Karaloğlu ve Bakan Çavuşoğlu Mezuniyet Törenine Katıldı

Asayiş 13.06.2019 - 21:31, Güncelleme: 22.11.2022 - 03:42 1931+ kez okundu.
 

Karaloğlu ve Bakan Çavuşoğlu Mezuniyet Törenine Katıldı

Münir Kararloğlu ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Hamdullah Emin Paşa Vakıf Üniversitesi'nin (HEP) mezuniyet törenine katıldı.
Alanya HEP mezuniyet törenine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Vali Münir Karaloğlu, Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, HEP Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durdu Öner, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre, Alanya İlçe Emniyet Müdürü Alper Avcı, Alanya İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Serkan Akbaba, akademisyenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Vali Münir Karaloğlu, Antalya’nın önemli bir eğitim şehri olması için Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu önderliğinde eğitim kalitesini arttırılması ve fiziki alt yapı konularında büyük çaba içinde olduklarını belirtti. Antalya’yı yükseköğretimde özellikle yabancı öğrencilerin tercih ettiği bir destinasyona dönüştürmek istediklerine değinen Vali Münir Karaloğlu, “Sayın bakanımızın bize vermiş olduğu hedef ve vizyonla hareket ediyoruz. O hedef ve vizyon doğrultusunda çalışmalarımız devam ediyor. Alanya'nın ilçe olarak bir kamu bir de vakıf üniversitesi olan tek ilçemizdir. Bu da Alanya'ya nasip oldu. Bunda başta Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu olmak üzere çok sayıda insanın emeği var. Başta vakfın kurucusu Hamdullah Emin Paşa ve üniversitenin yapılmasında önemli katkıları olan hayırseverlerimiz, belediye başkanlarımız, kaymakam arkadaşlarımız ve mütevelli heyeti üyelerimiz var. Hepsine çok teşekkür etmek lazım” şeklinde konuştu. Alanya Hamdullah Emin Paşa (HEP) Üniversitesi'nin ilk mezuniyet töreninde olmanın mutluluğunu yaşadığını aktaran Dışişler Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hamdullah Emin Paşa'yı rahmetle andığını söyledi. Çavuşoğlu," Hamdullah Emin Paşa Vakfı bugün Türkiye'de gerçek anlamda eğitim için kurulan 3 vakıftan birisidir ve kurucu vakfım mütevelli heyetinde olmaktan da onur duyuyorum. Bugün 5 yıl önce ektiğimiz tohumların meyvesini topluyoruz. Beş yıl önce eğitime başlayan Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi'nden tüm öğrencileri canı gönülden tebrik ediyorum. Üniversitemizin daha da büyümesi ve gelişmesi için tüm arkadaşlarımızla beraber çaba sarf ediyoruz ve yeni bölümler açıyoruz. Üniversitemizi fiziken büyüteceğiz" dedi. Türkiye’nin geleceğe dair önemli hedefleri olduğuna vurgu yapan Vali Karaloğlu, “2023, 2053, 2071 hedeflerimiz var. Ülkemizi, hedeflerine iyi yetişmiş genç nesillerimiz ulaştıracak. Bu yüzden çocuklarımızın, gençlerimizin eğitimi için ne yapsak azdır. Sevgili gençler bugün üniversitesinden mezun oldunuz. Yurt içinde ve yurt dışında eğitimler alarak kendinizi çok iyi yetiştirerek ülkenize ve milletinize hizmet edeceksiniz. Sonra da Hamdullah Emin Paşa gibi kıyamete kadar isminizi yaşatacak eserler bırakacaksınız diye temenni ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından okul birincisi Lara El- Tawil 'in okul kütüğüne ismini çakmasının ardından, mezuniyet belgeleri dağıtıldı. Vali Münir Karaloğlu ve Bakan Çavuşoğlu ile toplu fotoğraf çektiren öğrenciler daha sonra kep fırlatarak mezuniyetlerini kutladı.
Münir Kararloğlu ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Hamdullah Emin Paşa Vakıf Üniversitesi'nin (HEP) mezuniyet törenine katıldı.

Alanya HEP mezuniyet törenine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Vali Münir Karaloğlu, Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, HEP Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durdu Öner, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre, Alanya İlçe Emniyet Müdürü Alper Avcı, Alanya İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Serkan Akbaba, akademisyenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Vali Münir Karaloğlu, Antalya’nın önemli bir eğitim şehri olması için Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu önderliğinde eğitim kalitesini arttırılması ve fiziki alt yapı konularında büyük çaba içinde olduklarını belirtti.

Antalya’yı yükseköğretimde özellikle yabancı öğrencilerin tercih ettiği bir destinasyona dönüştürmek istediklerine değinen Vali Münir Karaloğlu, “Sayın bakanımızın bize vermiş olduğu hedef ve vizyonla hareket ediyoruz. O hedef ve vizyon doğrultusunda çalışmalarımız devam ediyor. Alanya'nın ilçe olarak bir kamu bir de vakıf üniversitesi olan tek ilçemizdir. Bu da Alanya'ya nasip oldu. Bunda başta Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu olmak üzere çok sayıda insanın emeği var. Başta vakfın kurucusu Hamdullah Emin Paşa ve üniversitenin yapılmasında önemli katkıları olan hayırseverlerimiz, belediye başkanlarımız, kaymakam arkadaşlarımız ve mütevelli heyeti üyelerimiz var. Hepsine çok teşekkür etmek lazım” şeklinde konuştu.

Alanya Hamdullah Emin Paşa (HEP) Üniversitesi'nin ilk mezuniyet töreninde olmanın mutluluğunu yaşadığını aktaran Dışişler Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hamdullah Emin Paşa'yı rahmetle andığını söyledi. Çavuşoğlu," Hamdullah Emin Paşa Vakfı bugün Türkiye'de gerçek anlamda eğitim için kurulan 3 vakıftan birisidir ve kurucu vakfım mütevelli heyetinde olmaktan da onur duyuyorum. Bugün 5 yıl önce ektiğimiz tohumların meyvesini topluyoruz. Beş yıl önce eğitime başlayan Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi'nden tüm öğrencileri canı gönülden tebrik ediyorum. Üniversitemizin daha da büyümesi ve gelişmesi için tüm arkadaşlarımızla beraber çaba sarf ediyoruz ve yeni bölümler açıyoruz. Üniversitemizi fiziken büyüteceğiz" dedi.

Türkiye’nin geleceğe dair önemli hedefleri olduğuna vurgu yapan Vali Karaloğlu, “2023, 2053, 2071 hedeflerimiz var. Ülkemizi, hedeflerine iyi yetişmiş genç nesillerimiz ulaştıracak. Bu yüzden çocuklarımızın, gençlerimizin eğitimi için ne yapsak azdır. Sevgili gençler bugün üniversitesinden mezun oldunuz. Yurt içinde ve yurt dışında eğitimler alarak kendinizi çok iyi yetiştirerek ülkenize ve milletinize hizmet edeceksiniz. Sonra da Hamdullah Emin Paşa gibi kıyamete kadar isminizi yaşatacak eserler bırakacaksınız diye temenni ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından okul birincisi Lara El- Tawil 'in okul kütüğüne ismini çakmasının ardından, mezuniyet belgeleri dağıtıldı. Vali Münir Karaloğlu ve Bakan Çavuşoğlu ile toplu fotoğraf çektiren öğrenciler daha sonra kep fırlatarak mezuniyetlerini kutladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.