Hıdır Turan’dan Adaylara Sert Yanıt

Asayiş 15.02.2019 - 21:57, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2084+ kez okundu.
 

Hıdır Turan’dan Adaylara Sert Yanıt

Anadolu Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Hıdır Turan 31 Mart’da yapılacak yerel seçimlerde derneğin ve ismini kullanarak bana destek veriyor diye lanse eden adaylara kimseye destek vermiyoruz diyerek sertçe uyardı.
Anadolu Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Hıdır Turan mesajında “Anadolu Dernekleri Federasyonu olarak yapılacak yerel seçimler ile ilgili camiamızın doğrudan bir aday ismi lanse etmektense nasıl bir belediye başkanı seçmeleri gerektiğini temsil noktasına bakılarak karar verilecektir. Seçilecek belediye başkanları herkesin belediye başkanı olmalıdır. Camiamız kâmil insanlardır, kime oy vereceklerini bilirler. Federasyon olarak camiamızın kime oy verip kime oy vermeyeceğiyle ilgili peşin bir görüş belirtmeyi doğru bulmuyoruz. Hatta camiamıza kime oy verecekleriyle ilgili bir telkinde bulunmayı da doğru bulmuyoruz. Belki de sivil toplum örgütleri olarak bizler nasıl bir belediye başkanı istediğimizin kriter ve ölçülerini koymalıyız.  Bize göre Antalya’ya ve halkına sadakatle bağlı, herkese eşit hizmet noktasında olan bir belediye başkanlarını seçmeliyiz. Seçilecek başkanlar herkesin başkanı olmalı. Herkesi kucaklamalı. Hiçbir ayrıma girmeden herkesle bütün olmalı. Aynı zamanda toplum sorunlarıyla ilgilenen, sorunlara yakınlığını ifade eden ve seçim propagandası döneminde bizim camiamız ile ilgili görüşlerini ifade eden veya bunları açıklayacak başkana kalbi yakınlığımızın olacağını, oylarımızın o şekilde şekilleneceğini de belirtmek isteriz.  Temsil ettiğimiz insanlar kâmil insanlardır. Kime oy vereceklerini bilirler. Bu nedenden dolayı da halka duyduğumuz saygı ve sevgi sebebiyle belediye başkanlığı seçiminin Antalya’mıza barışı, huzuru, kardeşliği ve insanlar arasında eşitliği, onlara eşit muamele yapabilecek olan birisinin getirilmesini dileriz. 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde federasyonumuzun temsil edildiğini düşünmediğimizden dolayı hiçbir siyasi partiye desteğimizin olmadığını kamuoyu ile sizin aracılığınızla paylaşmaktayız. Siyasi çalışmalarda bulunan siyasi parti sözcüleri federasyonumuzun desteğini aldıklarını söylemeleri tamamen asılsızdır” dedi  
Anadolu Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Hıdır Turan 31 Mart’da yapılacak yerel seçimlerde derneğin ve ismini kullanarak bana destek veriyor diye lanse eden adaylara kimseye destek vermiyoruz diyerek sertçe uyardı.

Anadolu Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Hıdır Turan mesajında “Anadolu Dernekleri Federasyonu olarak yapılacak yerel seçimler ile ilgili camiamızın doğrudan bir aday ismi lanse etmektense nasıl bir belediye başkanı seçmeleri gerektiğini temsil noktasına bakılarak karar verilecektir. Seçilecek belediye başkanları herkesin belediye başkanı olmalıdır. Camiamız kâmil insanlardır, kime oy vereceklerini bilirler.

Federasyon olarak camiamızın kime oy verip kime oy vermeyeceğiyle ilgili peşin bir görüş belirtmeyi doğru bulmuyoruz. Hatta camiamıza kime oy verecekleriyle ilgili bir telkinde bulunmayı da doğru bulmuyoruz. Belki de sivil toplum örgütleri olarak bizler nasıl bir belediye başkanı istediğimizin kriter ve ölçülerini koymalıyız.  Bize göre Antalya’ya ve halkına sadakatle bağlı, herkese eşit hizmet noktasında olan bir belediye başkanlarını seçmeliyiz. Seçilecek başkanlar herkesin başkanı olmalı. Herkesi kucaklamalı. Hiçbir ayrıma girmeden herkesle bütün olmalı.

Aynı zamanda toplum sorunlarıyla ilgilenen, sorunlara yakınlığını ifade eden ve seçim propagandası döneminde bizim camiamız ile ilgili görüşlerini ifade eden veya bunları açıklayacak başkana kalbi yakınlığımızın olacağını, oylarımızın o şekilde şekilleneceğini de belirtmek isteriz.  Temsil ettiğimiz insanlar kâmil insanlardır. Kime oy vereceklerini bilirler. Bu nedenden dolayı da halka duyduğumuz saygı ve sevgi sebebiyle belediye başkanlığı seçiminin Antalya’mıza barışı, huzuru, kardeşliği ve insanlar arasında eşitliği, onlara eşit muamele yapabilecek olan birisinin getirilmesini dileriz.

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde federasyonumuzun temsil edildiğini düşünmediğimizden dolayı hiçbir siyasi partiye desteğimizin olmadığını kamuoyu ile sizin aracılığınızla paylaşmaktayız. Siyasi çalışmalarda bulunan siyasi parti sözcüleri federasyonumuzun desteğini aldıklarını söylemeleri tamamen asılsızdır” dedi

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.