Kent Konseyi’nden Lara Kent Parkı Ve Yamansaz’a İnceleme Gezisi

Asayiş 17.06.2021 - 19:41, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 1883+ kez okundu.
 

Kent Konseyi’nden Lara Kent Parkı Ve Yamansaz’a İnceleme Gezisi

Antalya Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri, yıllardır kent gündeminde yer alan Lara Kent Parkı ve koruma statüsü Cumhurbaşkanı kararnamesiyle değiştirilerek alanı daraltılan Yamansaz’a inceleme gezisi düzenledi.
Antalya Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri, yıllardır kent gündeminde yer alan Lara Kent Parkı ve koruma statüsü Cumhurbaşkanı kararnamesiyle değiştirilerek alanı daraltılan Yamansaz’a inceleme gezisi düzenledi. Antalya Kent Konseyi, Muratpaşa ilçesi sınırlarındaki kentin önemli değerleri olan Lara Kent Parkı ve Yamansaz’ı gündemde tutmaya devam ediyor. Antalya Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt, Yürütme Kurulu üyeleriyle birlikte Lara Kent Parkı ve Yamansaz’a inceleme gezisi düzenledi. Yürütme Kurulu üyeleri ilk olarak yıllardır Antalya’nın gündeminde olan ‘temalı park’ yapılmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tahsislere konu edilen 3 milyon metrekare büyüklüğündeki Lara Kent Parkı’nda incelemelerde bulundu. KAÇAK BARAKALAR, ÇÖP VE YANGIN… İnceleme gezisinde kumul alanda kanal kazıldığı, off road araçları için parkurlar oluşturulduğu, evsiz kişilerin kaçak barakalarda yaşadığı, ormanın ortasına sera kurulduğu tespit edildi. Yanan ormanlık alanda da inceleme yapan Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri, orman ve kumul alandaki çöp yığınlarına işaret etti. Yürütme Kurulu Üyesi Tuncay Neyişçi de Lara Kent Parkı’nın ekolojik, morfolojik ve kumul özelliğine vurgu yaparak, alanın önemine ilişkin bilgi verdi. YAMANSAZ’DA YAPILAŞMA Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyelerinin bir sonraki durağı ise 8 Mayıs 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararnamesiyle sınırları daraltılarak koruma statüsü değiştirilen Yamansaz oldu. Lara Kent Parkı’nın kuzeyinde yer alan Yamansaz ile ilgili Yürütme Kurulu üyesi Nihat Dipova tarafından bilgi verildi. ‘Kesin korunacak hassas alan’ ilan edilen alanın sulak ve birçok canlıya evsahipliği yapma özelliklerine işaret edilirken, bölgedeki yapılaşma da gözlerden kaçmadı. ‘BU MİRASI GELECEĞE TAŞIMALIYIZ’ İnceleme gezisinin ardından değerlendirmelerde bulunan Antalya Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri, Lara Kent Parkı’nın da Yamansaz’ın da kentin önemli değerleri olduğuna işaret ederek, bu alanların mutlaka korunması ve gelecek nesillere bırakılması gerektiğini vurguladı. Lara Kent Parkı ve Yamansaz’ın Kent Konseyi’nin kuruluşundan bu yana gündeminde yer aldığını hatırlatan Yürütme Kurulu üyeleri, “Antalya Kent Konseyi olarak kentin en önemli değerlerinden Lara Kent Parkı ve Yamansaz’ı gündemde tutmaya devam edeceğiz. Bu alanlar Antalya’ya mirastır, bu mirası koruyup gelecek nesillere taşımak hepimizin görevi olmalıdır” dedi.
Antalya Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri, yıllardır kent gündeminde yer alan Lara Kent Parkı ve koruma statüsü Cumhurbaşkanı kararnamesiyle değiştirilerek alanı daraltılan Yamansaz’a inceleme gezisi düzenledi.

Antalya Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri, yıllardır kent gündeminde yer alan Lara Kent Parkı ve koruma statüsü Cumhurbaşkanı kararnamesiyle değiştirilerek alanı daraltılan Yamansaz’a inceleme gezisi düzenledi.

Antalya Kent Konseyi, Muratpaşa ilçesi sınırlarındaki kentin önemli değerleri olan Lara Kent Parkı ve Yamansaz’ı gündemde tutmaya devam ediyor. Antalya Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt, Yürütme Kurulu üyeleriyle birlikte Lara Kent Parkı ve Yamansaz’a inceleme gezisi düzenledi. Yürütme Kurulu üyeleri ilk olarak yıllardır Antalya’nın gündeminde olan ‘temalı park’ yapılmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tahsislere konu edilen 3 milyon metrekare büyüklüğündeki Lara Kent Parkı’nda incelemelerde bulundu.

KAÇAK BARAKALAR, ÇÖP VE YANGIN…

İnceleme gezisinde kumul alanda kanal kazıldığı, off road araçları için parkurlar oluşturulduğu, evsiz kişilerin kaçak barakalarda yaşadığı, ormanın ortasına sera kurulduğu tespit edildi. Yanan ormanlık alanda da inceleme yapan Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri, orman ve kumul alandaki çöp yığınlarına işaret etti. Yürütme Kurulu Üyesi Tuncay Neyişçi de Lara Kent Parkı’nın ekolojik, morfolojik ve kumul özelliğine vurgu yaparak, alanın önemine ilişkin bilgi verdi.

YAMANSAZ’DA YAPILAŞMA

Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyelerinin bir sonraki durağı ise 8 Mayıs 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararnamesiyle sınırları daraltılarak koruma statüsü değiştirilen Yamansaz oldu. Lara Kent Parkı’nın kuzeyinde yer alan Yamansaz ile ilgili Yürütme Kurulu üyesi Nihat Dipova tarafından bilgi verildi. ‘Kesin korunacak hassas alan’ ilan edilen alanın sulak ve birçok canlıya evsahipliği yapma özelliklerine işaret edilirken, bölgedeki yapılaşma da gözlerden kaçmadı.

‘BU MİRASI GELECEĞE TAŞIMALIYIZ’

İnceleme gezisinin ardından değerlendirmelerde bulunan Antalya Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri, Lara Kent Parkı’nın da Yamansaz’ın da kentin önemli değerleri olduğuna işaret ederek, bu alanların mutlaka korunması ve gelecek nesillere bırakılması gerektiğini vurguladı. Lara Kent Parkı ve Yamansaz’ın Kent Konseyi’nin kuruluşundan bu yana gündeminde yer aldığını hatırlatan Yürütme Kurulu üyeleri, “Antalya Kent Konseyi olarak kentin en önemli değerlerinden Lara Kent Parkı ve Yamansaz’ı gündemde tutmaya devam edeceğiz. Bu alanlar Antalya’ya mirastır, bu mirası koruyup gelecek nesillere taşımak hepimizin görevi olmalıdır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.