İkinci El Eşya Satan İnternet Sitesi Üzerinden Dolandırıcılık Yapan Şüpheli Tutuklandı

Asayiş 09.09.2020 - 19:53, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2997+ kez okundu.
 

İkinci El Eşya Satan İnternet Sitesi Üzerinden Dolandırıcılık Yapan Şüpheli Tutuklandı

İkinci el eşya satılan bir internet sitesine satılık ilanı verilen elektronik eşyaları ve değişik iş yerlerinde satılık bulunan elektronik eşyaları satın alıp, ürün bedelini havale/eft yapacağını beyan edip, (5) şahsın sahte dekontlar gönderilerek toplam (20.000) TL değerinde, (2 adet farklı markalarda laptop bilgisayar, kulaklık, 2 farklı markada cep telefonu) satın alınan ürünlerin teslim alındıktan sonra ödemelerinin yapılmayarak dolandırılmalarıyla ilgili; Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğince yapılan çalışmalarda; Olay yerleri ve çevrelerinde bulunan kamera görüntüleri incelenerek yapılan geniş çaplı araştırmalarda olayı gerçekleştiren şüphelinin (N.E.) isimli şahıs olduğu anlaşılmış, şüpheli  04 Eylül günü saat 16.00 sıralarında görevlilerimizce yakalanmıştır. Şüpheli hakkında yapılan incelemede; “Nitelikli Dolandırıcılık, Banka ve Kredi Kartlarının Kötüye Kullanılması, Güveni Kötüye Kullanma, Özel Belgede Sahtecilik, Hırsızlık, Tehdit ve Hakaret” suçlarından çok sayıda suç kaydının bulunduğu, şahsın (9) ayrı dosyadan toplamda (4 yıl 2 ay) kesilmiş hapis cezası ve (3.080) TL para cezası ile aranma kaydının bulunduğu tespit edilmiştir. Şüpheli şahsın ikametinde yapılan aramada; müştekilere ait laptop bilgisayar, tablet bilgisayar kulaklık, cep telefonu vb. malzemeler ele geçirilmiştir. Şüpheli (N.E.) Cumhuriyet Başsavcılığında hakkında yapılan işlemlerin ardından sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmıştır.

İkinci el eşya satılan bir internet sitesine satılık ilanı verilen elektronik eşyaları ve değişik iş yerlerinde satılık bulunan elektronik eşyaları satın alıp, ürün bedelini havale/eft yapacağını beyan edip, (5) şahsın sahte dekontlar gönderilerek toplam (20.000) TL değerinde, (2 adet farklı markalarda laptop bilgisayar, kulaklık, 2 farklı markada cep telefonu) satın alınan ürünlerin teslim alındıktan sonra ödemelerinin yapılmayarak dolandırılmalarıyla ilgili; Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğince yapılan çalışmalarda;

Olay yerleri ve çevrelerinde bulunan kamera görüntüleri incelenerek yapılan geniş çaplı araştırmalarda olayı gerçekleştiren şüphelinin (N.E.) isimli şahıs olduğu anlaşılmış, şüpheli  04 Eylül günü saat 16.00 sıralarında görevlilerimizce yakalanmıştır.

Şüpheli hakkında yapılan incelemede; “Nitelikli Dolandırıcılık, Banka ve Kredi Kartlarının Kötüye Kullanılması, Güveni Kötüye Kullanma, Özel Belgede Sahtecilik, Hırsızlık, Tehdit ve Hakaret” suçlarından çok sayıda suç kaydının bulunduğu, şahsın (9) ayrı dosyadan toplamda (4 yıl 2 ay) kesilmiş hapis cezası ve (3.080) TL para cezası ile aranma kaydının bulunduğu tespit edilmiştir.

Şüpheli şahsın ikametinde yapılan aramada; müştekilere ait laptop bilgisayar, tablet bilgisayar kulaklık, cep telefonu vb. malzemeler ele geçirilmiştir.

Şüpheli (N.E.) Cumhuriyet Başsavcılığında hakkında yapılan işlemlerin ardından sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmıştır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.