Güzel Sanatlar Fakültesi Özel Yetenek Sınavı Başvuruları Başladı

05.08.2019 - 22:47, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2126+ kez okundu.
 

Güzel Sanatlar Fakültesi Özel Yetenek Sınavı Başvuruları Başladı

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin 21-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek olan özel yetenek sınavları başvuruları başladı.
Resim, Heykel, Grafik, Seramik, Müzik, Fotoğraf, Geleneksel Türk Sanatları ile Moda ve Tekstil Tasarımı bölümlerine girmek isteyen öğrenciler başvurularını Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi internet sitesi üzerinden 16 Ağustos 2019 tarihine kadar online başvuru yoluyla yapabilecekler. Özel Yetenek Sınavı ile ilgili açıklama yapan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Eravşar, Fotoğraf Bölümü 26, Grafik Bölümü 35, Heykel Bölümü 12, Seramik Bölümü 21, Geleneksel Türk Sanatları 25, Moda ve Tekstil Tasarımı 40, Müzik ve Resim Bölümleri için 27 olmak üzere, engelli ve yabancı uyruklu öğrenciler de dâhil toplam 213 kişilik kontenjan ayrıldığını söyledi. Prof. Dr. Eravşar, fakülte için özel yetenek sınavı gerektiren bölümlere başvurularda lise ya da dengi bir okuldan mezun veya mezun aşamasında olan ve ÖSYM tarafından yapılan son iki yılda girdiği TYT sınavından, Müzik, Fotoğraf, Geleneksel Türk Sanatları ve Heykel Bölümleri için en az 150 ham puan,  Resim, Grafik, Moda ve Tekstil Tasarımı ile Seramik Bölümleri için en az 180 ham puan alma koşulu arandığını söyledi. Geleceğin sanatçıları olma yolunda yeteneklerini iyi bir eğitimle birleştirmek isteyen gençleri Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde görmek istediklerini söyleyen Prof. Dr. Osman Eravşar, sınava girecek tüm adaylara başarılar dileyerek, özel yetenek sınavları başvuru koşul ve esasları için Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin resmi web adresinden ayrıntılı bilgiye ulaşılabileceğini belirtti.
Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin 21-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek olan özel yetenek sınavları başvuruları başladı.

Resim, Heykel, Grafik, Seramik, Müzik, Fotoğraf, Geleneksel Türk Sanatları ile Moda ve Tekstil Tasarımı bölümlerine girmek isteyen öğrenciler başvurularını Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi internet sitesi üzerinden 16 Ağustos 2019 tarihine kadar online başvuru yoluyla yapabilecekler.

Özel Yetenek Sınavı ile ilgili açıklama yapan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Eravşar, Fotoğraf Bölümü 26, Grafik Bölümü 35, Heykel Bölümü 12, Seramik Bölümü 21, Geleneksel Türk Sanatları 25, Moda ve Tekstil Tasarımı 40, Müzik ve Resim Bölümleri için 27 olmak üzere, engelli ve yabancı uyruklu öğrenciler de dâhil toplam 213 kişilik kontenjan ayrıldığını söyledi.

Prof. Dr. Eravşar, fakülte için özel yetenek sınavı gerektiren bölümlere başvurularda lise ya da dengi bir okuldan mezun veya mezun aşamasında olan ve ÖSYM tarafından yapılan son iki yılda girdiği TYT sınavından, Müzik, Fotoğraf, Geleneksel Türk Sanatları ve Heykel Bölümleri için en az 150 ham puan,  Resim, Grafik, Moda ve Tekstil Tasarımı ile Seramik Bölümleri için en az 180 ham puan alma koşulu arandığını söyledi.

Geleceğin sanatçıları olma yolunda yeteneklerini iyi bir eğitimle birleştirmek isteyen gençleri Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde görmek istediklerini söyleyen Prof. Dr. Osman Eravşar, sınava girecek tüm adaylara başarılar dileyerek, özel yetenek sınavları başvuru koşul ve esasları için Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin resmi web adresinden ayrıntılı bilgiye ulaşılabileceğini belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.