İyi Partili Bahşi'den Hazine ve Maliye Bakanı'na Soru Önergesi

Politika 10.07.2020 - 21:41, Güncelleme: 22.11.2022 - 03:43 1723+ kez okundu.
 

İyi Partili Bahşi'den Hazine ve Maliye Bakanı'na Soru Önergesi

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun BAHŞİ, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.
İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi. Milletvekili Bahşi önergesinde; “Koronavirüs salgınından dolayı yavaşlayan ve durma noktasına gelen ekonomiyi ve turizm sektörünü canlandırmak için kamu bankaları 'tatil destek kredi paketlerini açıklamış ancak açıklanan bu destek paketleri seyahat acentelerini hayal kırıklığına uğratmıştır. Kamu bankaları sayıları yaklaşık 12.500 olan seyahat acentesinden sadece dört tanesi (ETS TUR, JOLLY TUR, SETUR VE TATİLBUDUR) ile tatil destek kredisi uygulaması başlatmıştır.” Dedi. Antalya Milletvekili Feridun Bahşi Hazine ve Maliye Bakanına şu soruları yöneltti; 1-Dört tane seyahat acentesinin haricinde hiçbir acentenin dahil edilmediği bu uygulamanın haksız rekabete yol açacağını düşünüyor musunuz? 2-Bu uygulamayı revize edip tüm seyahat acentelerinin katılımını sağlamak için bir çalışmanız var mıdır? 3-Tatil kredisinde kredi tutarının 80'nin konaklama, 20 sini ise tatil harcaması olarak belirlenmiştir. Buna tur, transfer ve uçak bileti kalemlerini de ekleyerek değişiklik yapmayı düşünüyor musunuz?
İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun BAHŞİ, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

Milletvekili Bahşi önergesinde; “Koronavirüs salgınından dolayı yavaşlayan ve durma noktasına gelen ekonomiyi ve turizm sektörünü canlandırmak için kamu bankaları 'tatil destek kredi paketlerini açıklamış ancak açıklanan bu destek paketleri seyahat acentelerini hayal kırıklığına uğratmıştır.

Kamu bankaları sayıları yaklaşık 12.500 olan seyahat acentesinden sadece dört tanesi (ETS TUR, JOLLY TUR, SETUR VE TATİLBUDUR) ile tatil destek kredisi uygulaması başlatmıştır.” Dedi.

Antalya Milletvekili Feridun Bahşi Hazine ve Maliye Bakanına şu soruları yöneltti;

1-Dört tane seyahat acentesinin haricinde hiçbir acentenin dahil edilmediği bu uygulamanın haksız rekabete yol açacağını düşünüyor musunuz?

2-Bu uygulamayı revize edip tüm seyahat acentelerinin katılımını sağlamak için bir çalışmanız var mıdır?

3-Tatil kredisinde kredi tutarının 80'nin konaklama, 20 sini ise tatil harcaması olarak belirlenmiştir. Buna tur, transfer ve uçak bileti kalemlerini de ekleyerek değişiklik yapmayı düşünüyor musunuz?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.