Eğitim Bir Sen Caydırıcı Çözüm Bekliyor

02.04.2019 - 21:54, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 1708+ kez okundu.
 

Eğitim Bir Sen Caydırıcı Çözüm Bekliyor

Eğitimde şiddet tırmanıyor
Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Mustafa Çoban, Gebze’de okul idarecisinin öğrencisi tarafından bıçaklanarak öldürülmesi olayının eğitimde şiddet olayı ile ilgili caydırıcı önlemler alınmasının zaruriyetini ortaya koyduğunu aktardı. EĞİTİMCİLER SAVUNMASIZ Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, Atatürk Anadolu Lisesi'nin Müdür Yardımcısı Necmeddin Kuyucu’nun 11’inci sınıf öğrencisi F.C. öğrencisi tarafından bıçaklanarak hayatını kaybetmesinin derin üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Mustafa Çoban, eğitimcilerin kendi kurumlarında öğrencilerin gözü önünde kendilerine yönelik saldırılara karşı savunmasız olduğunu bu nedenle caydırıcı nitelikte kanuni düzenlemeye ihtiyaç olduğunu söyledi. Hayatını kaybeden okul idarecisine rahmet dileyen Çoban, “Şiddet eylemlerinde, mevcut yasal düzenlemelerin bu fiillere karşı caydırıcı nitelikte ceza öngörmemesi ile şiddet uygulayan kişilerin bu eylemlerinin adli ve idari makamlarca önemsenmeyeceği ve ciddi bir ceza yaptırımıyla karşılaşmayacakları inancı önemli bir rol oynamaktadır” dedi. SALDIRILARIN DOZU ARTIYOR Geleceğimiz olan gençlerin daha iyi yetiştirilmesi için emek harcayan, özveriyle çalışan eğitimcilere, ölümle sonuçlanan saldırıların dozunun giderek arttığına dikkat çeken ve Milli Eğitim Bakanlığına çağrıda bulunan Başkan Çoban, bu gidişatın kendilerini endişelendirdiğini söyledi. Çoban sözlerini şöyle sürdürdü: “Tehdit ile başlayıp darp etme ve yaralamaya kadar giden şiddet davranışları öğretmenlerimizin sağlıklı bir ruh hali içinde derse girme ve öğrencileri ile buluşmalarının önündeki en büyük engel olarak ortaya çıkmaktadır. Öğretmenlerin emeğini yok sayan, eğitimdeki etki alanını daraltan, onları itibarsızlaştıran, bu önemli mesleğin mensuplarını her türlü haksızlığa ve saldırıya açık hâle getiren politikalar, disiplini rafa kaldıran uygulamalar, bugün geldiğimiz noktanın müsebbibidir. Bilimde, sanatta, teknolojide, edebiyatta, felsefede ve diğer bütün alanlarda ülke ve millet olarak başarılı olabilmemiz ancak nitelikli bir eğitimle mümkündür”
Eğitimde şiddet tırmanıyor

Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Mustafa Çoban, Gebze’de okul idarecisinin öğrencisi tarafından bıçaklanarak öldürülmesi olayının eğitimde şiddet olayı ile ilgili caydırıcı önlemler alınmasının zaruriyetini ortaya koyduğunu aktardı.

EĞİTİMCİLER SAVUNMASIZ

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, Atatürk Anadolu Lisesi'nin Müdür Yardımcısı Necmeddin Kuyucu’nun 11’inci sınıf öğrencisi F.C. öğrencisi tarafından bıçaklanarak hayatını kaybetmesinin derin üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Mustafa Çoban, eğitimcilerin kendi kurumlarında öğrencilerin gözü önünde kendilerine yönelik saldırılara karşı savunmasız olduğunu bu nedenle caydırıcı nitelikte kanuni düzenlemeye ihtiyaç olduğunu söyledi. Hayatını kaybeden okul idarecisine rahmet dileyen Çoban, “Şiddet eylemlerinde, mevcut yasal düzenlemelerin bu fiillere karşı caydırıcı nitelikte ceza öngörmemesi ile şiddet uygulayan kişilerin bu eylemlerinin adli ve idari makamlarca önemsenmeyeceği ve ciddi bir ceza yaptırımıyla karşılaşmayacakları inancı önemli bir rol oynamaktadır” dedi.

SALDIRILARIN DOZU ARTIYOR

Geleceğimiz olan gençlerin daha iyi yetiştirilmesi için emek harcayan, özveriyle çalışan eğitimcilere, ölümle sonuçlanan saldırıların dozunun giderek arttığına dikkat çeken ve Milli Eğitim Bakanlığına çağrıda bulunan Başkan Çoban, bu gidişatın kendilerini endişelendirdiğini söyledi. Çoban sözlerini şöyle sürdürdü: “Tehdit ile başlayıp darp etme ve yaralamaya kadar giden şiddet davranışları öğretmenlerimizin sağlıklı bir ruh hali içinde derse girme ve öğrencileri ile buluşmalarının önündeki en büyük engel olarak ortaya çıkmaktadır. Öğretmenlerin emeğini yok sayan, eğitimdeki etki alanını daraltan, onları itibarsızlaştıran, bu önemli mesleğin mensuplarını her türlü haksızlığa ve saldırıya açık hâle getiren politikalar, disiplini rafa kaldıran uygulamalar, bugün geldiğimiz noktanın müsebbibidir. Bilimde, sanatta, teknolojide, edebiyatta, felsefede ve diğer bütün alanlarda ülke ve millet olarak başarılı olabilmemiz ancak nitelikli bir eğitimle mümkündür”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.