Kadın Hekimlerimden Büyük Başarı, KAHEV

Asayiş 19.07.2019 - 00:50, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 1814+ kez okundu.
 

Kadın Hekimlerimden Büyük Başarı, KAHEV

Türkiye’nin dört bir yanında görev yapan kadın tıp ve diş hekimlerinin eğitime destek amacıyla kurdukları Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı, Antalya'da yaşayan ve çalışan yüzden fazla kadın hekimle birlikte ölümüzdeki sezonda eğitimde yapacakları projeleri istişare edip karara bağladıkları toplantısını Şehir Kulüp’te gerçekleştirdi. 2017 yılında sosyal medya platformunda bir araya gelerek maddi imkânsızlıklar nedeniyle eğitimlerine devam etmekte zorlanan her yaş grubundan öğrenciye eğitim desteği vermeye başlayan, ardından eğitimin farklı alanlarındaki projelere de destekler sağlayan bir oluşum haline gelen Kadın Hekimler Eğitime Destek Grubu, 2018 itibariyle resmen tescil olarak Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı (KAHEV) adıyla faaliyete geçti. Sosyal medyada kadın hekimlerin bir araya gelmesiyle başlayan ve kolektif bir iyilik hareketi haline dönüşüp çığ gibi büyüyerek bir sosyal medya grubundan resmi bir vakıf haline gelen KAHEV, resmi tescili ile birlikte bağışlarıyla destek olmak isteyen herkese internet siteleri www.kahev.org aracılığıyla ulaşma imkânına kavuştu. KAHEV, yaklaşık 22.000 kadın hekim katılımcıyla bugüne kadar yüzlerce öğrenciye burs imkânı sağlamanın yanı sıra Türkiye’nin birçok ilindeki okullara kütüphane ve okuma salonu oluşturulması, okullara kitap ve kırtasiye yardımı, robotik laboratuvarı kurulumla, maddi koşullan uygun olmayan lisanslı sporcuların ve sanat alanında eğitim gören öğrencilerin desteklenmesi, anaokulu tadilatı gibi birçok projeye imza attı. Şiddete Karşı Eğitim Eğitimli ve bilinçli kadınlar olarak bu yola gönül verdiklerini ifade eden KAHEV Yönetimi, okumak için yeterli maddi imkâna sahip olamayan çocuklara kendi çocukları gibi sahip çıkmak için yola çıktıklarını ifade ediyor. “Şiddete Karşı Eğitim” düşüncesini benimseyen KAHEV, yapılan kütüphanelere de şiddete uğrayan meslektaşlarının isimlerini veriyor. Sosyal medyadan kadın hekimlerle yola çıkan ve vakıf olduktan sonra daha geniş kitlelere ulaşan KAHEV, üyeleri ve gönüllüleriyle birlikte daha da büyümeyi ve geliştirecekleri yepyeni projelerle daha çok gencin elinden tutmayı hedefliyor. Antalya Şehir Kulübünde bir araya gelen KAHEV üyeleri konuşmaların ardından şarkı ve türküler eşliğinde gece geç saatlere kadar eğlendiler.

Türkiye’nin dört bir yanında görev yapan kadın tıp ve diş hekimlerinin eğitime destek amacıyla kurdukları Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı, Antalya'da yaşayan ve çalışan yüzden fazla kadın hekimle birlikte ölümüzdeki sezonda eğitimde yapacakları projeleri istişare edip karara bağladıkları toplantısını Şehir Kulüp’te gerçekleştirdi.

2017 yılında sosyal medya platformunda bir araya gelerek maddi imkânsızlıklar nedeniyle eğitimlerine devam etmekte zorlanan her yaş grubundan öğrenciye eğitim desteği vermeye başlayan, ardından eğitimin farklı alanlarındaki projelere de destekler sağlayan bir oluşum haline gelen Kadın Hekimler Eğitime Destek Grubu, 2018 itibariyle resmen tescil olarak Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı (KAHEV) adıyla faaliyete geçti.

Sosyal medyada kadın hekimlerin bir araya gelmesiyle başlayan ve kolektif bir iyilik hareketi haline dönüşüp çığ gibi büyüyerek bir sosyal medya grubundan resmi bir vakıf haline gelen KAHEV, resmi tescili ile birlikte bağışlarıyla destek olmak isteyen herkese internet siteleri www.kahev.org aracılığıyla ulaşma imkânına kavuştu.

KAHEV, yaklaşık 22.000 kadın hekim katılımcıyla bugüne kadar yüzlerce öğrenciye burs imkânı sağlamanın yanı sıra Türkiye’nin birçok ilindeki okullara kütüphane ve okuma salonu oluşturulması, okullara kitap ve kırtasiye yardımı, robotik laboratuvarı kurulumla, maddi koşullan uygun olmayan lisanslı sporcuların ve sanat alanında eğitim gören öğrencilerin desteklenmesi, anaokulu tadilatı gibi birçok projeye imza attı.

Şiddete Karşı Eğitim

Eğitimli ve bilinçli kadınlar olarak bu yola gönül verdiklerini ifade eden KAHEV Yönetimi, okumak için yeterli maddi imkâna sahip olamayan çocuklara kendi çocukları gibi sahip çıkmak için yola çıktıklarını ifade ediyor. “Şiddete Karşı Eğitim” düşüncesini benimseyen KAHEV, yapılan kütüphanelere de şiddete uğrayan meslektaşlarının isimlerini veriyor.

Sosyal medyadan kadın hekimlerle yola çıkan ve vakıf olduktan sonra daha geniş kitlelere ulaşan KAHEV, üyeleri ve gönüllüleriyle birlikte daha da büyümeyi ve geliştirecekleri yepyeni projelerle daha çok gencin elinden tutmayı hedefliyor.

Antalya Şehir Kulübünde bir araya gelen KAHEV üyeleri konuşmaların ardından şarkı ve türküler eşliğinde gece geç saatlere kadar eğlendiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.