Düzen: “Memura Bu Reva Mı?”

Politika 25.08.2021 - 19:52, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 1841+ kez okundu.
 

Düzen: “Memura Bu Reva Mı?”

Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, İktidarın memura yaptığı zammı eleştirdi. Düzen, "Enflasyon altında zam yapmayacağız dediler. Sonra da yaptıkları zammı tarihi bir zammış gibi gösterdiler.
Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, İktidarın memura yaptığı zammı eleştirdi. Düzen, "Enflasyon altında zam yapmayacağız dediler. Sonra da yaptıkları zammı tarihi bir zammış gibi gösterdiler. Memura bu reva mı?" dedi. Düzen, açıklamalarında şu ifadelerini kullandı: "Memurla hükümet arasında toplu sözleşme görüşmeleri yapılmış gibi yapıldı. Sendikalar bir teklif götürdü. Hükümet ise bu teklifi hiç dikkate almadı. Kendisi bir rakam ortaya koydu. Bunu da Türkiye tarihinde hiç görülmemiş bir zammış gibi bir tavır sergilediler. Sayın bakan memurumuzu kesinlikle enflasyona ezdirmeyeceklerini söyledi. Rakamlara baktığımızda müzakere bile yapılan kabul edilen rakam 2022 için 12 2023 için ise yüzde 14 oldu. İktidar memura yapılan bu zammı Türkiye tarihinde hiç yapılmamış gibi yansıttı. Zam demek çalışan bir insanın geçimini daha rahat karşılayacağı bir artış demektir. Bundan dolayı enflasyon dikkate alınarak zam rakamları ortaya koyulur. Bir memlekette enflasyon yüzde 30'sa siz de çalışana yüzde 29 zam yaptıysanız bunun adına zam denilmez. Çünkü geçimini bir önceki seneden daha zayıf karşılayacak bir zam almıştır. Enflasyon yüzde 30'ken sizin yüzde 35'lik yani enflasyonun üzerinde yüzde 5'lik bir artış verirseniz hakiki bir zam yapmış olursunuz. Uzun zamandır çalışan insanımız yoksun bir durumda. Bundan dolayı Sayın Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'in 'en yüksek rakam' ifadelerini kabul etmemiz mümkün değil.” Düzen, açıklamasını şöyle noktaladı:  "Geçen yıla göre; kıyma yüzde 92, pirinç yüzde 50, simit yüzde 28, sıvı yağ yüzde 94, süt yüzde 60, makarna yüzde 37, deterjan ve temizlik ürünleri yüzde 28 oranında artmış. Resmi rakamlara göre enflasyon yüzde 26 görünüyor. Bu şartlar altında sizin memura reva gördüğünüz zam oranı hiç de adaleti değil.”
Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, İktidarın memura yaptığı zammı eleştirdi. Düzen, "Enflasyon altında zam yapmayacağız dediler. Sonra da yaptıkları zammı tarihi bir zammış gibi gösterdiler.

Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, İktidarın memura yaptığı zammı eleştirdi. Düzen, "Enflasyon altında zam yapmayacağız dediler. Sonra da yaptıkları zammı tarihi bir zammış gibi gösterdiler. Memura bu reva mı?" dedi.

Düzen, açıklamalarında şu ifadelerini kullandı:

"Memurla hükümet arasında toplu sözleşme görüşmeleri yapılmış gibi yapıldı. Sendikalar bir teklif götürdü. Hükümet ise bu teklifi hiç dikkate almadı. Kendisi bir rakam ortaya koydu. Bunu da Türkiye tarihinde hiç görülmemiş bir zammış gibi bir tavır sergilediler. Sayın bakan memurumuzu kesinlikle enflasyona ezdirmeyeceklerini söyledi. Rakamlara baktığımızda müzakere bile yapılan kabul edilen rakam 2022 için 12 2023 için ise yüzde 14 oldu.

İktidar memura yapılan bu zammı Türkiye tarihinde hiç yapılmamış gibi yansıttı. Zam demek çalışan bir insanın geçimini daha rahat karşılayacağı bir artış demektir. Bundan dolayı enflasyon dikkate alınarak zam rakamları ortaya koyulur. Bir memlekette enflasyon yüzde 30'sa siz de çalışana yüzde 29 zam yaptıysanız bunun adına zam denilmez. Çünkü geçimini bir önceki seneden daha zayıf karşılayacak bir zam almıştır. Enflasyon yüzde 30'ken sizin yüzde 35'lik yani enflasyonun üzerinde yüzde 5'lik bir artış verirseniz hakiki bir zam yapmış olursunuz. Uzun zamandır çalışan insanımız yoksun bir durumda. Bundan dolayı Sayın Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'in 'en yüksek rakam' ifadelerini kabul etmemiz mümkün değil.”

Düzen, açıklamasını şöyle noktaladı:  "Geçen yıla göre; kıyma yüzde 92, pirinç yüzde 50, simit yüzde 28, sıvı yağ yüzde 94, süt yüzde 60, makarna yüzde 37, deterjan ve temizlik ürünleri yüzde 28 oranında artmış. Resmi rakamlara göre enflasyon yüzde 26 görünüyor. Bu şartlar altında sizin memura reva gördüğünüz zam oranı hiç de adaleti değil.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.