Geleceğe Nefes Seferberliğiyle Fidanlar Toprakla Buluştu

Asayiş 11.11.2020 - 20:36, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 3002+ kez okundu.
 

Geleceğe Nefes Seferberliğiyle Fidanlar Toprakla Buluştu

Vali Ersin Yazıcı, gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakmak için başlatılan 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde Varsak Kirişçiler Mevkiinde fidanları toprakla buluşturarak destek oldu.
Vali Ersin Yazıcı, gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakmak için başlatılan 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde Varsak Kirişçiler Mevkiinde fidanları toprakla buluşturarak destek oldu. Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde Tarım ve Orman Bakanlığı’nın "Geleceğe Nefes" sloganıyla başlattığı etkinlik kapsamında bu yıl da 11 Kasım saat 11.11’de 81 ilde aynı anda gerçekleşecek. Bu yıl ilk defa Azerbaycan, Bosna-Hersek, Malta, Kosova, Senegal, Kazakistan ve Ukrayna'nın da aralarında bulunduğu yaklaşık 30 ülkenin katılacağı Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında 83 milyon fidan toprakla buluşacak. Hedef Gelecek Nesillere Daha Yeşil Bir Türkiye Bırakmak Vali Ersin Yazıcı, gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakmak için Antalya’nın Kepez İlçesi Varsak Kirişçiler Mevkiinde fidan dikimi gerçekleştirdi. Etkinlikte konuşan Vali Yazıcı; “Şehrimiz ağaç ve orman zenginliği bakımından Türkiye’nin önde gelen illerinden olsa da biz bu yeşilliğimizi ve orman varlığımızı daha da arttırmaya devam edeceğiz. Ormanlar hepimizin bildiği gibi bir ülkenin akciğerleri, en büyük zenginliği ve yaşam kaynağıdır. Sağlıklı yaşayabilmemiz için temiz hava temiz su ve temiz toprağa ihtiyacımız var. Aldığımız nefesten tutunda hayat bulduğumuz suyun ana kaynağı ormanlarımızdır. Bu nedenle ormanları korumak tüm insanlığın ortak görevidir.” diye konuştu. Ormansız Bir Yurt, Vatan Değildir Ormanların bizler için öneminden bahseden Vali Yazıcı; “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ‘Ormansız bir yurt, vatan değildir.’ diyerek ormanların bizler için nedenli önemli olduğuna işaret etmiştir. Bizler ‘Kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikiniz.’ düsturuyla hareket eden bir medeniyetiz.” ifadelerini kullandı Diktiğimiz Fidanlar Tüm Canlılara Nefes Olacak “Geleceğe Nefes” seferberliğiyle Antalya’nın tüm ilçelerinde, saat 11.11'de fidanların toprakla buluştuğunu ifade eden Vali Yazıcı; “Ülkemize hediye edeceğimiz fidanlar, gelecekte bu topraklarda yaşayan tüm canlılar için nefes olacaktır.” diye konuştu. Bugün fidan, Yarın Nefes Konuşmasının sonunda 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kutlayan Vali Yazıcı; “Daha yeşil bir Türkiye için ‘Bugün fidan, Yarın Nefes’ sloganıyla diktiğimiz fidanlarımızın ağaca, ağaçlarımızın ormana dönüşmesini diliyorum. Bu anlamlı çevre seferberliğinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.
Vali Ersin Yazıcı, gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakmak için başlatılan 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde Varsak Kirişçiler Mevkiinde fidanları toprakla buluşturarak destek oldu.

Vali Ersin Yazıcı, gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakmak için başlatılan 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde Varsak Kirişçiler Mevkiinde fidanları toprakla buluşturarak destek oldu.

Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde Tarım ve Orman Bakanlığı’nın "Geleceğe Nefes" sloganıyla başlattığı etkinlik kapsamında bu yıl da 11 Kasım saat 11.11’de 81 ilde aynı anda gerçekleşecek. Bu yıl ilk defa Azerbaycan, Bosna-Hersek, Malta, Kosova, Senegal, Kazakistan ve Ukrayna'nın da aralarında bulunduğu yaklaşık 30 ülkenin katılacağı Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında 83 milyon fidan toprakla buluşacak.

Hedef Gelecek Nesillere Daha Yeşil Bir Türkiye Bırakmak

Vali Ersin Yazıcı, gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakmak için Antalya’nın Kepez İlçesi Varsak Kirişçiler Mevkiinde fidan dikimi gerçekleştirdi. Etkinlikte konuşan Vali Yazıcı; “Şehrimiz ağaç ve orman zenginliği bakımından Türkiye’nin önde gelen illerinden olsa da biz bu yeşilliğimizi ve orman varlığımızı daha da arttırmaya devam edeceğiz. Ormanlar hepimizin bildiği gibi bir ülkenin akciğerleri, en büyük zenginliği ve yaşam kaynağıdır. Sağlıklı yaşayabilmemiz için temiz hava temiz su ve temiz toprağa ihtiyacımız var. Aldığımız nefesten tutunda hayat bulduğumuz suyun ana kaynağı ormanlarımızdır. Bu nedenle ormanları korumak tüm insanlığın ortak görevidir.” diye konuştu.

Ormansız Bir Yurt, Vatan Değildir

Ormanların bizler için öneminden bahseden Vali Yazıcı; “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ‘Ormansız bir yurt, vatan değildir.’ diyerek ormanların bizler için nedenli önemli olduğuna işaret etmiştir. Bizler ‘Kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikiniz.’ düsturuyla hareket eden bir medeniyetiz.” ifadelerini kullandı

Diktiğimiz Fidanlar Tüm Canlılara Nefes Olacak
“Geleceğe Nefes” seferberliğiyle Antalya’nın tüm ilçelerinde, saat 11.11'de fidanların toprakla buluştuğunu ifade eden Vali Yazıcı; “Ülkemize hediye edeceğimiz fidanlar, gelecekte bu topraklarda yaşayan tüm canlılar için nefes olacaktır.” diye konuştu.

Bugün fidan, Yarın Nefes

Konuşmasının sonunda 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kutlayan Vali Yazıcı; “Daha yeşil bir Türkiye için ‘Bugün fidan, Yarın Nefes’ sloganıyla diktiğimiz fidanlarımızın ağaca, ağaçlarımızın ormana dönüşmesini diliyorum. Bu anlamlı çevre seferberliğinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.