İyi Parti Manavgat İlçe Başkanı Hüseyin Ergen’den Ulualan Açıklaması

Politika 15.04.2022 - 10:06, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2176+ kez okundu.
 

İyi Parti Manavgat İlçe Başkanı Hüseyin Ergen’den Ulualan Açıklaması

Ulualan Bölgesine Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca 2 kilometrelik sahili önünde yer alan 3 bin dönümlük golf alanı yapımı için planlamanın Antalya 3. İdare Mahkemesi’nce “kamu yararına aykırı” bulmasını büyük bir sevinç içerisinde karşıladık.
Ulualan Bölgesine Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca 2 kilometrelik sahili önünde yer alan 3 bin dönümlük golf alanı yapımı için planlamanın Antalya 3. İdare Mahkemesi’nce “kamu yararına aykırı” bulmasını büyük bir sevinç içerisinde karşıladık. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, Manavgat’ın 3 bin dönümlük Ulualan Bölgesinde otel ve golf sahası yapma planı, Antalya 3. İdare Mahkemesi'nce iptal edildi. Millet İttifakı Manavgat Belediye Başkanımız Şükrü Sözen’in öncülüğünü yaptığı Ulualan'ı Koruma Platformu'na, sivil toplum örgütlerine ve Manavgatlı hemşehrilerimize teşekkür etmek istiyorum. Bu bir halk davası idi. Bu yaşadıkları şehre sahip çıkan insanların davası idi. Bu ‘ben yaptım oldu’ zihniyetine Manavgat halkının adeta bir tokatıdır. Antalya 3. İdare Mahkemesi’nin kararı da gösteriyor ki, hiçbir proje halka rağmen yapılamaz, yapılmamalıdır. Manavgat Ulualan’da hayata geçirilmek istenen plan, kanunda belirtilen  'Kıyılar herkesin eşit ve serbest olarak yararlanmasına açıktır. Kıyı ve sahil şeritlerinden yararlanmada öncelikle kamu yararı gözetilir' ilkesine aykırı olduğu için Manavgatlıların iradesiyle iptal edilmesi, bize erken bayram yaşattı. Ulualan ve bölgemizde halkımızın kabul etmeyeceği projelerin takipçisi olmaya devam edeceğiz.
Ulualan Bölgesine Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca 2 kilometrelik sahili önünde yer alan 3 bin dönümlük golf alanı yapımı için planlamanın Antalya 3. İdare Mahkemesi’nce “kamu yararına aykırı” bulmasını büyük bir sevinç içerisinde karşıladık.

Ulualan Bölgesine Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca 2 kilometrelik sahili önünde yer alan 3 bin dönümlük golf alanı yapımı için planlamanın Antalya 3. İdare Mahkemesi’nce “kamu yararına aykırı” bulmasını büyük bir sevinç içerisinde karşıladık. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, Manavgat’ın 3 bin dönümlük Ulualan Bölgesinde otel ve golf sahası yapma planı, Antalya 3. İdare Mahkemesi'nce iptal edildi.

Millet İttifakı Manavgat Belediye Başkanımız Şükrü Sözen’in öncülüğünü yaptığı Ulualan'ı Koruma Platformu'na, sivil toplum örgütlerine ve Manavgatlı hemşehrilerimize teşekkür etmek istiyorum. Bu bir halk davası idi. Bu yaşadıkları şehre sahip çıkan insanların davası idi. Bu ‘ben yaptım oldu’ zihniyetine Manavgat halkının adeta bir tokatıdır. Antalya 3. İdare Mahkemesi’nin kararı da gösteriyor ki, hiçbir proje halka rağmen yapılamaz, yapılmamalıdır. Manavgat Ulualan’da hayata geçirilmek istenen plan, kanunda belirtilen  'Kıyılar herkesin eşit ve serbest olarak yararlanmasına açıktır. Kıyı ve sahil şeritlerinden yararlanmada öncelikle kamu yararı gözetilir' ilkesine aykırı olduğu için Manavgatlıların iradesiyle iptal edilmesi, bize erken bayram yaşattı. Ulualan ve bölgemizde halkımızın kabul etmeyeceği projelerin takipçisi olmaya devam edeceğiz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.