Kadın Konulu Deneme Yarışma Ödül Töreni Yapıldı

13.06.2019 - 21:20, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 1813+ kez okundu.
 

Kadın Konulu Deneme Yarışma Ödül Töreni Yapıldı

Eğitim Sen Antalya Şubesi’nin Antalya’daki lise öğrencileri arasında geleneksel olarak düzenlediği “Kadın” konulu deneme yarışması ödül töreni, kalabalık bir öğrenci-veli ve eğitim emekçisi katılımıyla gerçekleşti.
Sunumu, Yürütme Kurulu Üyesi Çiğdem Altıntaş Peker ’in yaptığı törende, her yıl farklı başlıklar altında düzenlenen yarışmanın toplumsal cinsiyet farkındalığının artması, toplumsal cinsiyet eşitlikçi tutumların gelişmesi, kadın emeği sömürüsüne ve kadınları hedef alan söylemlere, uygulamalara karşı dikkat çekmek amacıyla bu başlık altında yarışmanın  düzenlendiği belirtildi. Yarışmaya 37 öğrencinin katıldığı söylendi. Kadının yok sayıldığı böylesi bir eğitim sisteminde, kadın cinayetlerinin ve kadına yönelik şiddetin hızla arttığı ortamda 37 öğrencinin kadını ve kadın sorununu kaleme almaları, cinsiyetçi eğitime ve erkek egemen kültüre bir yanıt olduğu, her anlamda umutsuzluğa yer olmadığının kanıtının bu yarışma olduğu vurgulandı. Şube Başkanı Kadir ÖZTÜRK, yalnız bırakılmadıkları için teşekkür etti. Konuşmasında hem eğitimin hem eğitim emekçilerinin hem ülkenin sorunları için mücadele ederken, bir yandan da eğitimin en önemli bileşeni olan öğrencilerin de gelişimi, sanatla, edebiyatla bütünleşmeleri için de sorumluluk aldıklarını vurguladı. Mücadelelerin yaşamın her alanında sürdüğü, süreceğini, eğitim emekçileri gibi mücadelelerinin bir ucunda da öğrenciler durduğu ve onlar da bu yarışmalara katıldıkları, üreterek mücadelelerine destek olduklarını söyledi. Şube Başkanı Kadir ÖZTÜRK tarafından tüm öğrencilere ve seçici kurula teşekkür edildi. Seçici kurulda barış akademisyenleri Antalya Tabip Odası Başkanı Profesör Nursel Şahin, Yardımcı Doçent Hafize Öztürk Türkmen; kadın mücadelesi içinde yer alan Profesör Gülser Öztunalı Kayır ve Nilgün Eroğlu Üstün, yazar Arzu Alkan ve edebiyat öğretmenleri Ayten Bayar ve Fatma Çayır yer aldı, Seçici kurul adına konuşan Nilgün Eroğlu Üstün, ana akım medyanın bakış açısının, dilinin ve toplumun kadına bakışının öğrencileri etkilediğini belirtti. Ama katılımın ve bu konu üzerinde öğrencilerin düşünmelerinin önemli olduğunu vurguladı. Yarışmaya katılanlarla toplumsal cinsiyet atölyesi oluşturulabileceğini ve bunun önemli olduğunu dile getirdi. Etkinlik, ödüllerin verilmesi ile devam etti.  “Kadın Olmak” adlı denemesiyle Alanya Oba Nazmi Yılmaz Anadolu Lisesi öğrencilerinden Ayşin ÖZDOĞAN’ın üçüncü; “Karanlığa Filiz Olmak” adlı denemesiyle Metin Nuran Çakallıklı Anadolu Lisesi öğrencilerinden Berfin UĞURLU’nun ikinci; “Toplum Boyunduruğundaki Cefa: Kadın” adlı denemesiyle Antalya Anadolu Lisesi öğrencilerinden Melike KIRATLI’nın birinci olduğu yarışmada yedi öğrenci mansiyon aldı. Ödüllerin verilmesinin ardından toplu fotoğraf çekimiyle etkinlik sona erdi..
Eğitim Sen Antalya Şubesi’nin Antalya’daki lise öğrencileri arasında geleneksel olarak düzenlediği “Kadın” konulu deneme yarışması ödül töreni, kalabalık bir öğrenci-veli ve eğitim emekçisi katılımıyla gerçekleşti.

