Kanser Önlenebilir Bir Hastalıktır

Sağlık 06.04.2019 - 18:21, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 3155+ kez okundu.
 

Kanser Önlenebilir Bir Hastalıktır

İl Sağlık Müdürlüğü organizasyonunda; “1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası” etkinlikleri kapsamında “Farkındayız, Şanslıyız” temalı “Antalya Ulusal Kanser Tarama Programları Sempozyumu” düzenlendi.
Sempozyumun açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hacer Nur YÜCE, kanserde erken teşhisin önemine değindi ve Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen tarama programları sayesinde pek çok vakanın erken tanı ile tedavi edilebilir duruma geldiğini söyledi. Toplum tabanlı kanser tarama programlarının, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezleri (KETEM), Sağlıklı Hayat Merkezleri ve Aile Sağlığı Merkezlerinde yürütüldüğünü ve ücretsiz yapıldığını ifade eden YÜCE bu tür etkinlikler ile farkındalığı arttırmayı hedeflediklerini söyleyerek sempozyuma destek veren tüm katılımcılara teşekkür etti. Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sebahat GÖZÜM, Akdeniz Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Başkanı Prof. Dr. Selahattin KUMRU, SBÜ Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Medikal Onkoloji Koordinatörü Doç. Dr. Banu ÖZTÜRK, Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Oya DİRİCAN ve Kanser Birimi Sorumlusu Dr. Ayça KÜÇÜK konuşmacı olarak katıldığı sempozyumda kanser ve nedenleri, korunma yolları, kanser taramaları ve erken teşhisin önemi anlatıldı. Ulusal Meme, Serviks ve Kolorektal Kanser Tarama Programları, Türkiye’de ve Antalya’da Ulusal Kanser Taramalarında Güncel Durum, Birinci Basamakta Toplum Tabanlı Taramalar, Teşhis Doğrulama ve Tedavi Süreçlerinde Güncel Durum konulu sunumların yapıldığı sempozyum sağlık çalışanları ve sağlık alanında öğrenim gören öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü.  
İl Sağlık Müdürlüğü organizasyonunda; “1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası” etkinlikleri kapsamında “Farkındayız, Şanslıyız” temalı “Antalya Ulusal Kanser Tarama Programları Sempozyumu” düzenlendi.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hacer Nur YÜCE, kanserde erken teşhisin önemine değindi ve Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen tarama programları sayesinde pek çok vakanın erken tanı ile tedavi edilebilir duruma geldiğini söyledi. Toplum tabanlı kanser tarama programlarının, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezleri (KETEM), Sağlıklı Hayat Merkezleri ve Aile Sağlığı Merkezlerinde yürütüldüğünü ve ücretsiz yapıldığını ifade eden YÜCE bu tür etkinlikler ile farkındalığı arttırmayı hedeflediklerini söyleyerek sempozyuma destek veren tüm katılımcılara teşekkür etti.

Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sebahat GÖZÜM, Akdeniz Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Başkanı Prof. Dr. Selahattin KUMRU, SBÜ Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Medikal Onkoloji Koordinatörü Doç. Dr. Banu ÖZTÜRK, Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Oya DİRİCAN ve Kanser Birimi Sorumlusu Dr. Ayça KÜÇÜK konuşmacı olarak katıldığı sempozyumda kanser ve nedenleri, korunma yolları, kanser taramaları ve erken teşhisin önemi anlatıldı.

Ulusal Meme, Serviks ve Kolorektal Kanser Tarama Programları, Türkiye’de ve Antalya’da Ulusal Kanser Taramalarında Güncel Durum, Birinci Basamakta Toplum Tabanlı Taramalar, Teşhis Doğrulama ve Tedavi Süreçlerinde Güncel Durum konulu sunumların yapıldığı sempozyum sağlık çalışanları ve sağlık alanında öğrenim gören öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.