"Geleneksel Türk Sanatlarında Mezun İstihdamı" Paneli Çevrim İçi Olarak Gerçekleştirildi

22.01.2021 - 20:40, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 1607+ kez okundu.
 

"Geleneksel Türk Sanatlarında Mezun İstihdamı" Paneli Çevrim İçi Olarak Gerçekleştirildi

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü 10. yıl Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında "Geleneksel Türk Sanatlarında Mezun İstihdamı" paneli çevrim içi olarak düzenlendi.
Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü 10. yıl Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında "Geleneksel Türk Sanatlarında Mezun İstihdamı" paneli çevrim içi olarak düzenlendi. Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kaya Üçer moderatörlüğünü yaptığı Geleneksel Türk Sanatlarında Mezun İstihdamı paneline konuşmacı olarak Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Dr. Olcay Aydemir, Nilgün Olgun katıldı. Panelin açılış konuşmasını yapan  Geleneksel Türk Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Ali Eroğlu, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz’a ve katılımcılara teşekkür ederek; kültür ve sanatın ayrılmaz bir ikili olduğu ilkesi ile geleneksel sanatlarımızın yaşatılması yüceltilmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması açısından Kültür Bakanlığının desteğinin çok önemli olduğunu söyledi. Eroğlu geleneksel sanatlarının hak ettiği yere hızlı bir şekilde gelebilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığından yeni projeler ve yeni destekler beklediğini ifade etti. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, paneldeki konuşmasında, geleneksel sanatların gelişimine katkı sağlamanın ve desteklemenin Kültür ve Turizm Bakanlığının öncelikleri arasında bulunduğunu söyleyerek kültür endüstrisinin ülke ekonomisine katkısının düzenli olarak arttığını belirtti. Zamanla unutulan, unutulma tehlikesi altındaki kültürel zenginliklerin etkin şekilde değerlendirilmesi ve hak ettiği değerin gösterilmesi gerektiğini belirten Yavuz, "Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak kültürel değerleri yaşatmak, geliştirmek, tanıtmak, değerlendirmek ve tarihi kültürel varlıkların yok edilmesini önlemek gibi bir amacımız ve görevimiz var. Bu amaca ulaşmak, bu görevi yerine getirmek adına pek çok alanda faaliyetlerimizi yürütüyoruz." diye konuştu. Yavuz, kültür endüstrilerinin son 20 yılda ülke ekonomilerine yaptıkları kayda değer katkılar nedeniyle tüm dünyada ekonomik büyümenin itici güçlerinden bir tanesi olarak kabul edildiğini vurguladı. Geleneksel Türk Sanatları Bölümü 10. yıl Kültür Sanat Etkinlikleri, panel ve sergiler ile 06 Mart tarihine kadar www.ifarts.org adresli link üzerinden devam edecek.
Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü 10. yıl Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında "Geleneksel Türk Sanatlarında Mezun İstihdamı" paneli çevrim içi olarak düzenlendi.

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü 10. yıl Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında "Geleneksel Türk Sanatlarında Mezun İstihdamı" paneli çevrim içi olarak düzenlendi.

Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kaya Üçer moderatörlüğünü yaptığı Geleneksel Türk Sanatlarında Mezun İstihdamı paneline konuşmacı olarak Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Dr. Olcay Aydemir, Nilgün Olgun katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan  Geleneksel Türk Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Ali Eroğlu, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz’a ve katılımcılara teşekkür ederek; kültür ve sanatın ayrılmaz bir ikili olduğu ilkesi ile geleneksel sanatlarımızın yaşatılması yüceltilmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması açısından Kültür Bakanlığının desteğinin çok önemli olduğunu söyledi. Eroğlu geleneksel sanatlarının hak ettiği yere hızlı bir şekilde gelebilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığından yeni projeler ve yeni destekler beklediğini ifade etti.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, paneldeki konuşmasında, geleneksel sanatların gelişimine katkı sağlamanın ve desteklemenin Kültür ve Turizm Bakanlığının öncelikleri arasında bulunduğunu söyleyerek kültür endüstrisinin ülke ekonomisine katkısının düzenli olarak arttığını belirtti.

Zamanla unutulan, unutulma tehlikesi altındaki kültürel zenginliklerin etkin şekilde değerlendirilmesi ve hak ettiği değerin gösterilmesi gerektiğini belirten Yavuz, "Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak kültürel değerleri yaşatmak, geliştirmek, tanıtmak, değerlendirmek ve tarihi kültürel varlıkların yok edilmesini önlemek gibi bir amacımız ve görevimiz var. Bu amaca ulaşmak, bu görevi yerine getirmek adına pek çok alanda faaliyetlerimizi yürütüyoruz." diye konuştu.

Yavuz, kültür endüstrilerinin son 20 yılda ülke ekonomilerine yaptıkları kayda değer katkılar nedeniyle tüm dünyada ekonomik büyümenin itici güçlerinden bir tanesi olarak kabul edildiğini vurguladı.

Geleneksel Türk Sanatları Bölümü 10. yıl Kültür Sanat Etkinlikleri, panel ve sergiler ile 06 Mart tarihine kadar www.ifarts.org adresli link üzerinden devam edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.