Dünya Üniversitelerinin Web Karneleri Açıklandı

02.08.2019 - 21:59, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2450+ kez okundu.
 

Dünya Üniversitelerinin Web Karneleri Açıklandı

Akdeniz Üniversitesi, Webde Dünya Üniversitelerinin Sıralamasında (Webometrics) devlet üniversiteleri arasında 15. sırada yer aldı.
İspanya Ulusal Araştırma Konseyi (CSIC) bünyesinde faaliyet gösteren araştırma grubu "Cybermetrics Lab" tarafından, üniversitelerin alan adlarına (web) dayalı yaptığı sıralamanın 2019 yılı sonuçları açıklandı. Bu sıralama dünya üniversitelerini; internet üzerinde akademik araştırma varlığı, bilimsel yayınlarına açık erişim imkanı, ilgili üniversitenin sitesinde bulunan akademik dosya sayısına dayanan dosya zenginliği ve en çok atıf alan yayın sayısı kriterlerine göre sıralamaktadır. Üniversiteler tarafından oluşturulan bilimsel ve kültürel bilgilerin tüm topluma aktarılması ve açık erişim girişimlerini desteklemek amacıyla yapılan sıralamada Akdeniz Üniversitesi, Türk üniversiteleri arasında genel sıralamada 18. devlet üniversiteleri arasında 15. sırada yer aldı. Üniversitelerin 4 farklı kategoride değerlendirildiği sıralamada Akdeniz Üniversitesi, internet üzerinde akademik araştırma varlığı ve akademik yayınların erişime açık olması kategorisinde ise dünya üniversiteleri sıralamasında ilk bin arasında yer aldı.  
Akdeniz Üniversitesi, Webde Dünya Üniversitelerinin Sıralamasında (Webometrics) devlet üniversiteleri arasında 15. sırada yer aldı.

İspanya Ulusal Araştırma Konseyi (CSIC) bünyesinde faaliyet gösteren araştırma grubu "Cybermetrics Lab" tarafından, üniversitelerin alan adlarına (web) dayalı yaptığı sıralamanın 2019 yılı sonuçları açıklandı.

Bu sıralama dünya üniversitelerini; internet üzerinde akademik araştırma varlığı, bilimsel yayınlarına açık erişim imkanı, ilgili üniversitenin sitesinde bulunan akademik dosya sayısına dayanan dosya zenginliği ve en çok atıf alan yayın sayısı kriterlerine göre sıralamaktadır.

Üniversiteler tarafından oluşturulan bilimsel ve kültürel bilgilerin tüm topluma aktarılması ve açık erişim girişimlerini desteklemek amacıyla yapılan sıralamada Akdeniz Üniversitesi, Türk üniversiteleri arasında genel sıralamada 18. devlet üniversiteleri arasında 15. sırada yer aldı.

Üniversitelerin 4 farklı kategoride değerlendirildiği sıralamada Akdeniz Üniversitesi, internet üzerinde akademik araştırma varlığı ve akademik yayınların erişime açık olması kategorisinde ise dünya üniversiteleri sıralamasında ilk bin arasında yer aldı.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.