Engelsiz Kafe’de Jimnastik Var

Belediyeler 02.08.2019 - 21:50, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2337+ kez okundu.
 

Engelsiz Kafe’de Jimnastik Var

Muratpaşa Belediyesi, Engelsiz Kafe’deki özel çocukların sporla; bedensel, zihinsel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla jimnastik eğitimi veriyor
Yenilenen yüzüyle hizmet vermeyi sürdüren Adalya Vakfı Engelsiz Kafe, özel spor programlarına da evsahipliği yapıyor. Muratpaşa Belediyesi’nin Adalya Vakfı ile birlikte hizmete açtığı Engelsiz Kafe’nin özel çocuklarına yönelik olarak jimnastik eğitimi veriliyor. Jimnastik eğitiminde çocukların hareket ve denge kabiliyeti gelişirken sosyalleşmeleri de sağlanıyor. Pazartesi günleri saat 10.30’da başlayan jimnastik eğitimlerine down sendromlu çocuklar katılıyor. +1 değer katın hayatımıza 6-12 yaş arası down sendromlu çocuklar için başlattıkları jimnastik eğitimine Engelsiz Kafe’de devam ettiklerini söyleyen eğitmen  Nisa Ezgi Doğan; “Engelli çocuklarımızın bu eğitimi alması disiplin , sosyalleşmesi , açısından çok önemli engelli bireyler ile bu sporu yaparak olumlu geri dönüşler alacağımızı düşünüyorum. Öğrencilerimizin hepsi ayrı bir yetenek ve beceri ile donatılmış. Spor yaparak daha kurallı olacaklar sosyalleşecekler insanlara yakınlaşmaları açısından çok daha faydalı olacağını düşünüyoruz. Pazartesi günleri 10:30 da herkesi bekliyoruz. +1 değer katın hayatımıza” dedi. ‘Çocuklarımız sosyalleşiyor’ Jimnastik eğitimiyle çocuklarının sosyalleşip, daha uyumlu hale geldiğini belirten veliler ise görüşlerini şöyle dile getirdi; Ayşe Öztürk: “Jimnastik eğitiminden çok memnunuz. Daha öncede jimnastik eğitimi aldık. Öğretmenleri kızımın esnekliğini fark etti. Kızım 2 yaşından beri devam ediyor. Derslerin hepsine katılıyor çok esnek bir kızım var. Buradaki derslerinden sonra evde hareketli dans ediyor daha sosyalleşmiş bir hal alıyor. Gayet uyumlu ve hiçbir zorluğu yok benim kızımın. Bize; Adalya Vakfı Engelsiz Kafe’ açtıkları için Başkanımız Ümit Uysal’a teşekkür ediyoruz.” Elif Tuzdalı: Down sendromlu kızım ve zor bir kızdı. Yeni yeni her şeye katılıyor. Bugünlere geldi ve memnunum. Kızım daha önce, etkinliklere katılmıyordu ama jimnastik derslerine katılıyor. Buradaki dersleri sayesinde evde de daha uyumlu hale geldi. Buradaki eğitimlerinden çok memnunuz Kızım buradaki eğitimler sayesinde sosyalleşti. Bütün engelli bireyleri buraya bekliyoruz. Bu alan bizim çocuklarımız için çok iyi, burada çok memnun oluyoruz.”
Muratpaşa Belediyesi, Engelsiz Kafe’deki özel çocukların sporla; bedensel, zihinsel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla jimnastik eğitimi veriyor

Yenilenen yüzüyle hizmet vermeyi sürdüren Adalya Vakfı Engelsiz Kafe, özel spor programlarına da evsahipliği yapıyor. Muratpaşa Belediyesi’nin Adalya Vakfı ile birlikte hizmete açtığı Engelsiz Kafe’nin özel çocuklarına yönelik olarak jimnastik eğitimi veriliyor. Jimnastik eğitiminde çocukların hareket ve denge kabiliyeti gelişirken sosyalleşmeleri de sağlanıyor. Pazartesi günleri saat 10.30’da başlayan jimnastik eğitimlerine down sendromlu çocuklar katılıyor.

+1 değer katın hayatımıza

6-12 yaş arası down sendromlu çocuklar için başlattıkları jimnastik eğitimine Engelsiz Kafe’de devam ettiklerini söyleyen eğitmen  Nisa Ezgi Doğan; “Engelli çocuklarımızın bu eğitimi alması disiplin , sosyalleşmesi , açısından çok önemli engelli bireyler ile bu sporu yaparak olumlu geri dönüşler alacağımızı düşünüyorum. Öğrencilerimizin hepsi ayrı bir yetenek ve beceri ile donatılmış. Spor yaparak daha kurallı olacaklar sosyalleşecekler insanlara yakınlaşmaları açısından çok daha faydalı olacağını düşünüyoruz. Pazartesi günleri 10:30 da herkesi bekliyoruz. +1 değer katın hayatımıza” dedi.

‘Çocuklarımız sosyalleşiyor’

Jimnastik eğitimiyle çocuklarının sosyalleşip, daha uyumlu hale geldiğini belirten veliler ise görüşlerini şöyle dile getirdi;

Ayşe Öztürk:

“Jimnastik eğitiminden çok memnunuz. Daha öncede jimnastik eğitimi aldık. Öğretmenleri kızımın esnekliğini fark etti. Kızım 2 yaşından beri devam ediyor. Derslerin hepsine katılıyor çok esnek bir kızım var. Buradaki derslerinden sonra evde hareketli dans ediyor daha sosyalleşmiş bir hal alıyor. Gayet uyumlu ve hiçbir zorluğu yok benim kızımın. Bize; Adalya Vakfı Engelsiz Kafe’ açtıkları için Başkanımız Ümit Uysal’a teşekkür ediyoruz.”

Elif Tuzdalı:

Down sendromlu kızım ve zor bir kızdı. Yeni yeni her şeye katılıyor. Bugünlere geldi ve memnunum. Kızım daha önce, etkinliklere katılmıyordu ama jimnastik derslerine katılıyor. Buradaki dersleri sayesinde evde de daha uyumlu hale geldi. Buradaki eğitimlerinden çok memnunuz Kızım buradaki eğitimler sayesinde sosyalleşti. Bütün engelli bireyleri buraya bekliyoruz. Bu alan bizim çocuklarımız için çok iyi, burada çok memnun oluyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.