Konya Ovasında 5.600 Domates Fidesini Toprakla Buluşturdu

Asayiş 29.04.2019 - 20:51, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2070+ kez okundu.
 

Konya Ovasında 5.600 Domates Fidesini Toprakla Buluşturdu

Antalya Valisi Münir Karaloğlu önderliğinde ve Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen koordinasyonunda yürütülen ‘Gelin Kardeş Olalım Projesi’ kapsamında Antalya Muratpaşa İlçesi, kardeş ilçesi olan Konya Tuzlukçu’ya çalışma ziyaretinde bulundu. Muratpaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürü Erdem Özmen ile beraberindeki teknik personel önce Tuzlukçu İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şener, sonrasında Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa’yı makamlarında ziyaret etti. Ardından Tuzlukçu’da  proje kapsamında olan örnek çiftçilere ait seraları, tarım arazilerini ve hayvancılık tesislerine çalışma ziyaretinde bulundu. Daha sonra Tuzlukçu Kaymakamlığı ve Tuzlukçu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde yapılan örnek seralarda kardeş Muratpaşa İlçe Müdürlüğünce temin edilen 5.600 domates fidesinin dikimi gerçekleşti. Tuzlukçu’da Gelin Kardeş Olalım Projesi ile domates tarımının yaygınlaştırılması ve akabinde kimyasaldan uzak biyolojik ve biyoteknik mücadele yöntemleri kullanılması hedefleniyor. 3 yıl sürecek ve birçok yenilikçi uygulamayı içeren proje ile ilçenin önemli bir örtüaltı domates üretim alanına dönüşmesi ve Türkiye’de piyasaya sürülen domates arzının arttırılması hedefleniyor.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu önderliğinde ve Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen koordinasyonunda yürütülen ‘Gelin Kardeş Olalım Projesi’ kapsamında Antalya Muratpaşa İlçesi, kardeş ilçesi olan Konya Tuzlukçu’ya çalışma ziyaretinde bulundu.

Muratpaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürü Erdem Özmen ile beraberindeki teknik personel önce Tuzlukçu İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şener, sonrasında Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa’yı makamlarında ziyaret etti. Ardından Tuzlukçu’da  proje kapsamında olan örnek çiftçilere ait seraları, tarım arazilerini ve hayvancılık tesislerine çalışma ziyaretinde bulundu.

Daha sonra Tuzlukçu Kaymakamlığı ve Tuzlukçu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde yapılan örnek seralarda kardeş Muratpaşa İlçe Müdürlüğünce temin edilen 5.600 domates fidesinin dikimi gerçekleşti.

Tuzlukçu’da Gelin Kardeş Olalım Projesi ile domates tarımının yaygınlaştırılması ve akabinde kimyasaldan uzak biyolojik ve biyoteknik mücadele yöntemleri kullanılması hedefleniyor. 3 yıl sürecek ve birçok yenilikçi uygulamayı içeren proje ile ilçenin önemli bir örtüaltı domates üretim alanına dönüşmesi ve Türkiye’de piyasaya sürülen domates arzının arttırılması hedefleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.