Geçmişimiz Geleceğimizin Ellerinde Canlanıyor

Asayiş 11.05.2019 - 20:49, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2973+ kez okundu.
 

Geçmişimiz Geleceğimizin Ellerinde Canlanıyor

Suça sürüklenen risk altında bulunan çocukların, suçlardan ve zararlı alışkanlıklardan korunması, risk faktörlerinin belirlenmesi, (aileleri ve çevresel etkenleri), belirlenen bu nedenlere çözüm önerisi getirilerek, çocukları bekleyen tehlikelerden korumak ve sosyal gelişimlerine yardımcı olmak düşüncesiyle, mesleki beceri ve iş imkânı verilerek topluma sağlıklı bireyler olarak kazandırılması amaçlanmıştır. Bu çalışmalar kapsamında; Geleneksel Türk Sanatlarının geçmişten geleceğe taşınması ve tanıtılması amacıyla nakış, deri, seramik, ebru, kuyumculuk, mutfak, bez bebek, minyatür, cam füzyon, çarpana dokuma ve Türk İslam Sanatı gibi 16 alanda “Her Ustaya Bir Çırak” sloganıyla “Geçmişimiz Geleceğimizin Ellerinde Canlanıyor” isimli projeli çalışma başlatılmıştır. Projemize, başta Antalya Valiliğimiz olmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü destek vermektedir. 17 Nisan tarihinde başlatılan ve yaklaşık 2,5 ay devam edecek kurslarımıza dahil edilen (16 kursiyer) çocukların mesleki eğitim kurslarının yardımıyla, bulundukları toplum içerisinde statü kazanmaları, suç riski olan çevrelerden korunmaları ve faydalı alışkanlıklar edinerek olumlu rol-modellerle özdeşleşmeleri sağlanmaktadır. Kursiyerlerimiz, İlimiz Muratpaşa ilçesi Kaleiçi Mevkiinde bulunan Antalya Olgunlaşma Enstitüsü binasında ve Konyaaltı Olgunlaşma Enstitüsü Mehmet Zeki Balcı Yerleşkesinde alanlarına göre eğitim almakta, becerilerini uygulama esnasında sabırla ve özenle yürütmekte, ayrıca üretmenin mutluluğunu da yaşamaktadırlar.

Suça sürüklenen risk altında bulunan çocukların, suçlardan ve zararlı alışkanlıklardan korunması, risk faktörlerinin belirlenmesi, (aileleri ve çevresel etkenleri), belirlenen bu nedenlere çözüm önerisi getirilerek, çocukları bekleyen tehlikelerden korumak ve sosyal gelişimlerine yardımcı olmak düşüncesiyle, mesleki beceri ve iş imkânı verilerek topluma sağlıklı bireyler olarak kazandırılması amaçlanmıştır.

Bu çalışmalar kapsamında; Geleneksel Türk Sanatlarının geçmişten geleceğe taşınması ve tanıtılması amacıyla nakış, deri, seramik, ebru, kuyumculuk, mutfak, bez bebek, minyatür, cam füzyon, çarpana dokuma ve Türk İslam Sanatı gibi 16 alanda “Her Ustaya Bir Çırak” sloganıyla “Geçmişimiz Geleceğimizin Ellerinde Canlanıyor” isimli projeli çalışma başlatılmıştır.

Projemize, başta Antalya Valiliğimiz olmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü destek vermektedir.

17 Nisan tarihinde başlatılan ve yaklaşık 2,5 ay devam edecek kurslarımıza dahil edilen (16 kursiyer) çocukların mesleki eğitim kurslarının yardımıyla, bulundukları toplum içerisinde statü kazanmaları, suç riski olan çevrelerden korunmaları ve faydalı alışkanlıklar edinerek olumlu rol-modellerle özdeşleşmeleri sağlanmaktadır.

Kursiyerlerimiz, İlimiz Muratpaşa ilçesi Kaleiçi Mevkiinde bulunan Antalya Olgunlaşma Enstitüsü binasında ve Konyaaltı Olgunlaşma Enstitüsü Mehmet Zeki Balcı Yerleşkesinde alanlarına göre eğitim almakta, becerilerini uygulama esnasında sabırla ve özenle yürütmekte, ayrıca üretmenin mutluluğunu da yaşamaktadırlar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.