Engellilerin Sesi Duyulmuyor

Asayiş 03.12.2020 - 19:10, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2191+ kez okundu.
 

Engellilerin Sesi Duyulmuyor

3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle açıklama yapan Gelecek Partisi Antalya İl Başkanı Beytullah Demir, “Pandemi döneminde engelli bireyler devletin şefkatli ellerine daha fazla ihtiyaç duyuyor.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle açıklama yapan Gelecek Partisi Antalya İl Başkanı Beytullah Demir, “Pandemi döneminde engelli bireyler devletin şefkatli ellerine daha fazla ihtiyaç duyuyor. Ama ne yazık ki engelli kardeşlerimiz de hükümet tarafından görmezden geliniyor. Engelli kardeşlerimizin sesini duyan yok” dedi. Engelli bireylerin sadece ve sadece özel günlerde hatırlandığını ve sonrasında adeta yok sayıldığını aktaran Başkan Demir, hükümetin engellilere yönelik çıkarmış olduğu yasaların uygulanmadığını söyledi. Demir, “Ne yazık ki engelli kardeşlerimiz evlerine hapsolmuş ve ikinci sınıf vatandaş muamelesi görmekteler. Engelli kardeşlerimize bağlanan maddi yardımlar ise komik denecek kadar azdır. Herkes eşit hakka sahip ise neden engelli kardeşlerimizin hakkı teslim edilmiyor?” ifadelerini kullandı. Herkesin engelli adayı olduğunun asla unutulmaması gerektiği vurgusu yapan Gelecek Partisi Antalya İl Başkanı Beytullah Demir, yerel yönetimlerin de planlama yaparken engellilerin de göz önünde bulundurulması gerektiğini kaydetti. Demir, “Ama hepimiz engelli adayıyız diyerek de sorunlar çözüme kavuşmuyor. Engelli bireylerin istihdam oranları arttırılmalı. Onların yeteneklerini keşfetmeliyiz. Engelli bireylerin de topluma katkı sağlayabildiğini gösteren adımlar atılmalı. İlk önce onları anlamaya çalışmalıyız” şeklinde konuştu. Başkan Demir, “Bir engelli işe girdiği zaman yetkililer o kişinin engelli maaşını kesmiyor. Sonra yüzde 50 fazlasıyla verdiği maaşı geri istiyor. Hâlbuki çok basit engelli kişi işe girdiğinde maaşını keseceksin, işten ayrıldığı zaman tekrar bağlayacaksın. Çözümü çok basit sorunlar bunlar ama maalesef hükümet çözemiyor. Hükümette irade eksiği bulunuyor” açıklamasında bulundu. Pandemi döneminde engelli bireylerin sorunlarının bir kat daha arttığına işaret eden İl Başkanı Beytullah Demir, engelliler ve ailelerinin Covid-19 pandemisiyle yaşanan süreçten orantısız şekilde etkilendiğini, daha fazla yoksullukla karşı karşıya olduğunu ifade etti. Demir ayrıca Birleşmiş Milletler tarafından hazırlanan bir rapora dikkat çekerken şunları söyledi: “Dünyada 60 yaş ve üzeri kişilerin yaklaşık 46’sının, her 10 çocuktan birinin engelli olduğu raporda belirtilmiş durumda. 1 Milyarlık engelli nüfusun 80’inin gelişmekte olan ülkelerde yaşadığı da ortaya kondu. Ortaya konan öneriler arasında; pandemi ile mücadelede atılacak tüm adımlarda engellilere yönelik ayrımcılığın yasaklanması gerektiği, engellilerin mücadeleye sistematik olarak dahil edilmesi ve tedbirlerin birlikte ele alınması yer alıyor.”
3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle açıklama yapan Gelecek Partisi Antalya İl Başkanı Beytullah Demir, “Pandemi döneminde engelli bireyler devletin şefkatli ellerine daha fazla ihtiyaç duyuyor.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle açıklama yapan Gelecek Partisi Antalya İl Başkanı Beytullah Demir, “Pandemi döneminde engelli bireyler devletin şefkatli ellerine daha fazla ihtiyaç duyuyor. Ama ne yazık ki engelli kardeşlerimiz de hükümet tarafından görmezden geliniyor. Engelli kardeşlerimizin sesini duyan yok” dedi.

Engelli bireylerin sadece ve sadece özel günlerde hatırlandığını ve sonrasında adeta yok sayıldığını aktaran Başkan Demir, hükümetin engellilere yönelik çıkarmış olduğu yasaların uygulanmadığını söyledi. Demir, “Ne yazık ki engelli kardeşlerimiz evlerine hapsolmuş ve ikinci sınıf vatandaş muamelesi görmekteler. Engelli kardeşlerimize bağlanan maddi yardımlar ise komik denecek kadar azdır. Herkes eşit hakka sahip ise neden engelli kardeşlerimizin hakkı teslim edilmiyor?” ifadelerini kullandı.

Herkesin engelli adayı olduğunun asla unutulmaması gerektiği vurgusu yapan Gelecek Partisi Antalya İl Başkanı Beytullah Demir, yerel yönetimlerin de planlama yaparken engellilerin de göz önünde bulundurulması gerektiğini kaydetti. Demir, “Ama hepimiz engelli adayıyız diyerek de sorunlar çözüme kavuşmuyor. Engelli bireylerin istihdam oranları arttırılmalı. Onların yeteneklerini keşfetmeliyiz. Engelli bireylerin de topluma katkı sağlayabildiğini gösteren adımlar atılmalı. İlk önce onları anlamaya çalışmalıyız” şeklinde konuştu.

Başkan Demir, “Bir engelli işe girdiği zaman yetkililer o kişinin engelli maaşını kesmiyor. Sonra yüzde 50 fazlasıyla verdiği maaşı geri istiyor. Hâlbuki çok basit engelli kişi işe girdiğinde maaşını keseceksin, işten ayrıldığı zaman tekrar bağlayacaksın. Çözümü çok basit sorunlar bunlar ama maalesef hükümet çözemiyor. Hükümette irade eksiği bulunuyor” açıklamasında bulundu.

Pandemi döneminde engelli bireylerin sorunlarının bir kat daha arttığına işaret eden İl Başkanı Beytullah Demir, engelliler ve ailelerinin Covid-19 pandemisiyle yaşanan süreçten orantısız şekilde etkilendiğini, daha fazla yoksullukla karşı karşıya olduğunu ifade etti.

Demir ayrıca Birleşmiş Milletler tarafından hazırlanan bir rapora dikkat çekerken şunları söyledi: “Dünyada 60 yaş ve üzeri kişilerin yaklaşık 46’sının, her 10 çocuktan birinin engelli olduğu raporda belirtilmiş durumda. 1 Milyarlık engelli nüfusun 80’inin gelişmekte olan ülkelerde yaşadığı da ortaya kondu. Ortaya konan öneriler arasında; pandemi ile mücadelede atılacak tüm adımlarda engellilere yönelik ayrımcılığın yasaklanması gerektiği, engellilerin mücadeleye sistematik olarak dahil edilmesi ve tedbirlerin birlikte ele alınması yer alıyor.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.