Kardeş İlçemiz Van Gevaş Antalya’daydı

Asayiş 21.04.2019 - 20:17, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2036+ kez okundu.
 

Kardeş İlçemiz Van Gevaş Antalya’daydı

Antalya Valisi Münir Karaloğlu önderliğinde ve Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen'in yönetiminde ülkemizin 2023 Tarım Vizyonuna hizmet etmek için hazırlanan "#GelinKardeşOlalım" projesinin #kardeş buluşmaları devam ediyor. Proje kapsamında #Serik ilçesi ile kardeş olan Van İli #Gevaş ilçesinden Gevaş İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli ile çiftçilerden oluşan heyet dört gün boyunca ilimizde ziyaretlerde bulundu. Gevaş heyeti Serik İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Çömezoğlu ve personeli eşliğinde teorik ve uygulamalı eğitimlerle birlikte teknik gezileri içeren üç günlük eğitim programına katıldı. Heyete ilçenin genel tanıtımı yapılarak örtü altı sebze yetiştiriciliği hakkında teorik bilgi verildikten sonra sera, hayvancılık işletmesi ve adaçayı üretim tesislerini ziyaret etti. Gevaş heyetine ayrıca çilek yetiştiriciliği hakkında uygulamalı eğitim verildikten sonra Erüst Tarım  ve BATEM’e teknik gezi yapılarak teorik ve uygulamalı eğitim gerçekleştirildi. Gevaş’lı üreticileri İl Müdürlüğünde ağırlayan Mustafa Özen "Gelin Kardeş Olalım Projesi, Antalya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimizle kardeş olan ilçeler arasında kurulan karşılıklı bilgi alışverişi ve ortak çalışmalara dayanan bir ortaklık projesidir. Antalya olarak amacımız, ülkemizin değişik illerinden kardeşlik protokolü düzenlediğimiz 18 ilçe ile bilgi, teknoloji ve deneyim transferi yapmak ve ortak projeler uygulamaktır. Antalya'mızda özellikle yaş meyve-sebze üretimi, seracılık, tropik bitkiler, turunçgil yetiştiriciliği,  süs bitkileri, mantar üretimi ile ihracatta oluşan bilgi sermayesinin ülkemizin geri kalan bölgeleriyle paylaşarak sosyal ve ülkesel sorumluluklarımızı yerine getirmek istiyoruz. İlimize hoş geldiniz, sefalar verdiniz. Siz kardeşlerimizi ağırlamaktan onur duyuyoruz" dedi. Heyet programın son gününde de Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen’i ziyaret ettikten sonra hatıra fotoğrafı çektirerek ilimizden ayrıldı.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu önderliğinde ve Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen'in yönetiminde ülkemizin 2023 Tarım Vizyonuna hizmet etmek için hazırlanan "#GelinKardeşOlalım" projesinin #kardeş buluşmaları devam ediyor.

Proje kapsamında #Serik ilçesi ile kardeş olan Van İli #Gevaş ilçesinden Gevaş İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli ile çiftçilerden oluşan heyet dört gün boyunca ilimizde ziyaretlerde bulundu.

Gevaş heyeti Serik İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Çömezoğlu ve personeli eşliğinde teorik ve uygulamalı eğitimlerle birlikte teknik gezileri içeren üç günlük eğitim programına katıldı.

Heyete ilçenin genel tanıtımı yapılarak örtü altı sebze yetiştiriciliği hakkında teorik bilgi verildikten sonra sera, hayvancılık işletmesi ve adaçayı üretim tesislerini ziyaret etti. Gevaş heyetine ayrıca çilek yetiştiriciliği hakkında uygulamalı eğitim verildikten sonra Erüst Tarım  ve BATEM’e teknik gezi yapılarak teorik ve uygulamalı eğitim gerçekleştirildi.

Gevaş’lı üreticileri İl Müdürlüğünde ağırlayan Mustafa Özen "Gelin Kardeş Olalım Projesi, Antalya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimizle kardeş olan ilçeler arasında kurulan karşılıklı bilgi alışverişi ve ortak çalışmalara dayanan bir ortaklık projesidir. Antalya olarak amacımız, ülkemizin değişik illerinden kardeşlik protokolü düzenlediğimiz 18 ilçe ile bilgi, teknoloji ve deneyim transferi yapmak ve ortak projeler uygulamaktır. Antalya'mızda özellikle yaş meyve-sebze üretimi, seracılık, tropik bitkiler, turunçgil yetiştiriciliği,  süs bitkileri, mantar üretimi ile ihracatta oluşan bilgi sermayesinin ülkemizin geri kalan bölgeleriyle paylaşarak sosyal ve ülkesel sorumluluklarımızı yerine getirmek istiyoruz. İlimize hoş geldiniz, sefalar verdiniz. Siz kardeşlerimizi ağırlamaktan onur duyuyoruz" dedi.

Heyet programın son gününde de Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen’i ziyaret ettikten sonra hatıra fotoğrafı çektirerek ilimizden ayrıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.