Kepez’in Edebiyat Ödülleri Sahiplerini Buluyor

Gündem 23.05.2019 - 01:14, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 1748+ kez okundu.
 

Kepez’in Edebiyat Ödülleri Sahiplerini Buluyor

Kepez Belediyesi’nin edebiyat alanında düzenlediği Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması’nda ödüller sahiplerini buluyor.
Kepez Belediyesi’nin Ahmet Hamdi Tanpınar adına düzenlediği edebiyat yarışmasının ödülleri sahiplerine veriliyor. Bu yıl 5’incisi gerçekleştirilecek olan Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması için elemeleri geçerek finale kalan eserler arasından seçilen en iyiler, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde 30 Mayıs Perşembe günü saat 14.00 da düzenlenecek törenle ödüllendirilecek. Elemeleri geçerek finale kalan birinci yarışmacıya 5 bin, ikinciye 4 bin, üçüncüye 3 bin TL. para ödülü verilecek. Tema; çocuk, doğa ve hayvan  Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışmasının teşvik ödülü de 2 bin TL. olarak belirlendi. Her sene farklı bir konu ile edebiyat severleri ağırlayan yarışmanın bu yılki teması ise çocuk, doğa ve hayvan konulu masallar oldu.  Kepez Belediyesi, geleneksel olarak düzenlediği yarışma ile Türk edebiyatının tarihi ve kültürel mirasını geliştirip korumayı, inceleme ve araştırma teşviki, edebiyata yeni isimlerle eserlerin kazandırılmasını hedefliyor.  Genç yeteneklere edebiyat ufku Cumhuriyetin ilk öğretmenlerinden olan Ahmet Hamdi Tanpınar, şair, roman, deneme araştırma yazarı ve aynı zamanda siyasetçi bir kimliğe sahipti. Usta edebiyatçı Tanpınar’ın hece veznesiyle ilk kez kaleme aldığı şiirlerinde, imge zenginlikler ve müzikal nitelikler yer alıyor. Kepez  Belediyesi, Ahmet Hamdi Tanpınar’ın adını verdiği yarışma ile genç yeteneklere edebiyat ufuklarını açıyor.  
Kepez Belediyesi’nin edebiyat alanında düzenlediği Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması’nda ödüller sahiplerini buluyor.

Kepez Belediyesi’nin Ahmet Hamdi Tanpınar adına düzenlediği edebiyat yarışmasının ödülleri sahiplerine veriliyor. Bu yıl 5’incisi gerçekleştirilecek olan Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması için elemeleri geçerek finale kalan eserler arasından seçilen en iyiler, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde 30 Mayıs Perşembe günü saat 14.00 da düzenlenecek törenle ödüllendirilecek. Elemeleri geçerek finale kalan birinci yarışmacıya 5 bin, ikinciye 4 bin, üçüncüye 3 bin TL. para ödülü verilecek.

Tema; çocuk, doğa ve hayvan

 Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışmasının teşvik ödülü de 2 bin TL. olarak belirlendi. Her sene farklı bir konu ile edebiyat severleri ağırlayan yarışmanın bu yılki teması ise çocuk, doğa ve hayvan konulu masallar oldu.  Kepez Belediyesi, geleneksel olarak düzenlediği yarışma ile Türk edebiyatının tarihi ve kültürel mirasını geliştirip korumayı, inceleme ve araştırma teşviki, edebiyata yeni isimlerle eserlerin kazandırılmasını hedefliyor. 

Genç yeteneklere edebiyat ufku

Cumhuriyetin ilk öğretmenlerinden olan Ahmet Hamdi Tanpınar, şair, roman, deneme araştırma yazarı ve aynı zamanda siyasetçi bir kimliğe sahipti. Usta edebiyatçı Tanpınar’ın hece veznesiyle ilk kez kaleme aldığı şiirlerinde, imge zenginlikler ve müzikal nitelikler yer alıyor. Kepez  Belediyesi, Ahmet Hamdi Tanpınar’ın adını verdiği yarışma ile genç yeteneklere edebiyat ufuklarını açıyor.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.