Eşref Ural Başkan Yardımcısı Olamadığı İçin Mi? İstifa Etti -ÖzelHaber

Gündem 26.06.2020 - 21:26, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2217+ kez okundu.
 

Eşref Ural Başkan Yardımcısı Olamadığı İçin Mi? İstifa Etti -ÖzelHaber

Ak Parti Kepez Belediye Meclis Üyesi Eşref Ural, Kepez Belediye Başkanı olamadığı için mi? Eski partisi CHP’ye geri döndü.
Ak Parti Kepez Belediye Meclis Üyesi Eşref Ural, Kepez Belediye Başkanı olamadığı için mi? Eski partisi CHP’ye geri döndü.   CHP Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz AKP Kepez Meclis Üyesi Eşref Ural’ın CHP’ye geçmesi ile ilgili yaptığı açıklamada, “AKP’li Kepez İlçe Belediyesi Meclis Üyesi Eşref Ural bugün itibariyle köklü partimiz Cumhuriyet Halk Partisi’ne katılmış bulunmaktadır. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun toplumun her kesimine yüreğimizi, sevgimizi ve kapımızı açtık diyerek Sn. Eşref Ural’ a CHP Genel Merkez’de rozetini takarak hoş geldin dileklerini ilettiler. Bizlerde CHP Kepez İlçe Başkanlığı olarak Genel Başkanımızın işaret ettiği gibi parti gözetmeksizin tüm Kepezli hemşerilerimize kapımızın ve gönlümüzün sonuna kadar açık olduğunu belirtmek isteriz. Bu gönül birlikteliğimizin, partimize, Kepez’imize, tüm halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.   Eşref Ural’ın açıklaması da şu şekilde: ”Belediyeler halk iradesinin doğrudan doğruya hayata geçtiği kurumlardır. Dolayısıyla seçilmiş belediye meclis üyeleri, belediyenin meclis ve idari faaliyetlerinde etkin görev ve sorumluluk almalıdırlar. Belediyeler halk iradesinin doğrudan doğruya hayata geçtiği kurumlardır. Dolayısıyla seçilmiş belediye meclis üyeleri, belediyenin meclis ve idari faaliyetlerinde etkin görev ve sorumluluk almalıdırlar.   Ancak Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü halkın oyları ile seçilmiş meclis üyesini, sadece meclis çalışmalarıyla sınırlandırıp, belediye, idari ve icrai faaliyetlerinden uzak tutmayı tercih ediyor. Bu anlayışın antidemokratik olduğunu ve ilaveten, demokrasi ve halk iradesinin taahhüdünü engellediğini düşünüyorum.   Ve ayrıca Antalya özelinde CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in ve CHP Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz'ın seçildikleri günden beri, yaptıkları halka dayalı, başarılı ve toplumun her kesimini kucaklayan çalışmalarının da CHP'ye katılma tercihimde etkisi olduğunu belirtmek isterim” dedi.   Ak Parti Meclis Üyeliğinden İstifa ederek eski partisi CHP’ye geçen Eşref Ural hakkında bilgi almak için Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncüyle Telefonda konuşan Antalya Haber Takip Gazetesi Genel Yayın Yönetmenimiz Taner Şahin’e yaptığı açıklamada, Tütüncü “29 Nisan. 2020 tarihinde Whatsapp mesajıyla kendisi Başkan Yardımcılığı talebinde bulundu. Pandemi sürecinde yoğunluk, maske dağıtımı ve yasakların olduğu bir dönemde olduğumuzu onunla çalışmaktan memnun olduğumu fakat bu süreçte buna olumlu cevap veremeyeceğini söyledim. Bu süreç bittiğinde bu konuyu yüz yüze bu konuşup değerlendirelim dedim. Kendi takdiridir. Bu istifadan ve parti değişikliğinden daha önce haberim olmadı. Biz Meclis üyelerimizle uyum içinde çalışmaya devam edeceğiz ”ifadelerini kullandı
Ak Parti Kepez Belediye Meclis Üyesi Eşref Ural, Kepez Belediye Başkanı olamadığı için mi? Eski partisi CHP’ye geri döndü.

Ak Parti Kepez Belediye Meclis Üyesi Eşref Ural, Kepez Belediye Başkanı olamadığı için mi? Eski partisi CHP’ye geri döndü.

 

CHP Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz AKP Kepez Meclis Üyesi Eşref Ural’ın CHP’ye geçmesi ile ilgili yaptığı açıklamada, “AKP’li Kepez İlçe Belediyesi Meclis Üyesi Eşref Ural bugün itibariyle köklü partimiz Cumhuriyet Halk Partisi’ne katılmış bulunmaktadır. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun toplumun her kesimine yüreğimizi, sevgimizi ve kapımızı açtık diyerek Sn. Eşref Ural’ a CHP Genel Merkez’de rozetini takarak hoş geldin dileklerini ilettiler. Bizlerde CHP Kepez İlçe Başkanlığı olarak Genel Başkanımızın işaret ettiği gibi parti gözetmeksizin tüm Kepezli hemşerilerimize kapımızın ve gönlümüzün sonuna kadar açık olduğunu belirtmek isteriz. Bu gönül birlikteliğimizin, partimize, Kepez’imize, tüm halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

Eşref Ural’ın açıklaması da şu şekilde: ”Belediyeler halk iradesinin doğrudan doğruya hayata geçtiği kurumlardır. Dolayısıyla seçilmiş belediye meclis üyeleri, belediyenin meclis ve idari faaliyetlerinde etkin görev ve sorumluluk almalıdırlar. Belediyeler halk iradesinin doğrudan doğruya hayata geçtiği kurumlardır. Dolayısıyla seçilmiş belediye meclis üyeleri, belediyenin meclis ve idari faaliyetlerinde etkin görev ve sorumluluk almalıdırlar.

 

Ancak Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü halkın oyları ile seçilmiş meclis üyesini, sadece meclis çalışmalarıyla sınırlandırıp, belediye, idari ve icrai faaliyetlerinden uzak tutmayı tercih ediyor. Bu anlayışın antidemokratik olduğunu ve ilaveten, demokrasi ve halk iradesinin taahhüdünü engellediğini düşünüyorum.

 

Ve ayrıca Antalya özelinde CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in ve CHP Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz'ın seçildikleri günden beri, yaptıkları halka dayalı, başarılı ve toplumun her kesimini kucaklayan çalışmalarının da CHP'ye katılma tercihimde etkisi olduğunu belirtmek isterim” dedi.

 

Ak Parti Meclis Üyeliğinden İstifa ederek eski partisi CHP’ye geçen Eşref Ural hakkında bilgi almak için Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncüyle Telefonda konuşan Antalya Haber Takip Gazetesi Genel Yayın Yönetmenimiz Taner Şahin’e yaptığı açıklamada, Tütüncü “29 Nisan. 2020 tarihinde Whatsapp mesajıyla kendisi Başkan Yardımcılığı talebinde bulundu. Pandemi sürecinde yoğunluk, maske dağıtımı ve yasakların olduğu bir dönemde olduğumuzu onunla çalışmaktan memnun olduğumu fakat bu süreçte buna olumlu cevap veremeyeceğini söyledim. Bu süreç bittiğinde bu konuyu yüz yüze bu konuşup değerlendirelim dedim. Kendi takdiridir. Bu istifadan ve parti değişikliğinden daha önce haberim olmadı. Biz Meclis üyelerimizle uyum içinde çalışmaya devam edeceğiz ”ifadelerini kullandı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.