Halkın Belediyeleri, Halkın Yanında

Politika 06.04.2020 - 20:41, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2442+ kez okundu.
 

Halkın Belediyeleri, Halkın Yanında

Sosyal devletin olmadığı yerde, var olan büyük boşluğu doldurmak adına özveriyle çalışan Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanlarımızla bir araya gelerek, korona virüs salgını ile mücadelede alınması gereken önlemler hakkında konuştuk.
Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 (Korona) virüsü salgınıyla, öncelikle sağlık daha sonra ekonomi ekseninde ülkemiz ağır bir sürece girmiştir. İç ve dış hat seyahat kısıtlamaları başta olmak üzere iktidarın aldığı önlemler geç ve yetersiz kalmıştır. 14 günlük karantina sınırlamasına zamanında başlanmamasının sonucu, ülkemizde virüs salgını hızla yayılmaktadır. Sosyal devletin ortadan kaldırıldığı bir dönemde, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde, büyük bir sorumluluk örneği göstererek, halk sağlığını korumak, salgının etkilerini asgari ölçeğe indirmek için çaba gösteren belediyelerimiz, maalesef, iktidarın engellemeleriyle karşılaşmaktadır. Tarikatlar, vakıflar serbestçe bağış toplarken, belediyelerin yardım toplamasını engellemek için Diyanet’in verdiği “fetva”, Cumhurbaşkanı’nın “Devlet içinde devlet” olmaz ifadeleri, öğretmenleri, devlet memurlarını Saray’ın yardım kampanyasına katılmaya zorlama çabaları, Merkez Bankası’nın “bağış kampanyasına” 100 milyonla katıldığına ilişkin açıklama; ne devlet ne de toplumsal geleneklerimizle uyuşmaktadır. Vefa Grubu adı altında reklam çalışması yapan iktidara karşı belediyelerimizin “sağ elin verdiğini sol el görmesin” anlayışı ile ahlaki, vicdani şekilde hiçbir siyasi ayrım yapmadan tüm ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ayni yardımları ulaştırmaktadır. Buna rağmen belediyelerimizin bütçesine, İller Bankası ve genel bütçeden gelmesi gereken gelirlerde hala kesintiler devam etmektedir. Toplumsal dayanışma ağlarını genişletmek, vatandaşın yaralarını sarmak, mağdur olan insanlara maddi yönden destek olmak amacıyla başlattığımız nakdi bağış kampanyalarımız maalesef engellenmiştir. Korona virüs salgınından kaynaklı kriz halinin toplumsal bunalıma dönüşmemesi için yasalar çerçevesinde ayni ve alternatif yardım kampanyalarımızı sürdüreceğiz. İl Başkanlığı koordinatörlüğünde düzenli olarak belirli günlerde bir araya gelerek yaptığımız çalışmalar üzerine değerlendirmelerde bulunmaya devam edecek, süreç boyunca çalışma birlikteliği sağlayacağız. Antalyalı hemşehrilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Bilimin ve ortak aklın ışığında, kararlılık ve azimle BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ!
Sosyal devletin olmadığı yerde, var olan büyük boşluğu doldurmak adına özveriyle çalışan Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanlarımızla bir araya gelerek, korona virüs salgını ile mücadelede alınması gereken önlemler hakkında konuştuk.

Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 (Korona) virüsü salgınıyla, öncelikle sağlık daha sonra ekonomi ekseninde ülkemiz ağır bir sürece girmiştir. İç ve dış hat seyahat kısıtlamaları başta olmak üzere iktidarın aldığı önlemler geç ve yetersiz kalmıştır. 14 günlük karantina sınırlamasına zamanında başlanmamasının sonucu, ülkemizde virüs salgını hızla yayılmaktadır.

Sosyal devletin ortadan kaldırıldığı bir dönemde, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde, büyük bir sorumluluk örneği göstererek, halk sağlığını korumak, salgının etkilerini asgari ölçeğe indirmek için çaba gösteren belediyelerimiz, maalesef, iktidarın engellemeleriyle karşılaşmaktadır.

Tarikatlar, vakıflar serbestçe bağış toplarken, belediyelerin yardım toplamasını engellemek için Diyanet’in verdiği “fetva”, Cumhurbaşkanı’nın “Devlet içinde devlet” olmaz ifadeleri, öğretmenleri, devlet memurlarını Saray’ın yardım kampanyasına katılmaya zorlama çabaları, Merkez Bankası’nın “bağış kampanyasına” 100 milyonla katıldığına ilişkin açıklama; ne devlet ne de toplumsal geleneklerimizle uyuşmaktadır.

Vefa Grubu adı altında reklam çalışması yapan iktidara karşı belediyelerimizin “sağ elin verdiğini sol el görmesin” anlayışı ile ahlaki, vicdani şekilde hiçbir siyasi ayrım yapmadan tüm ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ayni yardımları ulaştırmaktadır.

Buna rağmen belediyelerimizin bütçesine, İller Bankası ve genel bütçeden gelmesi gereken gelirlerde hala kesintiler devam etmektedir.

Toplumsal dayanışma ağlarını genişletmek, vatandaşın yaralarını sarmak, mağdur olan insanlara maddi yönden destek olmak amacıyla başlattığımız nakdi bağış kampanyalarımız maalesef engellenmiştir. Korona virüs salgınından kaynaklı kriz halinin toplumsal bunalıma dönüşmemesi için yasalar çerçevesinde ayni ve alternatif yardım kampanyalarımızı sürdüreceğiz.

İl Başkanlığı koordinatörlüğünde düzenli olarak belirli günlerde bir araya gelerek yaptığımız çalışmalar üzerine değerlendirmelerde bulunmaya devam edecek, süreç boyunca çalışma birlikteliği sağlayacağız.

Antalyalı hemşehrilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Bilimin ve ortak aklın ışığında, kararlılık ve azimle BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.