Falezlerde Çevre Temizliği Yapıldı

Belediyeler 18.10.2020 - 21:28, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2444+ kez okundu.
 

Falezlerde Çevre Temizliği Yapıldı

Antalya’da, Muratpaşa Belediyesi, Toroslar Doğa Sporları Kulübü (TODOSK) ve Türkiye Dağcılık Federasyonu iş birliğiyle koruma altında bulunan falezlerde temizlik çalışması gerçekleştirildi. Halatlarla falezlere dik iniş yapan dağcılar, günün sonunda yakla
Antalya’da, Muratpaşa Belediyesi, Toroslar Doğa Sporları Kulübü (TODOSK) ve Türkiye Dağcılık Federasyonu iş birliğiyle koruma altında bulunan falezlerde temizlik çalışması gerçekleştirildi. Halatlarla falezlere dik iniş yapan dağcılar, günün sonunda yaklaşık 250 torba çöp topladı. Turizmin başkenti Antalya’nın dünyaca ünlü falezlerinde Muratpaşa Belediyesi’nin destekleriyle TODOSK ve Türkiye Dağcılık Federasyonu üyesi dağcılar temizlik çalışması yaptı. Çevre temizliği için profesyonel dağcılar ve belediye personeli günün erken saatlerinde Falez 2 Park’ta buluştu. Çalışma öncesi, ekipmanlar kontrol edildi, halatlar bağlandı, baretler takıldı ve tüm güvenlik önlemlerinden emin olan dağcılar, denizden yüksekliği yer yer 40 metreyi bulan falezlere inişe geçti. Dağcılar, pet şişelerden sigara izmaritlerine ve maskelere buldukları çöpleri kimi zaman elleriyle kimi zaman maşalarla toplarken torbalarda biriktirilen çöpler de kaya tırmanışlarında kurulan sistemle, halatlar ve makaralar yardımıyla, yukarı çekildi. Günün sonunda falezlerden yaklaşık 250 torba çöp çıktı. ÇÖZÜM ÇÖPÜ ÇÖPE ATMAK TODOSK Başkanı Fahri Altun, Muratpaşa Belediyesi’nin destekleriyle rutin olarak falezlerde temizlik çalışması yaptıklarını söyledi. Altun, “Her ne kadar temizlik yapabiliyorsak da temel bir çözüm değil. Esas çözüm, çöpü falezlere değil çöpe atmaktır, atabilmeyi öğretmektir” dedi. DENİZ CANLILARI İÇİN TEHLİKE Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Oya Uysal ise falezlere atılan çöplerin özellikle yağmurların başlamasıyla birlikte denize ulaşacağını ve deniz canlıları için büyük tehlike yaratacağına dikkat çekti. Uysal, “Başkanımız Ümit Uysal’ın vurguladığı gibi temiz, sağlıklı ve mutlu bir toplum olmamız için komşularımızın da bu konuda duyarlı olması gerekiyor” dedi.
Antalya’da, Muratpaşa Belediyesi, Toroslar Doğa Sporları Kulübü (TODOSK) ve Türkiye Dağcılık Federasyonu iş birliğiyle koruma altında bulunan falezlerde temizlik çalışması gerçekleştirildi. Halatlarla falezlere dik iniş yapan dağcılar, günün sonunda yakla

Antalya’da, Muratpaşa Belediyesi, Toroslar Doğa Sporları Kulübü (TODOSK) ve Türkiye Dağcılık Federasyonu iş birliğiyle koruma altında bulunan falezlerde temizlik çalışması gerçekleştirildi. Halatlarla falezlere dik iniş yapan dağcılar, günün sonunda yaklaşık 250 torba çöp topladı.

Turizmin başkenti Antalya’nın dünyaca ünlü falezlerinde Muratpaşa Belediyesi’nin destekleriyle TODOSK ve Türkiye Dağcılık Federasyonu üyesi dağcılar temizlik çalışması yaptı.

Çevre temizliği için profesyonel dağcılar ve belediye personeli günün erken saatlerinde Falez 2 Park’ta buluştu. Çalışma öncesi, ekipmanlar kontrol edildi, halatlar bağlandı, baretler takıldı ve tüm güvenlik önlemlerinden emin olan dağcılar, denizden yüksekliği yer yer 40 metreyi bulan falezlere inişe geçti.

Dağcılar, pet şişelerden sigara izmaritlerine ve maskelere buldukları çöpleri kimi zaman elleriyle kimi zaman maşalarla toplarken torbalarda biriktirilen çöpler de kaya tırmanışlarında kurulan sistemle, halatlar ve makaralar yardımıyla, yukarı çekildi. Günün sonunda falezlerden yaklaşık 250 torba çöp çıktı.

ÇÖZÜM ÇÖPÜ ÇÖPE ATMAK

TODOSK Başkanı Fahri Altun, Muratpaşa Belediyesi’nin destekleriyle rutin olarak falezlerde temizlik çalışması yaptıklarını söyledi. Altun, “Her ne kadar temizlik yapabiliyorsak da temel bir çözüm değil. Esas çözüm, çöpü falezlere değil çöpe atmaktır, atabilmeyi öğretmektir” dedi.

DENİZ CANLILARI İÇİN TEHLİKE

Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Oya Uysal ise falezlere atılan çöplerin özellikle yağmurların başlamasıyla birlikte denize ulaşacağını ve deniz canlıları için büyük tehlike yaratacağına dikkat çekti. Uysal, “Başkanımız Ümit Uysal’ın vurguladığı gibi temiz, sağlıklı ve mutlu bir toplum olmamız için komşularımızın da bu konuda duyarlı olması gerekiyor” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.