Kadın Meclisi, Kadın Kooperatiflerinin Sorunlarını Görüştü

Asayiş 14.12.2021 - 18:45, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2778+ kez okundu.
 

Kadın Meclisi, Kadın Kooperatiflerinin Sorunlarını Görüştü

Antalya’daki kadın kooperatifleri temsilcilerinin katılımıyla toplantı yapan Kent Konseyi Kadın Meclisi, kadın kooperatiflerinin yaşadığı sorunları çözmek için girişimde bulunacak.
Antalya’daki kadın kooperatifleri temsilcilerinin katılımıyla toplantı yapan Kent Konseyi Kadın Meclisi, kadın kooperatiflerinin yaşadığı sorunları çözmek için girişimde bulunacak. Antalya Kent Konseyi Kadın Meclisi, Antalya’da faaliyet gösteren kadın kooperatiflerinin sorunlarını ele aldı. Kadın Meclisi Aralık ayı toplantısı, Kent Konseyi Toplantı Salonu’nda Kadın Meclisi Başkan Vekili Burçin Çakın moderatörlüğünde yapıldı. Toplantıya Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt, Kadın Meclisi üyesi kurum ve kuruluşlar ile kadın kooperatiflerinin temsilcileri katıldı. ‘EN ÖNEMLİ SORUN KİRA GİDERLERİ’ Kadın kooperatifleri temsilcileri toplantıda yaşadıkları sorunları dile getirdi. Kadın kooperatiflerinin bugünlerde yaşadığı en büyük sorunun kira giderleri olduğunu belirten temsilciler, bu konuda merkezi yönetimden ve yerel yöneticilerden destek istedi. Taleplerinin bir stant yeri olmadığını vurgulayan kadın kooperatif temsilcileri, üretim yeri ihtiyaçlarının karşılanmasını beklediklerini söyledi. ‘KADIN KOOPERATİFLERİ ÖNEMLİ POTANSİYEL’ Kira sorunlarının karşılanması durumunda kiralara verdikleri parayla birer kadın daha istihdam edebileceklerini dile getiren temsilciler, kadın kooperatiflerinin önemli bir potansiyel oluşturduklarını ancak bunun toplumda yeterince görülmemesini eleştirdi. Üretici kadınlar, ihracat yapabilecek durumda olduklarını ancak önlerine çıkan bürokratik engelleri aşamadıklarından da yakındı. ‘SORUNLARI BİRLİKTE ÇÖZELİM’ Antalya Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt, kadın kooperatiflerinin yaşadığı sorunları aşmak ve onlara destek olmak için Kent Konseyi olarak ellerinden gelen desteği sunacaklarını söyledi. Kadın emeğinin önemine işaret eden Kurt, kadın kooperatiflerinin yaşadığı sorunların kısa, orta ve uzun vadeli planlarla birlikte çözebileceklerini belirterek, şunları söyledi: “Zor bir süreçten geçiyoruz. Bu süreçte kadın kooperatiflerimizin yanında olmalıyız. Kısa vadede neler yapılabilir, belediyeler yabancı heyetlere verdikleri hediyeleri kadın kooperatiflerinin ürünlerinden alabilir. Uzun vadede ise vergi desteği, teşvik ve imalathane gibi talepleri ilgili kurum ve kuruluşlarla toplantılar düzenleyerek çözüme kavuşturabiliriz.”
Antalya’daki kadın kooperatifleri temsilcilerinin katılımıyla toplantı yapan Kent Konseyi Kadın Meclisi, kadın kooperatiflerinin yaşadığı sorunları çözmek için girişimde bulunacak.

Antalya’daki kadın kooperatifleri temsilcilerinin katılımıyla toplantı yapan Kent Konseyi Kadın Meclisi, kadın kooperatiflerinin yaşadığı sorunları çözmek için girişimde bulunacak.

Antalya Kent Konseyi Kadın Meclisi, Antalya’da faaliyet gösteren kadın kooperatiflerinin sorunlarını ele aldı. Kadın Meclisi Aralık ayı toplantısı, Kent Konseyi Toplantı Salonu’nda Kadın Meclisi Başkan Vekili Burçin Çakın moderatörlüğünde yapıldı. Toplantıya Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt, Kadın Meclisi üyesi kurum ve kuruluşlar ile kadın kooperatiflerinin temsilcileri katıldı.

‘EN ÖNEMLİ SORUN KİRA GİDERLERİ’

Kadın kooperatifleri temsilcileri toplantıda yaşadıkları sorunları dile getirdi. Kadın kooperatiflerinin bugünlerde yaşadığı en büyük sorunun kira giderleri olduğunu belirten temsilciler, bu konuda merkezi yönetimden ve yerel yöneticilerden destek istedi. Taleplerinin bir stant yeri olmadığını vurgulayan kadın kooperatif temsilcileri, üretim yeri ihtiyaçlarının karşılanmasını beklediklerini söyledi.

‘KADIN KOOPERATİFLERİ ÖNEMLİ POTANSİYEL’

Kira sorunlarının karşılanması durumunda kiralara verdikleri parayla birer kadın daha istihdam edebileceklerini dile getiren temsilciler, kadın kooperatiflerinin önemli bir potansiyel oluşturduklarını ancak bunun toplumda yeterince görülmemesini eleştirdi. Üretici kadınlar, ihracat yapabilecek durumda olduklarını ancak önlerine çıkan bürokratik engelleri aşamadıklarından da yakındı.

‘SORUNLARI BİRLİKTE ÇÖZELİM’

Antalya Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt, kadın kooperatiflerinin yaşadığı sorunları aşmak ve onlara destek olmak için Kent Konseyi olarak ellerinden gelen desteği sunacaklarını söyledi. Kadın emeğinin önemine işaret eden Kurt, kadın kooperatiflerinin yaşadığı sorunların kısa, orta ve uzun vadeli planlarla birlikte çözebileceklerini belirterek, şunları söyledi:

“Zor bir süreçten geçiyoruz. Bu süreçte kadın kooperatiflerimizin yanında olmalıyız. Kısa vadede neler yapılabilir, belediyeler yabancı heyetlere verdikleri hediyeleri kadın kooperatiflerinin ürünlerinden alabilir. Uzun vadede ise vergi desteği, teşvik ve imalathane gibi talepleri ilgili kurum ve kuruluşlarla toplantılar düzenleyerek çözüme kavuşturabiliriz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.