Hayatıma Kastım Yok, Kaskım Var/ Hayatı Kafama Takıyorum Projesi

Asayiş 08.07.2019 - 21:18, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2496+ kez okundu.
 

Hayatıma Kastım Yok, Kaskım Var/ Hayatı Kafama Takıyorum Projesi

Antalya Valiliğimiz koordinesinde; İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürümüz Sayın Celal Uzunkaya’nın teşrifleri ve proje ortakları ile 05 Temmuz 2019 Cuma günü Rixos Downtown Otelde Lansmanı gerçekleştirilen “Hayatıma Kastım Yok, Kaskım Var” Projesi kapsamında; lansmanın gerçekleştirildiği günden itibaren uygulama startı verilerek Antalya merkezi, ilçeleri, mahalle ve köylerinde yani ilimizin her noktasında (11.000) jandarma ve emniyet personelinin katılımıyla 09 Temmuz 2019 Salı gününe kadar bilgilendirici ve uyarıcı motosiklet kaskı uygulaması yapılacaktır. Bilgilendirmeler 08 Temmuz 2019 Pazartesi akşamı sona erecek ve bu tarihten itibaren, yani 09 Temmuz 2019 Salı gününden itibaren ise kaskını hala kullanmayan motosiklet kullanıcılarına cezai işlem uygulanacak ayrıca cezai işlem uygulanan motorsiklet sürücülerine kask temin etmeden bağlanan motorsikletleri teslim edilmeyecektir. Artık ilimizde kasksız motosiklet kullanıcısı kalmayıncaya kadar bu denetim etkin şekilde devam edecektir. 08 Temmuz 2019 Pazartesi gününden itibaren proje paydaşı kurumlarca; Sürücü kurslarınca; motosiklet sınıfı sürücü belgesi kursuna yazılmak isteyenler kursa kayıt esnasında standart kask getirecek, uygulamalı eğitimler sonunda sınavlara kendi kasklarıyla katılacaklardır. Nüfus Müdürlüklerinde; motosiklet sınıfı sürücü belgesi almaya gidenler standart kasklarıyla müracaat edeceklerdir. Satış mağazalarında yapılan sıfır motosiklet alımlarında standart kask olmadan teslimat yapılmayacak, aynı zamanda standart dışı kask satılmayacak, Noterlerde devir işlemleri sırasında motosiklet alıcısı, standart kaskını yanında getirerek işlem yaptıracak, İl merkezi ve ilçelerdeki Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından yapılan plaka basım işlerinde, motosiklet plakası alacaklar öncelikle standart kasklarını ibraz ederek plaka basım işlemlerini gerçekleştireceklerdir. Projenin uygulanmasıyla ilimizdeki tüm motosiklet kullanıcıları standart kask kullanmaya başlayacağından; meydana gelen motosiklet kazalarındaki ölüm ve ciddi yaralanmalar azalması ve ortadan kalkması hedeflenmektedir.

Antalya Valiliğimiz koordinesinde; İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürümüz Sayın Celal Uzunkaya’nın teşrifleri ve proje ortakları ile 05 Temmuz 2019 Cuma günü Rixos Downtown Otelde Lansmanı gerçekleştirilen “Hayatıma Kastım Yok, Kaskım Var” Projesi kapsamında; lansmanın gerçekleştirildiği günden itibaren uygulama startı verilerek Antalya merkezi, ilçeleri, mahalle ve köylerinde yani ilimizin her noktasında (11.000) jandarma ve emniyet personelinin katılımıyla 09 Temmuz 2019 Salı gününe kadar bilgilendirici ve uyarıcı motosiklet kaskı uygulaması yapılacaktır.

Bilgilendirmeler 08 Temmuz 2019 Pazartesi akşamı sona erecek ve bu tarihten itibaren, yani 09 Temmuz 2019 Salı gününden itibaren ise kaskını hala kullanmayan motosiklet kullanıcılarına cezai işlem uygulanacak ayrıca cezai işlem uygulanan motorsiklet sürücülerine kask temin etmeden bağlanan motorsikletleri teslim edilmeyecektir. Artık ilimizde kasksız motosiklet kullanıcısı kalmayıncaya kadar bu denetim etkin şekilde devam edecektir.

08 Temmuz 2019 Pazartesi gününden itibaren proje paydaşı kurumlarca;

Sürücü kurslarınca; motosiklet sınıfı sürücü belgesi kursuna yazılmak isteyenler kursa kayıt esnasında standart kask getirecek, uygulamalı eğitimler sonunda sınavlara kendi kasklarıyla katılacaklardır.

Nüfus Müdürlüklerinde; motosiklet sınıfı sürücü belgesi almaya gidenler standart kasklarıyla müracaat edeceklerdir.

Satış mağazalarında yapılan sıfır motosiklet alımlarında standart kask olmadan teslimat yapılmayacak, aynı zamanda standart dışı kask satılmayacak,

Noterlerde devir işlemleri sırasında motosiklet alıcısı, standart kaskını yanında getirerek işlem yaptıracak,

İl merkezi ve ilçelerdeki Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından yapılan plaka basım işlerinde, motosiklet plakası alacaklar öncelikle standart kasklarını ibraz ederek plaka basım işlemlerini gerçekleştireceklerdir.

Projenin uygulanmasıyla ilimizdeki tüm motosiklet kullanıcıları standart kask kullanmaya başlayacağından; meydana gelen motosiklet kazalarındaki ölüm ve ciddi yaralanmalar azalması ve ortadan kalkması hedeflenmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.