Kıdem Tazminatı Bizim De Kırmızı Çizgimizdir

Politika 18.06.2020 - 20:34, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2685+ kez okundu.
 

Kıdem Tazminatı Bizim De Kırmızı Çizgimizdir

Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi adı altında yok edilmesine karşıyız” dedi
Milyonlarca özel sektör çalışanını ilgilendiren, işçi ve işveren sendikalarının karşı çıktığı kıdem tazminatı fonuyla ilgili olarak yazılı basın açıklamasında bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, “Kıdem tazminatı, işçinin emekçinin güvencesidir! Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi adı altında yok edilmesine karşıyız” dedi Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, bir süredir gündemde olan, işçi ve işveren sendikalarının karşı çıktığı kıdem tazminatı fonuna yönelik kamuoyuna yazılı açıklamada bulundu. Milyonlarca özel sektör çalışanını yakından ilgilendiren, işçinin son kalesi olarak görülen kıdem tazminatının, Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi (TES) adı altında ortadan kaldırılmak istendiğini ifade eden Başkan Nusret Bayar, “Salgın sürecinde beş tane maskeyi bile dağıtmaktan aciz kalan AKP iktidarı gözünü yine emekçinin üç kuruşuna koydu! Buradan kendilerine hatırlatalım Kıdem tazminatı, işçinin emekçinin güvencesidir! İşverene karşı korunağıdır! Kırmızı çizgisidir! Kıdem tazminatı olmayan işçinin, iş güvencesi olamaz! AKP iktidarı yıllardan beri kıdem tazminatını ortadan kaldırmak için çeşitli yolları deniyor. Yılları bulan toplumsal mücadelenin bir ürünü olan kıdem tazminatı konusunda, emekçilerin işçilerin sonuna kadar yanında olacağız. İşçilere vahşi sömürü koşullarını dayatmaya çalışan AKP iktidarının bezirgan politikalarına karşı emekçilerimizle birlikte sonuna kadar direneceğiz! Cumhuriyet Halk Partisi olarak; kıdem tazminatının fona devredilmesine karşıyız. Kıdem tazminatının tamamlayıcı emeklilik sistemi adı altında yok edilmesine karşıyız” şeklinde konuştu.
Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi adı altında yok edilmesine karşıyız” dedi

Milyonlarca özel sektör çalışanını ilgilendiren, işçi ve işveren sendikalarının karşı çıktığı kıdem tazminatı fonuyla ilgili olarak yazılı basın açıklamasında bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, “Kıdem tazminatı, işçinin emekçinin güvencesidir! Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi adı altında yok edilmesine karşıyız” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, bir süredir gündemde olan, işçi ve işveren sendikalarının karşı çıktığı kıdem tazminatı fonuna yönelik kamuoyuna yazılı açıklamada bulundu. Milyonlarca özel sektör çalışanını yakından ilgilendiren, işçinin son kalesi olarak görülen kıdem tazminatının, Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi (TES) adı altında ortadan kaldırılmak istendiğini ifade eden Başkan Nusret Bayar, “Salgın sürecinde beş tane maskeyi bile dağıtmaktan aciz kalan AKP iktidarı gözünü yine emekçinin üç kuruşuna koydu! Buradan kendilerine hatırlatalım Kıdem tazminatı, işçinin emekçinin güvencesidir! İşverene karşı korunağıdır! Kırmızı çizgisidir! Kıdem tazminatı olmayan işçinin, iş güvencesi olamaz! AKP iktidarı yıllardan beri kıdem tazminatını ortadan kaldırmak için çeşitli yolları deniyor. Yılları bulan toplumsal mücadelenin bir ürünü olan kıdem tazminatı konusunda, emekçilerin işçilerin sonuna kadar yanında olacağız. İşçilere vahşi sömürü koşullarını dayatmaya çalışan AKP iktidarının bezirgan politikalarına karşı emekçilerimizle birlikte sonuna kadar direneceğiz! Cumhuriyet Halk Partisi olarak; kıdem tazminatının fona devredilmesine karşıyız. Kıdem tazminatının tamamlayıcı emeklilik sistemi adı altında yok edilmesine karşıyız” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.