Enflasyon Savar Sözleşme

Gündem 06.08.2022 - 21:36, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2912+ kez okundu.
 

Enflasyon Savar Sözleşme

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, yaklaşık 2 bin 200 çalışanı ilgilendiren toplu iş sözleşmesi imza töreninde “Bazı hizmetlerini asgari ücretle personel çalıştıran müteahhit firmalarca gerçekleştiren ve bunun üzerinden
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, yaklaşık 2 bin 200 çalışanı ilgilendiren toplu iş sözleşmesi imza töreninde “Bazı hizmetlerini asgari ücretle personel çalıştıran müteahhit firmalarca gerçekleştiren ve bunun üzerinden kendi çalışana görece yüksek maaş ödeyen belediyeler hariç Akdeniz bölgesinde en yüksek maaşı veren belediye durumundayız. Ayrıca maaşları tüketici fiyat endeksine kısaca TÜFE’ye endeksleyen çok az sayıda sözleşmeden birini imzaladık” diye konuştu. Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nde yaklaşık 2 bin 200 çalışanı ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tamamlandı. Belediye-İş Sendikası’yla sürdürülen görüşmelerin sonucunda 2022-2024 yıllarını kapsayan sözleşme, Belediye Başkanı Ümit Uysal ve Şube Başkanı Mehmet Mercan arasında imzalandı.  EMEĞİN YANINDA Şube Başkanı Mercan, “Toplu iş sözleşmesi, işçi arkadaşlarımıza, sendikamıza ve emeğin yanında olan herkese hayırlı olsun” dedi. Görüşmelerin son derece güzel geçtiğini dile getiren Mehmet Mercan, “İnşallah bundan sonraki süreçte de birlik, beraberlik içinde emek için ne yapılması gerekiyorsa Başkanımız Sayın Ümit Uysal’la beraber, belediyemizin imkanları dahilinde, en iyisini yapmak için var gücümüzde çalışacağız” diye konuştu. MAAŞLAR TÜFE’YE ENDEKSLİ Başkan Uysal ise görüşmelerde yer alan herkese teşekkür etti. İmzalanan toplu iş sözleşmesiyle bir sentez yapmaya çalıştıklarını aktaran Başkan Uysal, “Amacımız, kamu hizmetleri aksatılmadan bütçe imkanları çerçevesinde emekçilerimizi gelişen ekonomik şartlarda maksimum koruyacak noktayı bulmaktı. Şu anda imzaladığımız sözleşmeyle buna ulaştık” diye konuştu. Başkan Uysal, törende şunları söyledi: “Hizmetlerinin bir kısmını, asgari ücretle personel çalıştıran müteahhit firmalarca gerçekleştiren ve bunun üzerinden kendi çalışana görece yüksek maaş ödeyen belediyeler hariç, Akdeniz bölgesinde en yüksek maaşı veren belediye durumundayız. Gönül çok daha fazlasını vermek ister. Ama gerçek enflasyonun yüzde 200’e dayandığı bir ülkede kamu idaresi olmak da çalışan olmak da çok zor. Bütün bu yarar dengelerini gözeterek hareket etmekte oldukça güç. Ama bunu elimizden gelen maksimum ölçüde başarmaya gayret ediyoruz. Ayrıca maaşları tüketici fiyat endeksine kısaca TÜFE’ye endeksleyen çok az sayıda sözleşmeden birini imzalamış bulunuyoruz. Hayırlı olsun.” Muratpaşa Belediyesi’nde 2 yıl boyunca uygulanacak toplu sözleşmeyle en düşük maaş, bayram ikramiyeleri, yol ve çocuk yardımı ve çeşitli hizmet kolları için ödenen tazminatlar hariç 7 bin lira oldu.
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, yaklaşık 2 bin 200 çalışanı ilgilendiren toplu iş sözleşmesi imza töreninde “Bazı hizmetlerini asgari ücretle personel çalıştıran müteahhit firmalarca gerçekleştiren ve bunun üzerinden

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, yaklaşık 2 bin 200 çalışanı ilgilendiren toplu iş sözleşmesi imza töreninde “Bazı hizmetlerini asgari ücretle personel çalıştıran müteahhit firmalarca gerçekleştiren ve bunun üzerinden kendi çalışana görece yüksek maaş ödeyen belediyeler hariç Akdeniz bölgesinde en yüksek maaşı veren belediye durumundayız. Ayrıca maaşları tüketici fiyat endeksine kısaca TÜFE’ye endeksleyen çok az sayıda sözleşmeden birini imzaladık” diye konuştu.

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nde yaklaşık 2 bin 200 çalışanı ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tamamlandı. Belediye-İş Sendikası’yla sürdürülen görüşmelerin sonucunda 2022-2024 yıllarını kapsayan sözleşme, Belediye Başkanı Ümit Uysal ve Şube Başkanı Mehmet Mercan arasında imzalandı. 

EMEĞİN YANINDA

Şube Başkanı Mercan, “Toplu iş sözleşmesi, işçi arkadaşlarımıza, sendikamıza ve emeğin yanında olan herkese hayırlı olsun” dedi. Görüşmelerin son derece güzel geçtiğini dile getiren Mehmet Mercan, “İnşallah bundan sonraki süreçte de birlik, beraberlik içinde emek için ne yapılması gerekiyorsa Başkanımız Sayın Ümit Uysal’la beraber, belediyemizin imkanları dahilinde, en iyisini yapmak için var gücümüzde çalışacağız” diye konuştu.

MAAŞLAR TÜFE’YE ENDEKSLİ

Başkan Uysal ise görüşmelerde yer alan herkese teşekkür etti. İmzalanan toplu iş sözleşmesiyle bir sentez yapmaya çalıştıklarını aktaran Başkan Uysal, “Amacımız, kamu hizmetleri aksatılmadan bütçe imkanları çerçevesinde emekçilerimizi gelişen ekonomik şartlarda maksimum koruyacak noktayı bulmaktı. Şu anda imzaladığımız sözleşmeyle buna ulaştık” diye konuştu. Başkan Uysal, törende şunları söyledi:

“Hizmetlerinin bir kısmını, asgari ücretle personel çalıştıran müteahhit firmalarca gerçekleştiren ve bunun üzerinden kendi çalışana görece yüksek maaş ödeyen belediyeler hariç, Akdeniz bölgesinde en yüksek maaşı veren belediye durumundayız. Gönül çok daha fazlasını vermek ister. Ama gerçek enflasyonun yüzde 200’e dayandığı bir ülkede kamu idaresi olmak da çalışan olmak da çok zor. Bütün bu yarar dengelerini gözeterek hareket etmekte oldukça güç. Ama bunu elimizden gelen maksimum ölçüde başarmaya gayret ediyoruz. Ayrıca maaşları tüketici fiyat endeksine kısaca TÜFE’ye endeksleyen çok az sayıda sözleşmeden birini imzalamış bulunuyoruz. Hayırlı olsun.”

Muratpaşa Belediyesi’nde 2 yıl boyunca uygulanacak toplu sözleşmeyle en düşük maaş, bayram ikramiyeleri, yol ve çocuk yardımı ve çeşitli hizmet kolları için ödenen tazminatlar hariç 7 bin lira oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.