Elmalı’da Azkan Nohut Çeşidi Tarla Gününde Tanıtıldı

Asayiş 12.07.2019 - 22:27, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2918+ kez okundu.
 

Elmalı’da Azkan Nohut Çeşidi Tarla Gününde Tanıtıldı

Antalya İl tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada “ Tarımda verimi artırmak ve var olan potansiyelimizi geliştirmek için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.
Teknolojinin tarıma entegre olması başta tohumculuk olmak üzere tarımın birçok alanında yenilikler getirmiş ve bu yenilikler verimi ve kaliteyi artırmıştır. İl müdürlüğü olarak bu yenilikleri ve teknolojik gelişmeleri an be an takip ediyor ve Antalya ilimizde uygulanabilir yenilikleri en kısa sürede gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda demonstrasyon çalışması yaptığımız uygulamaların meyvelerini toplamaya başladık. İl Müdürlüğümüz ve Elmalı İlçe Müdürlüğümüzün organizasyonları ile; Bitkisel Üretimi Geliştirme Projesi kapsamında Elmalı ilçesi Kızılca mahallesinde Sertifikalı Nohut Üretiminin yaygınlaştırılması amacıyla; Bakanlığımıza bağlı Eskişehir Geçiş Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden temin edilen “AZKAN” nohut çeşidiyle 26 Mart 2019 tarihinde kurulan 6 dekar alanda demonstrasyon sonucunda yetiştirilen nohutların yöre çiftçilerine tanıtım yapmak için tarla günü yapıldı. İlginin yoğun olduğu tarla gününde, katılımcılara İl ve İlçe Müdürlüğümüzce “Azkan” nohut çeşidi tanıtıldı. Çeşidin üstün özellikleri belirtilerek yörede nohut üretiminde Sertifikalı çeşitlerin kullanılmasının önemi anlatıldı.
Antalya İl tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada “ Tarımda verimi artırmak ve var olan potansiyelimizi geliştirmek için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.

Teknolojinin tarıma entegre olması başta tohumculuk olmak üzere tarımın birçok alanında yenilikler getirmiş ve bu yenilikler verimi ve kaliteyi artırmıştır. İl müdürlüğü olarak bu yenilikleri ve teknolojik gelişmeleri an be an takip ediyor ve Antalya ilimizde uygulanabilir yenilikleri en kısa sürede gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda demonstrasyon çalışması yaptığımız uygulamaların meyvelerini toplamaya başladık. İl Müdürlüğümüz ve Elmalı İlçe Müdürlüğümüzün organizasyonları ile; Bitkisel Üretimi Geliştirme Projesi kapsamında Elmalı ilçesi Kızılca mahallesinde Sertifikalı Nohut Üretiminin yaygınlaştırılması amacıyla; Bakanlığımıza bağlı Eskişehir Geçiş Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden temin edilen “AZKAN” nohut çeşidiyle 26 Mart 2019 tarihinde kurulan 6 dekar alanda demonstrasyon sonucunda yetiştirilen nohutların yöre çiftçilerine tanıtım yapmak için tarla günü yapıldı.

İlginin yoğun olduğu tarla gününde, katılımcılara İl ve İlçe Müdürlüğümüzce “Azkan” nohut çeşidi tanıtıldı. Çeşidin üstün özellikleri belirtilerek yörede nohut üretiminde Sertifikalı çeşitlerin kullanılmasının önemi anlatıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.