Geleceği Düşünmeyen Zihniyeti Uyarıyoruz

Politika 07.06.2020 - 21:04, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2478+ kez okundu.
 

Geleceği Düşünmeyen Zihniyeti Uyarıyoruz

Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, Dünya Çevre Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, Dünya Çevre Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Düzen, açıklamasının başında ilan edilip daha sonra iptal edilen sokağa çıkma yasağına değinerek, “Pandemi ile mücadele sürecinde ilginç uygulamalarla karşılaşıyoruz. Geçtiğimiz hafta Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca Sokağa çıkma yasağı uygulamasının kaldırıldığını ifade etmişti, İçişleri bakanlığı bir genelge ile hafta sonu 15 ilde sokağa çıkma yasağının uygulanacağını açıkladı. Hafta sonu için plan yapan vatandaşlarımız, planları iptal etti, biletler ertelendi derken sabah sayın cumhurbaşkanı yasak kararını iptal ettiğini duyurdu. Yazboz tahtası gibi, vatandaşla alay eder gibi uygulamalar… Herhangi bir planlama yapmadan alınan bu kararlar sonucundan mağdur olan yine vatandaş olmaktadır” dedi.  “Ülkemizin kalkınmasını istiyoruz” diyerek konuşmasına devam eden Saadet Partisi İl Başkanı Ramazan Düzen, “Vatandaşlarımızın ulaşımı kolaylaşsın, ihtiyaçları karşılansın, refah düzeyi artsın istiyoruz. Enerji üretiminde çeşitliliği savunuyoruz. Ancak tabiatı, yaşam alanlarını, insanları, geleceği düşünmeyenleri, makro planlama yapıp mikro olanı göz ardı eden zihniyeti de uyarıyoruz. ‘Düşünün’ diyoruz.  Önceliğimiz insanın sağlığını korumaktır. Termik santral sistemleri ile amaç sadece elektrik üretmek ve kâr etmek olunca insan sağlığı hiçe sayılabiliyor, kanser vakaları artıyor, devlet adına elde edilen fayda bir sarmal halinde zarara dönüşüyor. Asfalt ve beton odaklı, doğayı tahrip eden ve nihayetinde zarara dönüşen kalkınma anlayışını reddediyoruz. Sürdürülebilir bir ekonomik düzeni, enerji başta olmak üzere her alanda tasarrufu ve önceliklerimize göre kalkınmayı, verimli ve yenilebilir enerji sistemlerine geçişi savunuyoruz. Gıda ve gıda güvenliği sorunu yaşadığımız bu çağda GDO’suz, kimyasalların kullanılmadığı, küçük çiftçinin, küçük esnafın desteklendiği, tabiatın korunduğu bir tarım modeli bir an önce tatbik edilmelidir.  Nüfusun dengeli dağılımı sağlanmalı,  şehirlerimiz ulaşılabilir olmalı, sadece otomobile dayalı ulaşım yöntemleri yerine daha güvenilir ve sağlıklı olan raylı ulaşım yöntemleri tercih edilmelidir.” dedi. Dünyanın 8 milyon canlı türünün yaşadığı kusursuz bir gezegen olduğunun altını çizen Düzen, “5 Haziran Dünya Çevre Günü olarak anılmaktadır. Çevre kavramı; insan merkezli, insanı muktedir olarak gören anlayışın açığa çıkardığı bir tanımlamadır. Hâlbuki insan olarak bizler doğanın sahibi değil, onun bir parçasıyız. Doğayı kendi malı olarak gören anlayış var olduğu sürece yağma ve talan devam edecektir.  Yaşadığımız doğada; diğer canlılara karşı, çocuklarımıza ve gelecek nesillere karşı, bilhassa bu kusursuz gezegeni var eden Allah’a karşı sorumlulukla hareket ederiz. Bugün 48’inci yıl dönümü kutlanan dünya çevre gününde geçen 48 yıla rağmen çevre konusunda insanlığın kendi yaşam alanlarına, kişisel hırsları ve aç gözlülüğü nedeniyle yaptığı tahribat her geçen gün büyüyor.” diye konuştu.
Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, Dünya Çevre Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, Dünya Çevre Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Düzen, açıklamasının başında ilan edilip daha sonra iptal edilen sokağa çıkma yasağına değinerek, “Pandemi ile mücadele sürecinde ilginç uygulamalarla karşılaşıyoruz. Geçtiğimiz hafta Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca Sokağa çıkma yasağı uygulamasının kaldırıldığını ifade etmişti, İçişleri bakanlığı bir genelge ile hafta sonu 15 ilde sokağa çıkma yasağının uygulanacağını açıkladı. Hafta sonu için plan yapan vatandaşlarımız, planları iptal etti, biletler ertelendi derken sabah sayın cumhurbaşkanı yasak kararını iptal ettiğini duyurdu. Yazboz tahtası gibi, vatandaşla alay eder gibi uygulamalar… Herhangi bir planlama yapmadan alınan bu kararlar sonucundan mağdur olan yine vatandaş olmaktadır” dedi. 

