Kepez’den Şehir Girişine Çiçek Bahçesi

Gündem 26.05.2021 - 00:42, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2733+ kez okundu.
 

Kepez’den Şehir Girişine Çiçek Bahçesi

Kepez Belediyesi, Varsak şehir girişine, diktiği 5 bin 200 adet zakkum bitkisiyle güzel bir görünüme kavuşturdu. Çam ormanlarının ortasındaki şehir girişi, zambakların pembe rengiyle adeta bir çiçek tüneline dönüştü.
Kepez Belediyesi, Varsak şehir girişine, diktiği 5 bin 200 adet zakkum bitkisiyle güzel bir görünüme kavuşturdu. Çam ormanlarının ortasındaki şehir girişi, zambakların pembe rengiyle adeta bir çiçek tüneline dönüştü. Kepez Belediyesi, yeni eserler üretirken, şehrin estetiğine yönelik çalışmalar da gerçekleştiriyor. Bu amaçla ilçedeki bulvar, park, meydan ve kamu binalarının bahçelerine peyzaj düzenlemesiyle güzel bir görünüm kazandırılıyor. İlçe sakinlerine görsel güzelliği olan bir ilçede yaşama imkânı sunmak isteyen Kepez Belediyesi, peyzaj çalışmasını da Akdeniz bölgesine özgü bitki ve ağaçlarla gerçekleştiriyor. İlçenin birçok noktasında portakal, limon ve zeytin bahçeleri oluşturulurken; meydan, park ve caddeler dikilen begonvil, zakkum, lale, sümbül ve mevsimsel bitkilerle güzelleştiriliyor. Varsak şehir girişine 5 bin zakkum Güzelleştirilen noktalardan bir tanesi de Antalya’nın Varsak bölgesindeki şehir girişi olan Kirişçiler Yolu ile Hamza Taş Bulvarı oldu. Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Başkan Hakan Tütüncü döneminde açılan bu bulvarların orta refüjüne, geçtiğimiz yıl 5 bin 200 adet zakkum bitkisi dikmişti. Peyzaj çalışması, her iki bulvarın 4 kilometrelik kısmında yapıldı. Havaların ısınmasıyla açan zambaklar da çam ormanlarının içerisinden geçen bulvarları, adeta pembe bir çiçek bahçesine dönüştürdü. Hamza Taş Bulvarı’nın bir kısmına da begonvil bitkisi dikildi. Masa Dağı’na 12 bin zakkum ve begonvil Park ve Bahçeler Müdürlüğü, yeşil seferberliği kapsamında Masa Dağı bölgesindeki yolların çevresini ve yeşil alanları da 12 bin adet zakkum ve begonvil bitkisi dikerek, güzel bir görünüme kavuşturdu.   Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, ilçenin parklarını, meydanlarını ve yollarını Akdeniz’e özgü ağaç ve bitkilerle güzelleştirmeye devam edeceklerini ifade ettiler. Kepez Belediyesi’nin, yaklaşık 10 milyon TL maliyetle inşa edilen Kirişçiler Yolu ile Hamza Taş Bulvarı,  ilçenin kuzeydeki kırsal mahallelerini şehir merkezine bağlarken,  Antalya-Burdur Karayolu ile Kuzey Çevre Yolu’na ulaşım imkânı sunuyor.
Kepez Belediyesi, Varsak şehir girişine, diktiği 5 bin 200 adet zakkum bitkisiyle güzel bir görünüme kavuşturdu. Çam ormanlarının ortasındaki şehir girişi, zambakların pembe rengiyle adeta bir çiçek tüneline dönüştü.

Kepez Belediyesi, Varsak şehir girişine, diktiği 5 bin 200 adet zakkum bitkisiyle güzel bir görünüme kavuşturdu. Çam ormanlarının ortasındaki şehir girişi, zambakların pembe rengiyle adeta bir çiçek tüneline dönüştü.

Kepez Belediyesi, yeni eserler üretirken, şehrin estetiğine yönelik çalışmalar da gerçekleştiriyor. Bu amaçla ilçedeki bulvar, park, meydan ve kamu binalarının bahçelerine peyzaj düzenlemesiyle güzel bir görünüm kazandırılıyor. İlçe sakinlerine görsel güzelliği olan bir ilçede yaşama imkânı sunmak isteyen Kepez Belediyesi, peyzaj çalışmasını da Akdeniz bölgesine özgü bitki ve ağaçlarla gerçekleştiriyor. İlçenin birçok noktasında portakal, limon ve zeytin bahçeleri oluşturulurken; meydan, park ve caddeler dikilen begonvil, zakkum, lale, sümbül ve mevsimsel bitkilerle güzelleştiriliyor.

Varsak şehir girişine 5 bin zakkum
Güzelleştirilen noktalardan bir tanesi de Antalya’nın Varsak bölgesindeki şehir girişi olan Kirişçiler Yolu ile Hamza Taş Bulvarı oldu.
Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Başkan Hakan Tütüncü döneminde açılan bu bulvarların orta refüjüne, geçtiğimiz yıl 5 bin 200 adet zakkum bitkisi dikmişti. Peyzaj çalışması, her iki bulvarın 4 kilometrelik kısmında yapıldı. Havaların ısınmasıyla açan zambaklar da çam ormanlarının içerisinden geçen bulvarları, adeta pembe bir çiçek bahçesine dönüştürdü.
Hamza Taş Bulvarı’nın bir kısmına da begonvil bitkisi dikildi.

Masa Dağı’na 12 bin zakkum ve begonvil
Park ve Bahçeler Müdürlüğü, yeşil seferberliği kapsamında Masa Dağı bölgesindeki yolların çevresini ve yeşil alanları da 12 bin adet zakkum ve begonvil bitkisi dikerek, güzel bir görünüme kavuşturdu.  
Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, ilçenin parklarını, meydanlarını ve yollarını Akdeniz’e özgü ağaç ve bitkilerle güzelleştirmeye devam edeceklerini ifade ettiler.
Kepez Belediyesi’nin, yaklaşık 10 milyon TL maliyetle inşa edilen Kirişçiler Yolu ile Hamza Taş Bulvarı,  ilçenin kuzeydeki kırsal mahallelerini şehir merkezine bağlarken,  Antalya-Burdur Karayolu ile Kuzey Çevre Yolu’na ulaşım imkânı sunuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.