Fen Lisesi Öğrencileri Akdeniz Üniversitesi’nde Buluştu

12.05.2022 - 20:23, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2097+ kez okundu.
 

Fen Lisesi Öğrencileri Akdeniz Üniversitesi’nde Buluştu

Akdeniz Üniversitesi ve Yusuf Ziya Öner Fen Lisesi iş birliğiyle bu yıl ilki düzenlenen Genç Fikirler temalı Fen Liseleri Öğrenci Kongresi, Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti.
Akdeniz Üniversitesi ve Yusuf Ziya Öner Fen Lisesi iş birliğiyle bu yıl ilki düzenlenen Genç Fikirler temalı Fen Liseleri Öğrenci Kongresi, Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Açılış törenine Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Özen, Döşemealtı Kaymakamı Nuri Özder, Yusuf Ziya Öner Fen Lisesi Okul Müdür Başyardımcısı Umut Çağında, çok sayıda akademisyen, öğrenci ve veliler katıldı. Kongrede Antalya’da yer alan 11 fen lisesi okul idarecileri ve öğrencileri yer aldı. SANAL DÜNYA ADINDA YENİ BİR DEVLET KURDUK Müzik dinletisinin ardından başlayan programda konuşan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Özen öğrencilere doğru tercih konusunda tavsiyelerde bulunarak üniversite tercihlerini gelecekteki hedeflerini göz önünde bulundurup yapmalarını gerektiğini ifade ederek, “Dijitalleşirken dünyayı da kopyaladık, sanal bir ortamda sanal dünya adında yeni bir devlet kurduk. Burada sizlerin çok önemli bir fonksiyonu olacak. Üniversite tercihlerinizi bu noktada yoğunlaştırmanız geleceğiniz açısından çok önemli” dedi. YAPAY ZEKA VE ROBOTİK Yusuf Ziya Öner Fen Lisesi Okul Müdür Başyardımcısı Umut Çağında da yoğun katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek , Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan’a desteklerinden dolayı teşekkür etti. Açılış konuşmalarının ardından kongre moderatörlüğünü Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Halil Çolak’ın yaptığı “Robotik ve Yapay Zeka” konulu oturumla başladı. Öğrenciler yüz tanıma algoritmaları pansiyon öğrencileri yoklamasında  kullanımı, hava kirliliğine ilişkin tahmin ve parma izi sensörü konularında sunum yaptı. Kongrede Molekuler ve Hücresel Mühendislik, Robotik ve Yapay Zeka, Malzeme Bilimi ve Teknolojileri, Çevre Yönetimi ve Teknolojileri ve Sürdürülebilir ve Yenilenebilir Enerji alanlarında 27 bildiri sözlü 25 bildiri de poster olarak sunuldu.
Akdeniz Üniversitesi ve Yusuf Ziya Öner Fen Lisesi iş birliğiyle bu yıl ilki düzenlenen Genç Fikirler temalı Fen Liseleri Öğrenci Kongresi, Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Akdeniz Üniversitesi ve Yusuf Ziya Öner Fen Lisesi iş birliğiyle bu yıl ilki düzenlenen Genç Fikirler temalı Fen Liseleri Öğrenci Kongresi, Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Açılış törenine Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Özen, Döşemealtı Kaymakamı Nuri Özder, Yusuf Ziya Öner Fen Lisesi Okul Müdür Başyardımcısı Umut Çağında, çok sayıda akademisyen, öğrenci ve veliler katıldı. Kongrede Antalya’da yer alan 11 fen lisesi okul idarecileri ve öğrencileri yer aldı.

SANAL DÜNYA ADINDA YENİ BİR DEVLET KURDUK

Müzik dinletisinin ardından başlayan programda konuşan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Özen öğrencilere doğru tercih konusunda tavsiyelerde bulunarak üniversite tercihlerini gelecekteki hedeflerini göz önünde bulundurup yapmalarını gerektiğini ifade ederek, “Dijitalleşirken dünyayı da kopyaladık, sanal bir ortamda sanal dünya adında yeni bir devlet kurduk. Burada sizlerin çok önemli bir fonksiyonu olacak. Üniversite tercihlerinizi bu noktada yoğunlaştırmanız geleceğiniz açısından çok önemli” dedi.

YAPAY ZEKA VE ROBOTİK

Yusuf Ziya Öner Fen Lisesi Okul Müdür Başyardımcısı Umut Çağında da yoğun katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek , Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan’a desteklerinden dolayı teşekkür etti. Açılış konuşmalarının ardından kongre moderatörlüğünü Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Halil Çolak’ın yaptığı “Robotik ve Yapay Zeka” konulu oturumla başladı. Öğrenciler yüz tanıma algoritmaları pansiyon öğrencileri yoklamasında  kullanımı, hava kirliliğine ilişkin tahmin ve parma izi sensörü konularında sunum yaptı. Kongrede Molekuler ve Hücresel Mühendislik, Robotik ve Yapay Zeka, Malzeme Bilimi ve Teknolojileri, Çevre Yönetimi ve Teknolojileri ve Sürdürülebilir ve Yenilenebilir Enerji alanlarında 27 bildiri sözlü 25 bildiri de poster olarak sunuldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.