İbradı Kekik İle Kalkınacak

Ekonomi 21.05.2020 - 22:24, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2697+ kez okundu.
 

İbradı Kekik İle Kalkınacak

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “Antalya ili olarak var olan tarımsal potansiyelimizi ve bitkisel üretim çeşitliliğimizi artırmak için 19 ilçemizde demonstrasyon ve deneme çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda İbradı ilçesinde İl Müdür V. Gökhan Karaca’nın da çok önem verdiği “Itri ve Tıbbi Bitkiler ile Boya Bitkileri Üretiminin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında 2020 yılında kurulması planlanan “Kekik Yetiştiriciliği” demonstrasyon çalışması için fide dağıtımı ve örnek fide dikimi yaptık. Üreticilere kekik yetiştiriciliği konusunda teknik bilgi verilerek liflet dağıttık. Yine ilçede kavun yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması amacıyla kavun tohumu dağıtılarak örnek tohum ekim çalışması yapılmış ve üreticilere kavun yetiştiriciliği konusunda teknik bilgi verdik. İlçe Kaymakamı Mevlana KÜRKCÜ, İlçe Müdürü Faruk ÖZKAN, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü teknik personelleri, İlçe Müdürlüğü teknik personelleri,  ilçede faaliyet göstermekte olan Sınırlı Sorumlu Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Rıfat KAHYA ve kooperatif üyesi üreticilerin katılımı ile yapılan çalışmada bölgede kekik ve kavun üretiminin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması hedeflenmektedir.” Denildi.

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “Antalya ili olarak var olan tarımsal potansiyelimizi ve bitkisel üretim çeşitliliğimizi artırmak için 19 ilçemizde demonstrasyon ve deneme çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda İbradı ilçesinde İl Müdür V. Gökhan Karaca’nın da çok önem verdiği “Itri ve Tıbbi Bitkiler ile Boya Bitkileri Üretiminin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında 2020 yılında kurulması planlanan “Kekik Yetiştiriciliği” demonstrasyon çalışması için fide dağıtımı ve örnek fide dikimi yaptık. Üreticilere kekik yetiştiriciliği konusunda teknik bilgi verilerek liflet dağıttık.

Yine ilçede kavun yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması amacıyla kavun tohumu dağıtılarak örnek tohum ekim çalışması yapılmış ve üreticilere kavun yetiştiriciliği konusunda teknik bilgi verdik.

İlçe Kaymakamı Mevlana KÜRKCÜ, İlçe Müdürü Faruk ÖZKAN, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü teknik personelleri, İlçe Müdürlüğü teknik personelleri,  ilçede faaliyet göstermekte olan Sınırlı Sorumlu Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Rıfat KAHYA ve kooperatif üyesi üreticilerin katılımı ile yapılan çalışmada bölgede kekik ve kavun üretiminin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması hedeflenmektedir.” Denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.