Kepez Belediyesi’nde İstihdam Atağı

Gündem 25.07.2019 - 21:17, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2941+ kez okundu.
 

Kepez Belediyesi’nde İstihdam Atağı

İş arayanlar ile işverenleri buluşturan Kepez Belediyesi Kariyer Ofisi, Milli Eğitim İl Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliğiyle imzalanan protokolle “İş ve İstihdamı Geliştirme Merkezi”ne dönüştürüldü
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, iş arayanlar ile işverenleri buluşturan belediyesinin kariyer ofisini, daha kapsamlı hizmet verecek olan İş ve İstihdamı Geliştirme Merkezi’ne dönüştürdü. Kepez Belediyesi’nde düzenlenen toplantıda Antalya İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Kocagöz, Antalya Çalışma ve İş Kurumu  İl Müdürü Veli Tekkanat ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü tarafından merkezin hayata geçirilmesi için protokol imzalandı. Seçim vaadi gerçekleşiyor Bu merkezin yeni dönemde vaat ettikleri 123 projeden birisi olduğunu hatırlatan Başkan Tütüncü, yerel ekonominin kalkınması konusunda gerekli adımları atacaklarına dair taahhütlerini yerine getirdiklerini söyledi. Üç güzide devlet kurumu ile el ele verdiklerini belirten Tütüncü, hemşerilerine iş- aş sağlamak adına farklı bir istihdam projesini hayata geçirdiklerini söyledi. Merkezin 3 fonksiyonu olacak İş ve İstihdamı Geliştirme Merkezinin 3 fonksiyonu olacağını duyuran Tütüncü, birinci vazifenin iş arayanları yönlendirmek olduğunu söyledi. İkinci fonksiyonun iş garantili meslek eğitimleri olacağını belirten Tütüncü, geçen yılarda birçok sektöre yönelik buna benzer proje yapma deneyimi kazandıklarını söyledi. Tütüncü, üçüncü fonksiyonun ise, iş kurma potansiyelindeki vatandaşların devletin sağladığı imkanlardan yaralanabilmesine öncülük etmek olduğunu sözlerine ekledi. Faydası hemşehrilerimize Antalyalılara yol gösterecek, onların önünü açacak adımları büyük bir gayretle attıklarını belirten Tütüncü, “Çeşitli devlet kurumlarımızın güçlerini birleştirerek farklı bir motivasyonu ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Bu protokol de özel bir proje. Doğrudan bu sürece katkı verecek 2 kurumumuzla müşterek oluşturduğumuz ortak projenin faydası hemşerilerimize olacak” diye konuştu. Ekonomiyi canlandıracak proje Her iki kurumun alanlarındaki deneyimleri ile belediyenin vatandaşla doğrudan temas etme konusunda farklı pratikleri ve deneyimlerini buluşturan bir çalışma gerçekleştireceklerini belirten Tütüncü, “Biz istiyoruz ki, gönül gönüle verip hemşerilerimizi iş alanlarıyla tanıştıralım, diğer yandan işçi arayan işverenlere fayda sağlayalım. Yaşayan ekonomiyi harekete geçirmeye dönük olarak bir gayreti ortaya koyacağız. Bu çalışmamız hayırla neticelenecek” dedi.
İş arayanlar ile işverenleri buluşturan Kepez Belediyesi Kariyer Ofisi, Milli Eğitim İl Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliğiyle imzalanan protokolle “İş ve İstihdamı Geliştirme Merkezi”ne dönüştürüldü

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, iş arayanlar ile işverenleri buluşturan belediyesinin kariyer ofisini, daha kapsamlı hizmet verecek olan İş ve İstihdamı Geliştirme Merkezi’ne dönüştürdü. Kepez Belediyesi’nde düzenlenen toplantıda Antalya İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Kocagöz, Antalya Çalışma ve İş Kurumu  İl Müdürü Veli Tekkanat ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü tarafından merkezin hayata geçirilmesi için protokol imzalandı.

Seçim vaadi gerçekleşiyor

Bu merkezin yeni dönemde vaat ettikleri 123 projeden birisi olduğunu hatırlatan Başkan Tütüncü, yerel ekonominin kalkınması konusunda gerekli adımları atacaklarına dair taahhütlerini yerine getirdiklerini söyledi. Üç güzide devlet kurumu ile el ele verdiklerini belirten Tütüncü, hemşerilerine iş- aş sağlamak adına farklı bir istihdam projesini hayata geçirdiklerini söyledi.

Merkezin 3 fonksiyonu olacak

İş ve İstihdamı Geliştirme Merkezinin 3 fonksiyonu olacağını duyuran Tütüncü, birinci vazifenin iş arayanları yönlendirmek olduğunu söyledi. İkinci fonksiyonun iş garantili meslek eğitimleri olacağını belirten Tütüncü, geçen yılarda birçok sektöre yönelik buna benzer proje yapma deneyimi kazandıklarını söyledi. Tütüncü, üçüncü fonksiyonun ise, iş kurma potansiyelindeki vatandaşların devletin sağladığı imkanlardan yaralanabilmesine öncülük etmek olduğunu sözlerine ekledi.

Faydası hemşehrilerimize

Antalyalılara yol gösterecek, onların önünü açacak adımları büyük bir gayretle attıklarını belirten Tütüncü, “Çeşitli devlet kurumlarımızın güçlerini birleştirerek farklı bir motivasyonu ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Bu protokol de özel bir proje. Doğrudan bu sürece katkı verecek 2 kurumumuzla müşterek oluşturduğumuz ortak projenin faydası hemşerilerimize olacak” diye konuştu.

Ekonomiyi canlandıracak proje

Her iki kurumun alanlarındaki deneyimleri ile belediyenin vatandaşla doğrudan temas etme konusunda farklı pratikleri ve deneyimlerini buluşturan bir çalışma gerçekleştireceklerini belirten Tütüncü, “Biz istiyoruz ki, gönül gönüle verip hemşerilerimizi iş alanlarıyla tanıştıralım, diğer yandan işçi arayan işverenlere fayda sağlayalım. Yaşayan ekonomiyi harekete geçirmeye dönük olarak bir gayreti ortaya koyacağız. Bu çalışmamız hayırla neticelenecek” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.