Feridun Bahşi Ulualan’ı TBMM’sine Taşıdı

Politika 08.06.2020 - 21:32, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 3028+ kez okundu.
 

Feridun Bahşi Ulualan’ı TBMM’sine Taşıdı

İyi parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a TBMM’sinde Ulualan için soru önergesi verdi
İyi parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a TBMM’sinde Ulualan   için soru önergesi verdi Milletvekili Bahşi, cevaplanmasını istediği soru önergesinde, “Basında, Turizmin başkenti Antalya’nın Manavgat ilçesi Kızılağaç Ulualan mevkiinde 3 bin dönümlük denize sıfır araziye yapılması planlanan Yat Çekek ve İmalat İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve marina projesi iptal edilerek, söz konusu bölge bakanlığınızın onayladığı yeni imar planlarıyla golf sahalı 4 otel inşaatına açıldığı bilgileri yer almıştır. Yeni imar planına göre 3 tanesi konaklamalı 75’er hektar, 1 tane konaklamasız 55 hektar olmak üzere 280 hektar alanın golf turizmine tahsis edileceği duyurulmuştur. Buna göre; 1-Otel tahsisleriyle Manavgat’ın doğusunun sahille bağlantısının tamamen kesileceğinin farkında mısınız? 2-Bakanlığınızın yapmış olduğu plana göre yaklaşık 2 kilometrelik sahil şeridinin tamamı, golf alanlarına cepheli olacak şekilde düzenlenmesiyle, Kızılağaç sahilinin halktan tamamen koparılacağını düşünüyor musunuz? 3-Yapılacak olan dört adet golf otelin Manavgat ekonomisine katkısı, iptal edilen yat limanı ve çekek yerinin katkısından daha mı çoktur? 4- Neden halkın genel menfaatine olan projeleri iptal edip birkaç otelci için çaba sarf etmektesiniz? 5-Burada amaç golf sahası yapmak mı yoksa golf bahanesi ile bazı kişilerin otel yeri elde etmesi midir? 6-Söz konusu imar değişikliği yapılırken Manavgat halkının ve sivil toplum kuruluşlarının görüşleri alınmış mıdır?” ifadelerine yer verildi.
İyi parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a TBMM’sinde Ulualan için soru önergesi verdi

İyi parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a TBMM’sinde Ulualan   için soru önergesi verdi

Milletvekili Bahşi, cevaplanmasını istediği soru önergesinde, “Basında, Turizmin başkenti Antalya’nın Manavgat ilçesi Kızılağaç Ulualan mevkiinde 3 bin dönümlük denize sıfır araziye yapılması planlanan Yat Çekek ve İmalat İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve marina projesi iptal edilerek, söz konusu bölge bakanlığınızın onayladığı yeni imar planlarıyla golf sahalı 4 otel inşaatına açıldığı bilgileri yer almıştır.

Yeni imar planına göre 3 tanesi konaklamalı 75’er hektar, 1 tane konaklamasız 55 hektar olmak üzere 280 hektar alanın golf turizmine tahsis edileceği duyurulmuştur.

Buna göre;

1-Otel tahsisleriyle Manavgat’ın doğusunun sahille bağlantısının tamamen kesileceğinin farkında mısınız?

2-Bakanlığınızın yapmış olduğu plana göre yaklaşık 2 kilometrelik sahil şeridinin tamamı, golf alanlarına cepheli olacak şekilde düzenlenmesiyle, Kızılağaç sahilinin halktan tamamen koparılacağını düşünüyor musunuz?

3-Yapılacak olan dört adet golf otelin Manavgat ekonomisine katkısı, iptal edilen yat limanı ve çekek yerinin katkısından daha mı çoktur?

4- Neden halkın genel menfaatine olan projeleri iptal edip birkaç otelci için çaba sarf etmektesiniz?

5-Burada amaç golf sahası yapmak mı yoksa golf bahanesi ile bazı kişilerin otel yeri elde etmesi midir?

6-Söz konusu imar değişikliği yapılırken Manavgat halkının ve sivil toplum kuruluşlarının görüşleri alınmış mıdır?” ifadelerine yer verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.