi de TÜRSAB Merkezi’nde bulunuyor. Günümüzün rekabetçi dünyasında UFTAA, dünyanın farklı ülkelerinden seyahat acentaları için ortak bir platform işlevi görerek sektörün gelişimine katkı sağlıyor” dedi.

2019 YILINDA DÜNYADA 1,5 MİLYAR KİŞİNİN SEYAHAT ETMESİ BEKLENİYOR

Konuşmasında 2018 yılında dünyada seyahat eden kişi sayısının 1,4 milyarı aştığını belirten Firuz Bağlıkaya, 2019 yılında uluslararası seyahat sayısının 1,5 milyar seviyesine ulaşmasını beklediklerini ifade etti. TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, 2018 yılında aldığı ziyaretçi sayısı %22 oranında artan Türkiye’nin dünya turizmine oranla 3 kat daha fazla büyüme gösterdiğine dikkat çekti. Konuşmasının bir bölümünü Türkiye’deki UNESCO eserlerine ayıran Firuz Bağlıkaya, 2019’un “Göbeklitepe Yılı” ilan edilmesinin turizm sektörü için önemine değindi. TÜRSAB’ın Göbeklitepe’yi katıldığı her platformda tanıttığını vurgulayan Bağlıkaya, amaçlarının turizmi ülkemizde 12 aya yaymak ve turizmde sağlıklı sürdürebilir bir büyüme ortamına katkı sağlamak olduğunu kaydetti.

HEDEF 50 MİLYON YABANCI ZİYARETÇİ 40 MİLYAR DOLAR GELİR

Türkiye’nin 2019 yılını rekor kırarak kapatmayı hedeflediklerini söyleyen TÜRSAB Başkanı Firuz B. Bağlıkaya; “Avrupa pazarlarından gelen veriler bu yöndeki beklentilerimizi artırıyor. 2019 yılı hedefimiz 2018’e göre yüzde 25 artışla 50 milyon yabancı ziyaretçi sayısına, 40 milyar dolar turizm gelirine ulaşmak. Cumhuriyetimizin 100’üncü kuruluş yıldönümü olan 2023 yılında ise 70 milyon ziyaretçi, 70 milyar dolar gelire ulaşmak” dedi.

Dünya Seyahat Acentaları Birlikleri Federasyonu UFTAA Genel Kurulu ve Turizm Forumu Toplantısı 27 Mart günü  sona erecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.