Kaş'ta '15 Temmuz' Etkinlikleri Düzenlendi

Gündem 16.07.2021 - 21:05, Güncelleme: 22.11.2022 - 03:43 1931+ kez okundu.
 

Kaş'ta '15 Temmuz' Etkinlikleri Düzenlendi

İlçede kaymakamlık ve belediyenin düzenlediği anma etkinlikleri, Merkez Süleyman Çavuş Camisi'nde mevlit programıyla başladı, şehit ve şehit ailelerine ziyaretle devam etti.
Antalya'nın Kaş ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri düzenlendi. İlçede kaymakamlık ve belediyenin düzenlediği anma etkinlikleri, Merkez Süleyman Çavuş Camisi'nde mevlit programıyla başladı, şehit ve şehit ailelerine ziyaretle devam etti. Kasaba Mahallesi’nde Şehit Yusuf Polat’ın, Ağullu Mahallesi’nde Şehit Ali Boşgelmez’in kabirleriyle şehitlerin ailelerine ziyaret gerçekleştirildi. Ziyarette, Kaş Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı ve Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş da yer aldı. Kaş Belediyesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri için lokma hayrı düzenlendi.  Hain darbe girişiminde şehit olanlar için vatandaşlara lokma ikramı yapıldı. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla eski otogar kavşağından Milli Birlik Yürüyüşü gerçekleştirildi. Cumhuriyet Meydanı'nda sona eren yürüyüşün ardından geçilen programda, şehitlere saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dua yapıldı. Kaymakam Yazıcı, meydanda yaptığı konuşmada, milletin geçmişte, Malazgirt’te, İstanbul’un Fethi’nde, Kosova’da, Niğbolu’da olduğu gibi, 15 Temmuz’da da birlik ve beraberlik çerçevesinde saldırıları, makul, tarihe neşredecek, destan yazacak şekilde def ettiğini, bundan sonra da def etmeye devam edeceğini söyledi. Gençlere de seslenen Yazıcı, “Şanlı tarihimiz gibi, 15 Temmuz’u da unutmayın. Devletin bürokrasisi içerisine sızmış hain elleri unutmayın. Bu millete kurşun sıkan o hain güruhu unutmayın. Bundan büyük bir ders alın. Bu dersi alırsanız, sizler de aklın ve çağdaş bilimin önderliğinde yeni bir gelecek inşa edeceksiniz, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine taşıyacak, geleceğimizi emin adımlarla bina edeceksiniz.” ifadelerini kullandı. Ulutaş da “Önce kendimize inanacağız, güveneceğiz, birbirimizi seveceğiz, sayacağız. Bu ülkede hep beraber yaşamaya devam edeceğiz. Yeter ki, birbirimize hoşgörüyle sevgiyle saygıyla sahip çıkalım. İnşallah demokrasimizi de geliştireceğiz, daha ileriye taşıyacağız. Birlik, beraberlik çerçevesinde ülkemizi yarınlara, daha güzel günlere hep beraber ulaştıracağız.” diye konuştu. 15 Temmuz’un 5. yıl dönümünde ilçeye gelen gaziler Safiye Bayat, Mahmut Talha Uçar ve Danyal Şimşek, karanlık geceyi anlattı. Konuşmaların ardından Yazıcı ve Ulutaş, 15 Temmuz gazilerine plaket takdim etti. Resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödüller verildi. Yatsı ezanına müteakip çifte ezan, 00.13'de sala okundu. Etkinlikler, teheccüd namazı kılınması, sabah namazı öncesi sala okunmasıyla sona erecek.
İlçede kaymakamlık ve belediyenin düzenlediği anma etkinlikleri, Merkez Süleyman Çavuş Camisi'nde mevlit programıyla başladı, şehit ve şehit ailelerine ziyaretle devam etti.

Antalya'nın Kaş ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri düzenlendi.

İlçede kaymakamlık ve belediyenin düzenlediği anma etkinlikleri, Merkez Süleyman Çavuş Camisi'nde mevlit programıyla başladı, şehit ve şehit ailelerine ziyaretle devam etti.

Kasaba Mahallesi’nde Şehit Yusuf Polat’ın, Ağullu Mahallesi’nde Şehit Ali Boşgelmez’in kabirleriyle şehitlerin ailelerine ziyaret gerçekleştirildi. Ziyarette, Kaş Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı ve Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş da yer aldı.

Kaş Belediyesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri için lokma hayrı düzenlendi.  Hain darbe girişiminde şehit olanlar için vatandaşlara lokma ikramı yapıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla eski otogar kavşağından Milli Birlik Yürüyüşü gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda sona eren yürüyüşün ardından geçilen programda, şehitlere saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dua yapıldı.

Kaymakam Yazıcı, meydanda yaptığı konuşmada, milletin geçmişte, Malazgirt’te, İstanbul’un Fethi’nde, Kosova’da, Niğbolu’da olduğu gibi, 15 Temmuz’da da birlik ve beraberlik çerçevesinde saldırıları, makul, tarihe neşredecek, destan yazacak şekilde def ettiğini, bundan sonra da def etmeye devam edeceğini söyledi.

Gençlere de seslenen Yazıcı, “Şanlı tarihimiz gibi, 15 Temmuz’u da unutmayın. Devletin bürokrasisi içerisine sızmış hain elleri unutmayın. Bu millete kurşun sıkan o hain güruhu unutmayın. Bundan büyük bir ders alın. Bu dersi alırsanız, sizler de aklın ve çağdaş bilimin önderliğinde yeni bir gelecek inşa edeceksiniz, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine taşıyacak, geleceğimizi emin adımlarla bina edeceksiniz.” ifadelerini kullandı.

Ulutaş da “Önce kendimize inanacağız, güveneceğiz, birbirimizi seveceğiz, sayacağız. Bu ülkede hep beraber yaşamaya devam edeceğiz. Yeter ki, birbirimize hoşgörüyle sevgiyle saygıyla sahip çıkalım. İnşallah demokrasimizi de geliştireceğiz, daha ileriye taşıyacağız. Birlik, beraberlik çerçevesinde ülkemizi yarınlara, daha güzel günlere hep beraber ulaştıracağız.” diye konuştu.

15 Temmuz’un 5. yıl dönümünde ilçeye gelen gaziler Safiye Bayat, Mahmut Talha Uçar ve Danyal Şimşek, karanlık geceyi anlattı.

Konuşmaların ardından Yazıcı ve Ulutaş, 15 Temmuz gazilerine plaket takdim etti.

Resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödüller verildi.

Yatsı ezanına müteakip çifte ezan, 00.13'de sala okundu.

Etkinlikler, teheccüd namazı kılınması, sabah namazı öncesi sala okunmasıyla sona erecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.