Kıbrıs Gazilerine Milli Mücadele Madalyası

Gündem 29.05.2019 - 18:52, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2021+ kez okundu.
 

Kıbrıs Gazilerine Milli Mücadele Madalyası

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kıbrıs Barış Harekatında görev yapmış olan, şu an Aksu’da yaşayan 13 gaziye Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Mücadele Madalyası ve Beratı Tevcih etti. Aksu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı işbirliği ile gerçekleştirilen törene KKTC Başkonsolosu Mustafa Kemal Beyazbayram, Aksu Kaymakamı Aydın Ergün, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin ve Aksu protokolü katıldı. Törende konuşma yapan KKTC Başkonsolosu Mustafa Kemal Beyazbayram, madalya alacak olan tüm hak sahiplerini ve gazileri tebrik etti. “20 Temmuz 1974’te adaya ayak basan Mehmetçiklere selam olsun.” diyen Beyazbayram, “Geçen 45 yıl içerisinde halkımız barış içinde yaşamak için uğraştı ama Rumların tavrı nedeniyle sonuçsuz kaldı. Kıbrıs Türk halkına eşit muamele yapılmasını istiyoruz.” diyerek desteklerinden dolayı Türkiye’ye teşekkür etti. Aksu Kaymakamı Aydın Ergün ise Rumların Yunanistan ile birleşme planı ile adada yaşayan Türklerin çilesinin başladığına vurgu yaparak, “Kıbrıs Barış Harekâtına katılan kahramanlarımız sayesinde Kıbrıs’a barış geldi ve bugünkü sınır çizildi. Aksu’muzda yaşayan gazilerimiz başta olmak üzere tüm gazilerimize ve şehitlerimize şükranlarımızı sunuyorum. İlçemizde yaşayan 13 gazimize bu madalyaların verilmesini kararlaştıran KKTC’ye de şükranlarımızı sunuyorum. Gazilerimiz ve şehit ailelerimiz için ne yapsak azdır. Biz, sizlerin yaptığınız fedakarlığın farkındayız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi, hayatını kaybeden gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize de minnet duygularımızı iletiyorum.” dedi. Konuşmaların ardından Gazi Mehmet Ali Uçar, Gazi Süleyman Dilber, Gazi Mahir Kemaneci, Gazi Süleyman Alptekin, Gazi Mehmet Kömür, Gazi Ahmet Özenç, Gazi Cemal Güney, Gazi Fuat Can, Gazi Ali Coşkun, Gazi Akif Doğan, Merhum Gazi Ahmet Yoylu adına kızı Necla Deniz, Gazi Dursun Gönen madalyalarını aldı. Aksu Uçak Bakım Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yapılan madalya töreni sonrası, Aksu protokolü ve gaziler öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kıbrıs Barış Harekatında görev yapmış olan, şu an Aksu’da yaşayan 13 gaziye Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Mücadele Madalyası ve Beratı Tevcih etti. Aksu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı işbirliği ile gerçekleştirilen törene KKTC Başkonsolosu Mustafa Kemal Beyazbayram, Aksu Kaymakamı Aydın Ergün, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin ve Aksu protokolü katıldı.

Törende konuşma yapan KKTC Başkonsolosu Mustafa Kemal Beyazbayram, madalya alacak olan tüm hak sahiplerini ve gazileri tebrik etti. “20 Temmuz 1974’te adaya ayak basan Mehmetçiklere selam olsun.” diyen Beyazbayram, “Geçen 45 yıl içerisinde halkımız barış içinde yaşamak için uğraştı ama Rumların tavrı nedeniyle sonuçsuz kaldı. Kıbrıs Türk halkına eşit muamele yapılmasını istiyoruz.” diyerek desteklerinden dolayı Türkiye’ye teşekkür etti.

Aksu Kaymakamı Aydın Ergün ise Rumların Yunanistan ile birleşme planı ile adada yaşayan Türklerin çilesinin başladığına vurgu yaparak, “Kıbrıs Barış Harekâtına katılan kahramanlarımız sayesinde Kıbrıs’a barış geldi ve bugünkü sınır çizildi. Aksu’muzda yaşayan gazilerimiz başta olmak üzere tüm gazilerimize ve şehitlerimize şükranlarımızı sunuyorum. İlçemizde yaşayan 13 gazimize bu madalyaların verilmesini kararlaştıran KKTC’ye de şükranlarımızı sunuyorum. Gazilerimiz ve şehit ailelerimiz için ne yapsak azdır. Biz, sizlerin yaptığınız fedakarlığın farkındayız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi, hayatını kaybeden gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize de minnet duygularımızı iletiyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Gazi Mehmet Ali Uçar, Gazi Süleyman Dilber, Gazi Mahir Kemaneci, Gazi Süleyman Alptekin, Gazi Mehmet Kömür, Gazi Ahmet Özenç, Gazi Cemal Güney, Gazi Fuat Can, Gazi Ali Coşkun, Gazi Akif Doğan, Merhum Gazi Ahmet Yoylu adına kızı Necla Deniz, Gazi Dursun Gönen madalyalarını aldı. Aksu Uçak Bakım Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yapılan madalya töreni sonrası, Aksu protokolü ve gaziler öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.