EYT’lilerin Kamuya Zararı Yoktur! Anayasal Haklarını İstiyor

Ekonomi 19.11.2019 - 22:22, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2385+ kez okundu.
 

EYT’lilerin Kamuya Zararı Yoktur! Anayasal Haklarını İstiyor

Ülkemizde emeklilik sistemi, sosyal devlet ilkesi gereği gerçekçi politikalar göre yeniden düzenlenmelidir. Ülkemizde sosyal güvenlik sistemi tartışma yaratmakta ve yapılan yasa değişiklikleriyle emeklilik prim gün sayısı doldurulmasına karşılık milyonlarca yurttaşımız yaş sınırına takılmıştır ve mağdur olmuştur. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) için, "Tutturmuş bir EYT, erken emeklilik. İskandinav ülkelerinin hepsi bu sistemle battı. SGK sistemimizin çökmesini istemelerinin tek sebebi kaos ortamından kendilerine siyasi rant devşirme hesabıdır. Milletimin zararına olan bir şeye asla yokum.   Biz bunu yapmayacağız. Seçim kaybetsek de yokum" sözleri kabul edilemez. Şehir hastaneleri zarar etmesine rağmen kaynak ayıracağını ifade eden Cumhurbaşkanı iş EYT’lilere gelince SGK’nin zarar etmesinden bahsetmesi inandırıcı değildir. Sermayeye, müteahhide, enerji patronuna, saraya, otoyollara, köprülere, tünellere, havaalanlarına kaynak ayrılırken kamu zararı görülmezken EYT’lerin Anayasal haklarının talebi zarar olarak açıklanamaz. EYT mağdurları yük ve maliyet olarak nitelendirilemez emeklilerini ve çalışmalarının karşılığını emek dökerek ödemişlerdir. EYT mağdurları erken emeklilik istememekte hakları olanı istemektedirler. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; Emeklilikte Yaşa Takılanların sorunları acilen TBMM’de gündeme alınmalı ve talepleri çözülmelidir.

Ülkemizde emeklilik sistemi, sosyal devlet ilkesi gereği gerçekçi politikalar göre yeniden düzenlenmelidir. Ülkemizde sosyal güvenlik sistemi tartışma yaratmakta ve yapılan yasa değişiklikleriyle emeklilik prim gün sayısı doldurulmasına karşılık milyonlarca yurttaşımız yaş sınırına takılmıştır ve mağdur olmuştur.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) için, "Tutturmuş bir EYT, erken emeklilik. İskandinav ülkelerinin hepsi bu sistemle battı. SGK sistemimizin çökmesini istemelerinin tek sebebi kaos ortamından kendilerine siyasi rant devşirme hesabıdır. Milletimin zararına olan bir şeye asla yokum.   Biz bunu yapmayacağız. Seçim kaybetsek de yokum" sözleri kabul edilemez.

Şehir hastaneleri zarar etmesine rağmen kaynak ayıracağını ifade eden Cumhurbaşkanı iş EYT’lilere gelince SGK’nin zarar etmesinden bahsetmesi inandırıcı değildir.

Sermayeye, müteahhide, enerji patronuna, saraya, otoyollara, köprülere, tünellere, havaalanlarına kaynak ayrılırken kamu zararı görülmezken EYT’lerin Anayasal haklarının talebi zarar olarak açıklanamaz.

EYT mağdurları yük ve maliyet olarak nitelendirilemez emeklilerini ve çalışmalarının karşılığını emek dökerek ödemişlerdir.

EYT mağdurları erken emeklilik istememekte hakları olanı istemektedirler.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; Emeklilikte Yaşa Takılanların sorunları acilen TBMM’de gündeme alınmalı ve talepleri çözülmelidir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.