Hasan Şahin Ak Parti Türkiye’de Ne Adalet, Ne Kalkınma Ne De Eğitim Bıraktı

Politika 01.08.2019 - 22:49, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 1842+ kez okundu.
 

Hasan Şahin Ak Parti Türkiye’de Ne Adalet, Ne Kalkınma Ne De Eğitim Bıraktı

Adı ‘’ADALET ve KALKINMA’’ olan siyasi parti, Türkiye’de ne adalet, ne kalkınma ne de eğitim bıraktı ! Eğitimi, çağdaş, laik ve bilimsel eğitim temelinden koparıp, bir siyasi partinin arka bahçesi haline getirmeye çalışmanın faturası eğitim sisteminin çöküşüdür. Biz çocuklarımızın nitelikli eğitim alarak, geleceğin öncüleri olmalarını istiyoruz. Biz ülkemizin kalkınması için bilim ve sanayi üretimini arttıracak nesiller yetiştirmesini istiyoruz. Bilimsel, laik, kamusal eğitim tüm çocukların hakkıdır. Bu hakkı karşılayacak olan da devlettir. Güzeloba ve Çağlayan Mahallelerimizdeki Ortaokul Velilerimiz Milli Eğitim’in yanlış eğitim planlaması nedeniyle büyük bir belirsizlik ve huzursuzluk içindeler. Antalya’nın en büyük mahallesi Güzeloba Mahallemizde yapımı devam eden “Güzeloba Ortaokulu” tamamlandı ve “Güzeloba İmam Hatip Ortaokulu” olarak açıldı. Oysaki Mahallenin ihtiyacı temel eğitim ortaokuluydu. 32 derslikli yeni binaya 30 derslikli, 860 öğrencili Güzeloba Ortaokulu’nun taşınacağı duyuruldu. Kısa bir süre sonra, 626 öğrencili İrfan İlk Ortaokulu’nun kapatıldığı ve öğrencilerinin Güzeloba’ya gönderileceğini açıkladı. 860+626= 1496 Ortaokul öğrencisi, ayrıca İmam Hatip sınıf sayısı belli bile değil. Nereden baksanız 50 kişilik sınıflar. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İnternet sayfasında Muratpaşa için derslik başına düşen öğrenci sayısı 28 olarak açıklamaktadır. Bu olanaktan yararlanmak, Güzeloba ve Çağlayan Mahallelerimizdeki çocuklarımızın da hakkıdır. Koskoca iki ortaokulu kapatıp, başka bir okulun içine sığdırmak, yani üç okulu birleştirmek hangi planlamanın sonucu? Yenisini yapmadan, veliler öncesinde bilgilendirilmeden, apar topar bir okul neden kapatılır, çocuklar sürgün gibi neden 3 km öteye, başka bir okulun içine dağıtılır? Ortaokul velileri, sanki tek bir kaynaktan verilmiş gibi, özel okullar tarafından neden sürekli telefonla aranır? Zaten ihtiyaç üzerinde İmam Hatip Okulları açılıyor. Ama her okulun içine İmam Hatip Okulu açılması doğru değil. İmam Hatip okulunda okumak isteyenler istediği her yerde kayıt yaptırabilirken. Bizler neden adresimiz dışında bir okula kayıt yaptıramıyoruz. Yıllardır yaşadık, görüyoruz sakıncalarını. Milli Eğitim ne zaman görecek bu durumu? Sayın Antalya Valisini Güzeloba ve Çağlayan Mahallelerimizde yaşanan eğitim faciasını çözmeye, velilerimizin sesini duymaya davet ediyoruz.

Adı ‘’ADALET ve KALKINMA’’ olan siyasi parti, Türkiye’de ne adalet, ne kalkınma ne de eğitim bıraktı !

Eğitimi, çağdaş, laik ve bilimsel eğitim temelinden koparıp, bir siyasi partinin arka bahçesi haline getirmeye çalışmanın faturası eğitim sisteminin çöküşüdür.

Biz çocuklarımızın nitelikli eğitim alarak, geleceğin öncüleri olmalarını istiyoruz. Biz ülkemizin kalkınması için bilim ve sanayi üretimini arttıracak nesiller yetiştirmesini istiyoruz. Bilimsel, laik, kamusal eğitim tüm çocukların hakkıdır. Bu hakkı karşılayacak olan da devlettir.

Güzeloba ve Çağlayan Mahallelerimizdeki Ortaokul Velilerimiz Milli Eğitim’in yanlış eğitim planlaması nedeniyle büyük bir belirsizlik ve huzursuzluk içindeler.
Antalya’nın en büyük mahallesi Güzeloba Mahallemizde yapımı devam eden “Güzeloba Ortaokulu” tamamlandı ve “Güzeloba İmam Hatip Ortaokulu” olarak açıldı. Oysaki Mahallenin ihtiyacı temel eğitim ortaokuluydu. 32 derslikli yeni binaya 30 derslikli, 860 öğrencili Güzeloba Ortaokulu’nun taşınacağı duyuruldu.

Kısa bir süre sonra, 626 öğrencili İrfan İlk Ortaokulu’nun kapatıldığı ve öğrencilerinin Güzeloba’ya gönderileceğini açıkladı. 860+626= 1496 Ortaokul öğrencisi, ayrıca İmam Hatip sınıf sayısı belli bile değil. Nereden baksanız 50 kişilik sınıflar.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İnternet sayfasında Muratpaşa için derslik başına düşen öğrenci sayısı 28 olarak açıklamaktadır. Bu olanaktan yararlanmak, Güzeloba ve Çağlayan Mahallelerimizdeki çocuklarımızın da hakkıdır.

Koskoca iki ortaokulu kapatıp, başka bir okulun içine sığdırmak, yani üç okulu birleştirmek hangi planlamanın sonucu?

Yenisini yapmadan, veliler öncesinde bilgilendirilmeden, apar topar bir okul neden kapatılır, çocuklar sürgün gibi neden 3 km öteye, başka bir okulun içine dağıtılır?

Ortaokul velileri, sanki tek bir kaynaktan verilmiş gibi, özel okullar tarafından neden sürekli telefonla aranır?

Zaten ihtiyaç üzerinde İmam Hatip Okulları açılıyor. Ama her okulun içine İmam Hatip Okulu açılması doğru değil. İmam Hatip okulunda okumak isteyenler istediği her yerde kayıt yaptırabilirken. Bizler neden adresimiz dışında bir okula kayıt yaptıramıyoruz.

Yıllardır yaşadık, görüyoruz sakıncalarını. Milli Eğitim ne zaman görecek bu durumu?

Sayın Antalya Valisini Güzeloba ve Çağlayan Mahallelerimizde yaşanan eğitim faciasını çözmeye, velilerimizin sesini duymaya davet ediyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.