Gelecek Nesillere Daha Yeşil Bir Antalya Bırakmak İstiyoruz

Asayiş 09.09.2021 - 19:03, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2006+ kez okundu.
 

Gelecek Nesillere Daha Yeşil Bir Antalya Bırakmak İstiyoruz

Vali Ersin Yazıcı Orman Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret edip Bölge Müdürü Vedat Dikici’den çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Vali Ersin Yazıcı Orman Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret edip Bölge Müdürü Vedat Dikici’den çalışmalar hakkında bilgi aldı. Orman Bölge Müdürlüğü’nün ağaçlandırma çalışmaları, fidan üretimi ve orman yangınlarıyla mücadele gibi konuların değerlendirildiği ziyarette Vali Yazıcı, görevli personele geçtiğimiz günlerde gerçekleşen orman yangınlarında gösterdiği fedakârca mücadeleden ötürü teşekkür etti. Cami İnşaatı Ağaç İşçiliğiyle Örnek Vali Yazıcı ilk olarak Antalya Orman Bölge Müdürlüğü bahçesinde yapımı devam eden, ahşap mimarisi ve büyük oranda ağaç işçiliğiyle örnek teşkil eden camide incelemelerde bulundu. Camide yapılan işçilik ve çalışmalar hakkında Bölge Müdürü Vedat Dikici’den bilgi aldı. Yangın Bölgesinde Her Detay Düşünülüyor İncelemenin ardından Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinin yaptığı sunumu dinledi. Yangının etkilediği alanlarda yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Toplantıda yangın sonucu zarar gören otsu ve odunsu taksonların böcek zararlarına maruz kalmadan ve ekonomik değerlerini yitirmeden sahadan ivedilikle uzaklaştırılarak en ekonomik şekilde değerlendirilmeleri, boşaltılan ormanlık alanlarda alınacak silvikültürel tedbirlerle tohum ekimi ve gerekli yerlerde yöreye uygun türlerle fidan dikilmesi suretiyle sahaların ağaçlandırılması, yeni yol ve emniyet şeritlerinin tesis edilmesi ve diğer ormancılık faaliyetlerine dönük hâlihazırda yapılan çalışmalar değerlendirildi.  Daha Yeşil Bir Antalya Yapılan sunumun ardından Vali Yazıcı, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya, daha yeşil bir Antalya bırakmak adına Orman Bölge Müdürlüğü’nün yapacağı çalışmaların çok önemli olduğuna vurgu yaptı. Son dönemde orman teşkilatının, tahrip olan ve yanan alanların yeniden ağaçlandırılması konusunda büyük bir çalışma ve gayret içerisinde olduğuna da değinen Vali Yazıcı aynı şekilde Manavgat, Alanya, İbradı, Akseki ve Gündoğmuş’ta da yanan alanlar için hızlı ve etkili şekilde ağaçlandırma yapılmasının önemini vurgulayarak, bu konudaki başarılı çalışmalarından dolayı Orman Bölge Müdürlüğü personelini kutlayıp başarılarının devamını diledi.
Vali Ersin Yazıcı Orman Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret edip Bölge Müdürü Vedat Dikici’den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Vali Ersin Yazıcı Orman Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret edip Bölge Müdürü Vedat Dikici’den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Orman Bölge Müdürlüğü’nün ağaçlandırma çalışmaları, fidan üretimi ve orman yangınlarıyla mücadele gibi konuların değerlendirildiği ziyarette Vali Yazıcı, görevli personele geçtiğimiz günlerde gerçekleşen orman yangınlarında gösterdiği fedakârca mücadeleden ötürü teşekkür etti.

Cami İnşaatı Ağaç İşçiliğiyle Örnek

Vali Yazıcı ilk olarak Antalya Orman Bölge Müdürlüğü bahçesinde yapımı devam eden, ahşap mimarisi ve büyük oranda ağaç işçiliğiyle örnek teşkil eden camide incelemelerde bulundu. Camide yapılan işçilik ve çalışmalar hakkında Bölge Müdürü Vedat Dikici’den bilgi aldı.

Yangın Bölgesinde Her Detay Düşünülüyor

İncelemenin ardından Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinin yaptığı sunumu dinledi. Yangının etkilediği alanlarda yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Toplantıda yangın sonucu zarar gören otsu ve odunsu taksonların böcek zararlarına maruz kalmadan ve ekonomik değerlerini yitirmeden sahadan ivedilikle uzaklaştırılarak en ekonomik şekilde değerlendirilmeleri, boşaltılan ormanlık alanlarda alınacak silvikültürel tedbirlerle tohum ekimi ve gerekli yerlerde yöreye uygun türlerle fidan dikilmesi suretiyle sahaların ağaçlandırılması, yeni yol ve emniyet şeritlerinin tesis edilmesi ve diğer ormancılık faaliyetlerine dönük hâlihazırda yapılan çalışmalar değerlendirildi. 

Daha Yeşil Bir Antalya

Yapılan sunumun ardından Vali Yazıcı, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya, daha yeşil bir Antalya bırakmak adına Orman Bölge Müdürlüğü’nün yapacağı çalışmaların çok önemli olduğuna vurgu yaptı. Son dönemde orman teşkilatının, tahrip olan ve yanan alanların yeniden ağaçlandırılması konusunda büyük bir çalışma ve gayret içerisinde olduğuna da değinen Vali Yazıcı aynı şekilde Manavgat, Alanya, İbradı, Akseki ve Gündoğmuş’ta da yanan alanlar için hızlı ve etkili şekilde ağaçlandırma yapılmasının önemini vurgulayarak, bu konudaki başarılı çalışmalarından dolayı Orman Bölge Müdürlüğü personelini kutlayıp başarılarının devamını diledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.