Sunumu, Yürütme Kurulu Üyesi Çiğdem Altıntaş Peker in yaptığı törende, her yıl farklı başlıklar altında düzenlenen yarışmanın toplumsal cinsiyet farkındalığının artması, toplumsal cinsiyet eşitlikçi tutumların gelişmesi, kadın emeği sömürüsüne ve kadınları hedef alan söylemlere, uygulamalara karşı dikkat çekmek amacıyla bu başlık altında yarışmanın  düzenlendiği belirtildi.

Yarışmaya 37 öğrencinin katıldığı söylendi. Kadının yok sayıldığı böylesi bir eğitim sisteminde, kadın cinayetlerinin ve kadına yönelik şiddetin hızla arttığı ortamda 37 öğrencinin kadını ve kadın sorununu kaleme almaları, cinsiyetçi eğitime ve erkek egemen kültüre bir yanıt olduğu, her anlamda umutsuzluğa yer olmadığının kanıtının bu yarışma olduğu vurgulandı.

Şube Başkanı Kadir ÖZTÜRK, yalnız bırakılmadıkları için teşekkür etti. Konuşmasında hem eğitimin hem eğitim emekçilerinin hem ülkenin sorunları için mücadele ederken, bir yandan da eğitimin en önemli bileşeni olan öğrencilerin de gelişimi, sanatla, edebiyatla bütünleşmeleri için de sorumluluk aldıklarını vurguladı. Mücadelelerin yaşamın her alanında sürdüğü, süreceğini, eğitim emekçileri gibi mücadelelerinin bir ucunda da öğrenciler durduğu ve onlar da bu yarışmalara katıldıkları, üreterek mücadelelerine destek olduklarını söyledi. Şube Başkanı Kadir ÖZTÜRK tarafından tüm öğrencilere ve seçici kurula teşekkür edildi.

Seçici kurulda barış akademisyenleri Antalya Tabip Odası Başkanı Profesör Nursel Şahin, Yardımcı Doçent Hafize Öztürk Türkmen; kadın mücadelesi içinde yer alan Profesör Gülser Öztunalı Kayır ve Nilgün Eroğlu Üstün, yazar Arzu Alkan ve edebiyat öğretmenleri Ayten Bayar ve Fatma Çayır yer aldı,

Seçici kurul adına konuşan Nilgün Eroğlu Üstün, ana akım medyanın bakış açısının, dilinin ve toplumun kadına bakışının öğrencileri etkilediğini belirtti. Ama katılımın ve bu konu üzerinde öğrencilerin düşünmelerinin önemli olduğunu vurguladı. Yarışmaya katılanlarla toplumsal cinsiyet atölyesi oluşturulabileceğini ve bunun önemli olduğunu dile getirdi.

Etkinlik, ödüllerin verilmesi ile devam etti.

 “Kadın Olmak” adlı denemesiyle Alanya Oba Nazmi Yılmaz Anadolu Lisesi öğrencilerinden Ayşin ÖZDOĞAN’ın üçüncü;

“Karanlığa Filiz Olmak” adlı denemesiyle Metin Nuran Çakallıklı Anadolu Lisesi öğrencilerinden Berfin UĞURLU’nun ikinci;

“Toplum Boyunduruğundaki Cefa: Kadın” adlı denemesiyle Antalya Anadolu Lisesi öğrencilerinden Melike KIRATLI’nın birinci olduğu yarışmada yedi öğrenci mansiyon aldı. Ödüllerin verilmesinin ardından toplu fotoğraf çekimiyle etkinlik sona erdi..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.