Kaçak Akaryakıt, Tütün ve Sahte İçkileri Piyasaya Sürmeye Çalışan Dört Şüpheli Yakalandı

Asayiş 04.06.2020 - 21:50, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2069+ kez okundu.
 

Kaçak Akaryakıt, Tütün ve Sahte İçkileri Piyasaya Sürmeye Çalışan Dört Şüpheli Yakalandı

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerimizce 01-02 Haziran 2020 tarihlerinde Serik, Döşemealtı ve Muratpaşa ilçelerinde kaçakçılık suçlarına yönelik yapılan çalışmalarda; Olay 1) Serik ilçesinde ikamet eden şüphelilerin kurdukları internet sitesi üzerinden sosyal medya aracılığıyla ulaştığı kitlelere kaçak yollarla temin ettikleri nargile tütünlerini yüksek fiyattan pazarladıkları anlaşılması üzerine, araştırmanın devamında şüphelilerin kaçak nargile tütünlerini depoladıkları adresleri tespit edilmiştir. Serik Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordine kurularak yapılan aramada; 648 kutu kaçak nargile tütünü ele geçirilmiştir. Olay 2) Akaryakıt Kaçakçılarının merkeze uzak noktalardaki sanayi sitelerinde büyük depolara yüksek miktarda kira ücreti ödeyerek mülk sahiplerinin gözünde itibar kazanmaya çalıştıkları ve temin ettikleri yüklü miktarda kaçak akaryakıtı bu depolarda sakladıkları bilgisi elde edilmesi üzerine, Döşemealtı Kırkgöz Sanayi sitesindeki bir depoda yapılan aramada; 16.850 Litre (16,8 ton) kaçak akaryakıt ele geçirilmiştir. Olay 3) Covid-19 salgınını fırsata çevirmek isteyen sahte alkol kaçakçılarının ünlü bir markaya ait temizlik amaçlı kullanılan dezenfektan malzemesinin satışı için yetki aldıktan sonra dezenfektan şişelerinin içlerine sahte alkol koyarak piyasaya sürdükleri bilgisi elde edilmesi üzerine, yapılan araştırma sonucunda şüphelilere ait araçlar ve depolar tespit edilerek yapılan aramada; 4.140 şişe sahte alkol ele geçirilmiştir. 01-02 Haziran 2020 tarihleri arasında yapılan çalışmalarda yakalanan (4) şahıs hakkında Cumhuriyet Savcılıklarının talimatı doğrultusunda “5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’na Muhalefet Etmek” suçundan adli işlem yapılmıştır. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerimizce ilimizde kaçak akaryakıt, kaçak nargile tütünü ve sahte içkileri piyasaya sürmeye çalışarak insan sağlığını tehlikeye atan ve Devletimizi vergi yönünden kayba uğratan, bu şekilde haksız kazanç sağlayan kişilere yönelik çalışmalarımız kararlılıkla devam edecektir.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerimizce 01-02 Haziran 2020 tarihlerinde Serik, Döşemealtı ve Muratpaşa ilçelerinde kaçakçılık suçlarına yönelik yapılan çalışmalarda;

Olay 1) Serik ilçesinde ikamet eden şüphelilerin kurdukları internet sitesi üzerinden sosyal medya aracılığıyla ulaştığı kitlelere kaçak yollarla temin ettikleri nargile tütünlerini yüksek fiyattan pazarladıkları anlaşılması üzerine, araştırmanın devamında şüphelilerin kaçak nargile tütünlerini depoladıkları adresleri tespit edilmiştir.

Serik Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordine kurularak yapılan aramada; 648 kutu kaçak nargile tütünü ele geçirilmiştir.

Olay 2) Akaryakıt Kaçakçılarının merkeze uzak noktalardaki sanayi sitelerinde büyük depolara yüksek miktarda kira ücreti ödeyerek mülk sahiplerinin gözünde itibar kazanmaya çalıştıkları ve temin ettikleri yüklü miktarda kaçak akaryakıtı bu depolarda sakladıkları bilgisi elde edilmesi üzerine, Döşemealtı Kırkgöz Sanayi sitesindeki bir depoda yapılan aramada; 16.850 Litre (16,8 ton) kaçak akaryakıt ele geçirilmiştir.

Olay 3) Covid-19 salgınını fırsata çevirmek isteyen sahte alkol kaçakçılarının ünlü bir markaya ait temizlik amaçlı kullanılan dezenfektan malzemesinin satışı için yetki aldıktan sonra dezenfektan şişelerinin içlerine sahte alkol koyarak piyasaya sürdükleri bilgisi elde edilmesi üzerine, yapılan araştırma sonucunda şüphelilere ait araçlar ve depolar tespit edilerek yapılan aramada; 4.140 şişe sahte alkol ele geçirilmiştir.

01-02 Haziran 2020 tarihleri arasında yapılan çalışmalarda yakalanan (4) şahıs hakkında Cumhuriyet Savcılıklarının talimatı doğrultusunda “5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’na Muhalefet Etmek” suçundan adli işlem yapılmıştır.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerimizce ilimizde kaçak akaryakıt, kaçak nargile tütünü ve sahte içkileri piyasaya sürmeye çalışarak insan sağlığını tehlikeye atan ve Devletimizi vergi yönünden kayba uğratan, bu şekilde haksız kazanç sağlayan kişilere yönelik çalışmalarımız kararlılıkla devam edecektir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.