Fidanlar Anaokullarında Yeşeriyor

13.05.2019 - 20:50, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 1819+ kez okundu.
 

Fidanlar Anaokullarında Yeşeriyor

Akdeniz Üniversitesi Avrupa-Akdeniz Gençlik Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Antalya Orman Fidan Müdürlüğü’nün işbirliği ile “Fidanlar Anaokullarında Yeşeriyor” adlı sosyal sorumluluk projesinin ikinci etabı, yerleşke içinde yer alan 75. Yıl Kreş ve Çocuk Kulübü’nde yapılan çeşitli etkinlikler ile gerçekleştirildi. Yapılan etkinlikle beraber üç ayrı anaokulunda 4-6 yaş grubunda toplamda 400 okul öncesi dönem çocuğuna ulaşıldı. Avrupa-Akdeniz Gençlik Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü Dr. Nihal Pınar’ın etkinlikte yer alan çocuklara ‘Bir yetişkin ağacın yılda 118 kilogram oksijen ürettiğini ve iki ağacın dört kişilik bir ailenin yıllık oksijen gereksinimini karşıladığını, ağaçların havayı kirleten gazları yaprak ve kabukları ile filtrelediğini’ anlatmasının ardından Akdeniz Üniversitesi öğrencilerinin katılımıyla fidan dikimi yapıldı. Dr. Öğr. Üyesi Nihal Pınar etkinlik sonunda: “Bugün itibariyle fıstık çamı, defne ve selvi türlerinde yaklaşık 100 fidanın dikimini gerçekleştirdik. Proje kapsamında en az 40 anaokuluna daha ulaşılması ve bu okullara en az 1000 adet fidan dikimi yapmayı hedefliyoruz.” diye konuştu. Dr. Pınar son olarak, çevre hassasiyetinden asla taviz vermeyen ve bu anlamda desteklerini esirgemeyen Akdeniz Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mustafa Ünal’a, 75. Yıl Kreş ve Çocuk Kulübü Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Özlem Kaştan’a ve Dr. Öğr. Üyesi Yunus Pınar’a teşekkür ederek, projeye dâhil olmak isteyen anaokullarının Avrupa-Akdeniz Gençlik Araştırma ve Uygulama Merkezi ile bağlantıya geçebileceğini bildirdi.

Akdeniz Üniversitesi Avrupa-Akdeniz Gençlik Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Antalya Orman Fidan Müdürlüğü’nün işbirliği ile “Fidanlar Anaokullarında Yeşeriyor” adlı sosyal sorumluluk projesinin ikinci etabı, yerleşke içinde yer alan 75. Yıl Kreş ve Çocuk Kulübü’nde yapılan çeşitli etkinlikler ile gerçekleştirildi.

Yapılan etkinlikle beraber üç ayrı anaokulunda 4-6 yaş grubunda toplamda 400 okul öncesi dönem çocuğuna ulaşıldı. Avrupa-Akdeniz Gençlik Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü Dr. Nihal Pınar’ın etkinlikte yer alan çocuklara ‘Bir yetişkin ağacın yılda 118 kilogram oksijen ürettiğini ve iki ağacın dört kişilik bir ailenin yıllık oksijen gereksinimini karşıladığını, ağaçların havayı kirleten gazları yaprak ve kabukları ile filtrelediğini’ anlatmasının ardından Akdeniz Üniversitesi öğrencilerinin katılımıyla fidan dikimi yapıldı.

Dr. Öğr. Üyesi Nihal Pınar etkinlik sonunda: “Bugün itibariyle fıstık çamı, defne ve selvi türlerinde yaklaşık 100 fidanın dikimini gerçekleştirdik. Proje kapsamında en az 40 anaokuluna daha ulaşılması ve bu okullara en az 1000 adet fidan dikimi yapmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Dr. Pınar son olarak, çevre hassasiyetinden asla taviz vermeyen ve bu anlamda desteklerini esirgemeyen Akdeniz Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mustafa Ünal’a, 75. Yıl Kreş ve Çocuk Kulübü Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Özlem Kaştan’a ve Dr. Öğr. Üyesi Yunus Pınar’a teşekkür ederek, projeye dâhil olmak isteyen anaokullarının Avrupa-Akdeniz Gençlik Araştırma ve Uygulama Merkezi ile bağlantıya geçebileceğini bildirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.