İl Müftüsü Osman Artan Camilerimiz Ramazana Hazır

Asayiş 03.05.2019 - 23:10, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2016+ kez okundu.
 

İl Müftüsü Osman Artan Camilerimiz Ramazana Hazır

İl Müftüsü Osman Artan, Ramazanda imamsız hiçbir caminin olmayacağını, tüm ilçelerle caminin ibadete açık olacağını söyledi
Ramazan ayının başlangıcına sayılı günler kala açıklamada bulunan Antalya İl Müftüsü Osman Artan, bu yıl Ramazan temasının ‘Ramazan ve İnfak’  olarak belirlendiğini aktardı.   Ramazan ayı boyunca Antalya'da alınan tedbirler ve faaliyetlerle ilgili bilgilerde bulundu. Antalya'da tüm ilçelerle birlikte 2 bin 200 caminin ibadete açık olacağını ve Otellerden yer konusunda gerekli tedbirler alınmışsa ve böyle bir talep iletilirse, görevli konusunda yardımcı olacağız. Ramazan ayı boyunca halkın dini ihtiyaç ve sorularına Alo 190 üzerinden karşılık verileceğini de hatırlattı. Şehit aileleri, gazi ve gazi yakınlarının da ziyaret edileceğini dile getiren Cezaevindeki mahkûmlarla birlikte iftar yemeğimiz olacak, camilerde onarım ve bakım çalışmalarının da tamamlandığını hatırlatarak, Ramazan ayı öncesinde bütün camilerin genel temizliğinin yapıldığını belirterek, Camilerdeki ses sistemleri rahatsız edici ve ibadet huşuunu bozucu mahiyette olmayacaktır. Gerekli olmadıkça küçük camilerde imam kendi sesiyle namaz kıldıracak ve ses sistemi kullanılmayacaktır. Hiçbir camimiz imamsız kalmayacak. Sözleşmeli arkadaşlarımız tayin oldular, başlama işlemleri devam ediyor. Vekil ve fahri olarak da kontrolümüz altında bütün camilerimiz doldurulacak camilerdeki vaaz, irşat ve mukabele gibi tüm programların cami kapısına asılarak ilan edileceğini ve hastalık gibi sorunlardan dolayı oruç tutamayan kişinin günlük 23 TL fitre vermesi gerektiğini bildirdi. Antalya'da tüm ilçelerle birlikte 2 bin 220 caminin ibadete açık olacağını ifade ederek, tüm camilerde teravih namazı kılınacağını söyledi. Antalya'da geçen yıl bazı otellerden Arap ülkelerinden gelen turistler bazen talep ediyorlar. Kayserispor maçı dönüşünde Alanyaspor’lu futbolcu Josef Soral’ın ölümünden sonra Alanya Müftülüğü’nün yayınladığı “Gayrimüslimlere rahmet okumak ve istiğfar etmek, onların yaşarken inkâr ettikleri Yüce Allah’tan onlar adına af dilemek anlamına gelir. Böyle bir şeyin olması bizi çok üzdü. Arkasından o fetva siteden kaldırıldı ve bir başsağlığı ve taziye mesajı koyduk. Biz insanların inançları nedir, gönlünde ne vardır bilemeyiz. Bunu sadece Allah bilir. 2 tane yetim bırakmış. Onun arkasından böyle bir tartışmaya girilmesi de bizi üzdü. Böyle bir şey keşke olmasaydı. Ramazan öncesinde böyle bir şey olması uygun değil. Bu konuda toplumu germemek lazım. Alanyaspor’lu Josef kardeşimizin ailesine, kulüp başkanı, yöneticisi olsun futbolculara başsağlığı diliyoruz” dedi
İl Müftüsü Osman Artan, Ramazanda imamsız hiçbir caminin olmayacağını, tüm ilçelerle caminin ibadete açık olacağını söyledi

Ramazan ayının başlangıcına sayılı günler kala açıklamada bulunan Antalya İl Müftüsü Osman Artan, bu yıl Ramazan temasının ‘Ramazan ve İnfak’  olarak belirlendiğini aktardı.  

Ramazan ayı boyunca Antalya'da alınan tedbirler ve faaliyetlerle ilgili bilgilerde bulundu. Antalya'da tüm ilçelerle birlikte 2 bin 200 caminin ibadete açık olacağını ve Otellerden yer konusunda gerekli tedbirler alınmışsa ve böyle bir talep iletilirse, görevli konusunda yardımcı olacağız.

Ramazan ayı boyunca halkın dini ihtiyaç ve sorularına Alo 190 üzerinden karşılık verileceğini de hatırlattı. Şehit aileleri, gazi ve gazi yakınlarının da ziyaret edileceğini dile getiren Cezaevindeki mahkûmlarla birlikte iftar yemeğimiz olacak, camilerde onarım ve bakım çalışmalarının da tamamlandığını hatırlatarak, Ramazan ayı öncesinde bütün camilerin genel temizliğinin yapıldığını belirterek, Camilerdeki ses sistemleri rahatsız edici ve ibadet huşuunu bozucu mahiyette olmayacaktır.

Gerekli olmadıkça küçük camilerde imam kendi sesiyle namaz kıldıracak ve ses sistemi kullanılmayacaktır. Hiçbir camimiz imamsız kalmayacak. Sözleşmeli arkadaşlarımız tayin oldular, başlama işlemleri devam ediyor.

Vekil ve fahri olarak da kontrolümüz altında bütün camilerimiz doldurulacak camilerdeki vaaz, irşat ve mukabele gibi tüm programların cami kapısına asılarak ilan edileceğini ve hastalık gibi sorunlardan dolayı oruç tutamayan kişinin günlük 23 TL fitre vermesi gerektiğini bildirdi.

Antalya'da tüm ilçelerle birlikte 2 bin 220 caminin ibadete açık olacağını ifade ederek, tüm camilerde teravih namazı kılınacağını söyledi. Antalya'da geçen yıl bazı otellerden Arap ülkelerinden gelen turistler bazen talep ediyorlar.

Kayserispor maçı dönüşünde Alanyaspor’lu futbolcu Josef Soral’ın ölümünden sonra Alanya Müftülüğü’nün yayınladığı “Gayrimüslimlere rahmet okumak ve istiğfar etmek, onların yaşarken inkâr ettikleri Yüce Allah’tan onlar adına af dilemek anlamına gelir. Böyle bir şeyin olması bizi çok üzdü. Arkasından o fetva siteden kaldırıldı ve bir başsağlığı ve taziye mesajı koyduk.

Biz insanların inançları nedir, gönlünde ne vardır bilemeyiz. Bunu sadece Allah bilir. 2 tane yetim bırakmış. Onun arkasından böyle bir tartışmaya girilmesi de bizi üzdü. Böyle bir şey keşke olmasaydı.

Ramazan öncesinde böyle bir şey olması uygun değil. Bu konuda toplumu germemek lazım. Alanyaspor’lu Josef kardeşimizin ailesine, kulüp başkanı, yöneticisi olsun futbolculara başsağlığı diliyoruz” dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.