Elmalı’da 212 Dekar Organik Elma Bahçesi

Asayiş 21.07.2020 - 21:54, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2969+ kez okundu.
 

Elmalı’da 212 Dekar Organik Elma Bahçesi

Antalya İl Tarım ve Orman Müdür V. Gökhan Karaca; “Tarladan sofraya sağlıklı ve güvenilir gıda arzının sağlanması için bizlere büyük görevler düşüyor.
Antalya İl Tarım ve Orman Müdür V. Gökhan Karaca; “Tarladan sofraya sağlıklı ve güvenilir gıda arzının sağlanması için bizlere büyük görevler düşüyor. Denetim, kontrol ve tarımsal yayım faaliyetleri ile çiftlikten çatala tarladan sofraya sağlıklı gıda arzı için durmadan çalışıyoruz. İl Müdürlüğü olarak tarımsal üretimde başı çeken ilimizde birçok yenilikçi projeye imza atarak ülke tarımının gelişmesi için çalışıyoruz. Organik tarım, insan sağlığına ve çevreye zarar vermeyen ve üretimde kimyasal girdi kullanılmadan, üretimden tüketime kadar her aşaması kontrollü ve sertifikalı tarımsal üretim biçimidir. Doğal dengeyi koruyarak hava ve su gibi yaşamsal kaynakların ve doğal hayatın korunmasını amaçlayan bir üretim yöntemi olan organik tarım, tüm Dünya’da olduğu gibi ilimizde de uygulama alanı buluyor Bu kapsamda Elmalı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüz kanalıyla yepyeni bir projeye daha imza atıyoruz. “Elmalı’da Organik Tarımı Yaygınlaştırma Projesi” kapsamında seçilen pilot mahallemizde Meykon A.Ş. firması ile 15 elma üreticisi arasında imzalanan sözleşme ile 212 dekar alanda organik tarım üretimine başladık. Proje kapsamındaki bahçelere Elma İç Kurduna karşı feromon tuzaklar uygulamalı olarak gösterildi ve asıldı. Özel sektör işbirliği ile hayata geçen projemiz ile çiftçilerimize alım garantisi verilecek ve tüm üretim giderleri karşılanacak. İl ve İlçe Müdürlüğümüz teknik personeli tarafından projeye teknik destek sağlanacak. Projemiz, gıda güvenilirliği, tarım ve sanayi entegrasyonu gibi konularda tarım sektörünün güçlendirilmesine katkı sağlayacak.” Dedi.
Antalya İl Tarım ve Orman Müdür V. Gökhan Karaca; “Tarladan sofraya sağlıklı ve güvenilir gıda arzının sağlanması için bizlere büyük görevler düşüyor.

Antalya İl Tarım ve Orman Müdür V. Gökhan Karaca; “Tarladan sofraya sağlıklı ve güvenilir gıda arzının sağlanması için bizlere büyük görevler düşüyor. Denetim, kontrol ve tarımsal yayım faaliyetleri ile çiftlikten çatala tarladan sofraya sağlıklı gıda arzı için durmadan çalışıyoruz. İl Müdürlüğü olarak tarımsal üretimde başı çeken ilimizde birçok yenilikçi projeye imza atarak ülke tarımının gelişmesi için çalışıyoruz. Organik tarım, insan sağlığına ve çevreye zarar vermeyen ve üretimde kimyasal girdi kullanılmadan, üretimden tüketime kadar her aşaması kontrollü ve sertifikalı tarımsal üretim biçimidir. Doğal dengeyi koruyarak hava ve su gibi yaşamsal kaynakların ve doğal hayatın korunmasını amaçlayan bir üretim yöntemi olan organik tarım, tüm Dünya’da olduğu gibi ilimizde de uygulama alanı buluyor

Bu kapsamda Elmalı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüz kanalıyla yepyeni bir projeye daha imza atıyoruz. “Elmalı’da Organik Tarımı Yaygınlaştırma Projesi” kapsamında seçilen pilot mahallemizde Meykon A.Ş. firması ile 15 elma üreticisi arasında imzalanan sözleşme ile 212 dekar alanda organik tarım üretimine başladık. Proje kapsamındaki bahçelere Elma İç Kurduna karşı feromon tuzaklar uygulamalı olarak gösterildi ve asıldı. Özel sektör işbirliği ile hayata geçen projemiz ile çiftçilerimize alım garantisi verilecek ve tüm üretim giderleri karşılanacak. İl ve İlçe Müdürlüğümüz teknik personeli tarafından projeye teknik destek sağlanacak. Projemiz, gıda güvenilirliği, tarım ve sanayi entegrasyonu gibi konularda tarım sektörünün güçlendirilmesine katkı sağlayacak.” Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.