“Ülkemizin kalkınmasını istiyoruz” diyerek konuşmasına devam eden Saadet Partisi İl Başkanı Ramazan Düzen, “Vatandaşlarımızın ulaşımı kolaylaşsın, ihtiyaçları karşılansın, refah düzeyi artsın istiyoruz. Enerji üretiminde çeşitliliği savunuyoruz. Ancak tabiatı, yaşam alanlarını, insanları, geleceği düşünmeyenleri, makro planlama yapıp mikro olanı göz ardı eden zihniyeti de uyarıyoruz. ‘Düşünün’ diyoruz.  Önceliğimiz insanın sağlığını korumaktır. Termik santral sistemleri ile amaç sadece elektrik üretmek ve kâr etmek olunca insan sağlığı hiçe sayılabiliyor, kanser vakaları artıyor, devlet adına elde edilen fayda bir sarmal halinde zarara dönüşüyor. Asfalt ve beton odaklı, doğayı tahrip eden ve nihayetinde zarara dönüşen kalkınma anlayışını reddediyoruz. Sürdürülebilir bir ekonomik düzeni, enerji başta olmak üzere her alanda tasarrufu ve önceliklerimize göre kalkınmayı, verimli ve yenilebilir enerji sistemlerine geçişi savunuyoruz. Gıda ve gıda güvenliği sorunu yaşadığımız bu çağda GDO’suz, kimyasalların kullanılmadığı, küçük çiftçinin, küçük esnafın desteklendiği, tabiatın korunduğu bir tarım modeli bir an önce tatbik edilmelidir.  Nüfusun dengeli dağılımı sağlanmalı,  şehirlerimiz ulaşılabilir olmalı, sadece otomobile dayalı ulaşım yöntemleri yerine daha güvenilir ve sağlıklı olan raylı ulaşım yöntemleri tercih edilmelidir.” dedi.

Dünyanın 8 milyon canlı türünün yaşadığı kusursuz bir gezegen olduğunun altını çizen Düzen, “5 Haziran Dünya Çevre Günü olarak anılmaktadır. Çevre kavramı; insan merkezli, insanı muktedir olarak gören anlayışın açığa çıkardığı bir tanımlamadır. Hâlbuki insan olarak bizler doğanın sahibi değil, onun bir parçasıyız. Doğayı kendi malı olarak gören anlayış var olduğu sürece yağma ve talan devam edecektir.  Yaşadığımız doğada; diğer canlılara karşı, çocuklarımıza ve gelecek nesillere karşı, bilhassa bu kusursuz gezegeni var eden Allah’a karşı sorumlulukla hareket ederiz. Bugün 48’inci yıl dönümü kutlanan dünya çevre gününde geçen 48 yıla rağmen çevre konusunda insanlığın kendi yaşam alanlarına, kişisel hırsları ve aç gözlülüğü nedeniyle yaptığı tahribat her geçen gün büyüyor.” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.