Feridun Bahşi'den Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanına TEDAŞ sorusu

Politika 05.08.2020 - 22:36, Güncelleme: 22.11.2022 - 03:43 2602+ kez okundu.
 

Feridun Bahşi'den Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanına TEDAŞ sorusu

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun BAHŞİ, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih DÖNMEZ’in cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.
İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun BAHŞİ, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih DÖNMEZ’in cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi. Milletvekili Bahşi önergesinde; “Elektrik enerjisi alanında yaşanan özelleştirme ile karşımıza tekelleşme çıkmıştır. Yapılan bu özelleştirmeler kapsamında piyasada serbest rekabet ortamı yaratılarak elektrik fiyatlarında düşüş yaratılacağı savunulurken gelinen nokta tam aksine olmuş vatandaşlar yapılan zamlarla perişan edilmiştir. Bununla birlikte faturalara yansıyan kayıp-kaçak, sayaç okuma, perakende satış hizmeti, dağıtım bedeli, açma-kapama bedeli gibi birçok isimle tüketiciden alınan ücretlerle mağduriyet daha da artmıştır.” Dedi. Antalya Milletvekili Feridun BAHŞİ Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanına şu soruları yöneltti; 1-TEDAŞ’ın özelleştirilmesiyle elektrik, özel firmalar tarafından halka daha pahalı bir biçimde satılmaya başlanmıştır. Bakanlığınız, ekonomik krizden halkı koruyacak önlemler almayı düşünmekte midir? 2-Elektrik dağıtım şirketleri arasında sabit bir fiyat politikası var mıdır?  3-Tüketicilere uygun fiyata daha iyi hizmet sağlamak adına Bakanlığın dağıtıcı şirketler için uyguladığı taban fiyat uygulaması var mıdır? 4-Elektriğe son 2 yılda yüzde 72 zam yapılmasının temel nedeni dağıtım şirketlerinin zararını kapatmak mıdır? 5-Tüketicilerinin arızaların çok geç hatta hiç giderilmemesi, gerekli altyapı yatırımlarının sağlanamamış olması ve sürekli elektrik kesintilerinin yaşanması gibi sıkıntılar bakanlığınızca dikkate alınmakta mıdır? 6-Bu şikâyetlerle ilgili soruşturma yapılmış mıdır? Yapıldıysa sorumlular hakkında ne gibi yaptırımlar uygulanmıştır? 7-Tüketicinin korunması devletin Anayasal görevi iken, tüketicilerin mağdur edilmesine ve şirketlerin insafına bırakılmasına neden izin verilmektedir?
İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun BAHŞİ, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih DÖNMEZ’in cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun BAHŞİ, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih DÖNMEZ’in cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

Milletvekili Bahşi önergesinde; “Elektrik enerjisi alanında yaşanan özelleştirme ile karşımıza tekelleşme çıkmıştır.

Yapılan bu özelleştirmeler kapsamında piyasada serbest rekabet ortamı yaratılarak elektrik fiyatlarında düşüş yaratılacağı savunulurken gelinen nokta tam aksine olmuş vatandaşlar yapılan zamlarla perişan edilmiştir.

Bununla birlikte faturalara yansıyan kayıp-kaçak, sayaç okuma, perakende satış hizmeti, dağıtım bedeli, açma-kapama bedeli gibi birçok isimle tüketiciden alınan ücretlerle mağduriyet daha da artmıştır.” Dedi.

Antalya Milletvekili Feridun BAHŞİ Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanına şu soruları yöneltti;

1-TEDAŞ’ın özelleştirilmesiyle elektrik, özel firmalar tarafından halka daha pahalı bir biçimde satılmaya başlanmıştır. Bakanlığınız, ekonomik krizden halkı koruyacak önlemler almayı düşünmekte midir?

2-Elektrik dağıtım şirketleri arasında sabit bir fiyat politikası var mıdır? 

3-Tüketicilere uygun fiyata daha iyi hizmet sağlamak adına Bakanlığın dağıtıcı şirketler için uyguladığı taban fiyat uygulaması var mıdır?

4-Elektriğe son 2 yılda yüzde 72 zam yapılmasının temel nedeni dağıtım şirketlerinin zararını kapatmak mıdır?

5-Tüketicilerinin arızaların çok geç hatta hiç giderilmemesi, gerekli altyapı yatırımlarının sağlanamamış olması ve sürekli elektrik kesintilerinin yaşanması gibi sıkıntılar bakanlığınızca dikkate alınmakta mıdır?

6-Bu şikâyetlerle ilgili soruşturma yapılmış mıdır? Yapıldıysa sorumlular hakkında ne gibi yaptırımlar uygulanmıştır?

7-Tüketicinin korunması devletin Anayasal görevi iken, tüketicilerin mağdur edilmesine ve şirketlerin insafına bırakılmasına neden izin verilmektedir?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.